سردی بازار طلا در فصل تابستان
بازار آتي سكه طلا ديروز طبق پيش بيني ها با توجه به كاهش دلار و به همراه آن روند نزولي اونس جهاني با نوسان منفي آغاز شد و به پايان رسيد.
به نظر می رسد با نزدیک شدن زمان تحویل سکه های پیش فروش سوم مرداد و افزایش سکه های موجود در بازار روند کاهش قیمت سکه در بازار آتی تا مدتی ادامه یابد و اختلاف قیمت نقدی و آتی تا حدودی کمتر شود. دیروز اختلاف قیمت ها در بازار آتی به 50 هزار تومان نیز رسید و سکه طلا ی تحویل مهر ماه با آخرین قیمت 879 هزار تومان معامله شد.
در بازار جهانی نیز با توجه به اخبار ناامید کننده مشاغل امریکا، طلا 1.5 درصدی در بازارهای جهانی سقوط کرد و سرمایه گذاران را به سوی بهشت امن پیشین خود یعنی دلار باز گرداند.
شمش طلا نیز با کاهش 1 درصدی طی هفته رو به رو شد با این حال با توجه به گزارشات منفی اقتصادی منتشر شده، اقتصاددانان معتقدند این امر، فدرال رزو را تحت تاثیر قرار خواهد داد تا دور جدید تسهیل اقتصادی را اجرا کند ودر نهایت به نفع بازار طلا عمل خواهد کرد.
مدتی است که طلا نسبت به سیاست های مالی بانک های مرکزی حساسیت بالایی نشان می دهد به طوری که در بهمن ماه (فوریه) پس از اعلام ثابت ماندن نرخ بهره، حدود 15 درصدی بهای این فلز گرانبها رشد کرد .
همچنین در بازار فیزیکی نیز حمایت چندانی از طلا نمی شود به طوری که تقاضای شمش با افزایش قیمت ها در هفته گذشته تغییر چندانی نکرد به نظر می رسد معامله گران در انتظار نرخ های پایین تر هستند.
این میان در نظر سنجی این هفته سایت کتیکو، کارشناسان شرکت کننده 20 نفر بودند که 11نفر به کاهش و 7 نفر به افزایش و 2 نفر نیز به عدم تغییر قیمت طلا در بازار های جهانی رای دادند.
یکی از تحلیل گران سایت کتیکو بر این باور است: اگر چه با توجه به گزارشات نامطلوب مشاغل امریکا و امید به اقدامات فدرال رزرو، طلا حمایت محدودی را کسب کرده اما روند کلی بازار به گونه ای نیست که سیاست گذاران آمادگی اجرای مرحله ی جدید ی از تسهیل اقتصادی را داشته باشند.
همچنین بازار طلا با ناامیدی روبه رو شده و از طرف دیگر رقیب همیشگی آن دلار تقویت می شود وبا توجه به وضعیت اتحادیه اروپا به نظرمی رسد روز های خوش دلار همچنان ادامه یابد.
اما تقویم اقتصاد جهانی این هفته در انتظار نشست مطبوعاتی روز دوشنبه ی ماریو دراگن است تا توضیحات بیشتری را در مورد کاهش نرخ بهره ارائه دهد ودر پی آن بازار با نوسان های مختلفی روبه رو خواهد شد.
همچنین روز چهارشنبه نیز نشست فدرال رزو وامریکا در حالی برگزار می شود که در جلسه ی قبلی پروژه تویسیت اعلام شده بود وخبری از دور سوم تسهیل اقتصادی نشد.