سایت خبری طلا

ریابکوف: ایران در شرایط کنونی چاره‌ای جز کاستن از تعهدات هسته‌ای خود ندارد

منبع: خبرگزاری فارس


دیپلمات ارشد روس در سخنانی درخصوص کاهش تعهدات برجامی ایران گفت، ایران در این شرایط چاره‌ای جز کاستن از تعهدات هسته‌ای خود ندارد.


به گزارش سایت طلا ، معاون وزارت خارجه روسیه چهارشنبه شب به وقت تهران در خصوص کاهش تعهدات ایران در برجام واکنش نشان داد.
 «سرگئی ریابکوف» معاون وزارت خارجه روسیه به خبرنگاران گفت، ایران در شرایط باج خواهی، چاره‌ای جز کاهش تعهدات خود در توافق هسته‌ای ندارد.
معاون وزیر امور خارجه روسیه در ادامه گفت: «روسیه در جلسه کمیسیون مشترک برنامه جامع اقدام مشترک در "وین"، پایتخت اتریش در سطح معاون شرکت خواهد کرد، اما روی نتایج آن حساب باز نمی‌کند.»
ریابکوف گفت: «باید بگویم بر این باورم که برگزاری این نشست به این شکل همیشه لازم است. البته دستور کار دشواری داریم و مدت زمان طولانی است که شاهد بهبود اوضاع نیستیم. متاسفانه از سوی کشورهای عضو این کمیسیون نیز تلاش قابل توجهی صورت نمی‌گیرد.»
وی پیشتر نیز در واکنش به گام چهارم ایران در جهت کاهش تعهد به توافق هسته‌ای گفته بود که این گام‌ها قابل بازگشتند  و با توجه به تحولات ماه‌های اخیر، تصمیم تازه ایران برای روسیه غافلگیرکننده نبوده است.
ریابکوف که با خبرگزاری «اینترفکس» گفت‌وگو می‌کرد، گفت: «اقداماتی که ایران برای کاهش تعهدات داوطلبانه به برجام اعلام کرد، برای روسیه غافلگیرکننده نبود.»


وزیر خارجه روسیه نیز در واکنش به گام چهارم برجامی ایران  گفت که این اقدام ایران در تناقض با پیمان «ان پی تی» و پروتکل الحاقی توافقات پادمانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نبوده است. 
«حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران در روز‌های گذشته اعلام کرد که تهران در گام چهارم کاهش تعهد به توافق هسته‌ای، قصد دارد سانتریفیوژهای نصب‌شده در تأسیسات زیرزمینی فردو را گازدهی کند. بر اساس برجام قرار بود این مرکز برای تولید رادیو ایزوتوپ‌های پایدار به کار گرفته شود و در آن غنی‌سازی اورانیوم انجام نشود. تصمیم تازه جمهوری اسلامی ایران ادامه روندی است که از اردیبهشت ماه امسال و در پاسخ به خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای و عدم تحقق وعده‌های کشورهای اروپایی در جبران آثار تحریم‌های آمریکا، آغاز شد.
ایران در گام‌های پیشین سقف غنای اورانیوم و سقف ذخایر اورانیوم غنی‌شده و آب سنگین را لغو کرده و محدودیت‌های مربوط به تحقیق و توسعه هسته‌ای را نیز کنار گذاشته بود.