فرشید پورحاجت دبیر انجمن انبوه سازان کشور ، با بیان اینکه در کوتاه مدت و تا پایان امسال قیمت مسکن تغییری نخواهد داشت، گفت: ممکن است در سال آینده به دلیل اثرات تورمی که در کشور ایجاد خواهد شد قیمتها در حوزه مسکن افزایش یابد.
او با اشاره به اینکه افزایش قیمت حاملهای انرژی باعث رکود در حوزه مسکن خواهد شد، گفت: در سال آینده رکود در بازار مسکن عمیقتر خواهد شد و این در حالی است که قیمتها برابر با نرخهای تورم تغییر خواهد کرد.
پورحاجت با اشاره به اینکه از ماه گذشته روند معاملات مسکن بهبود یافته است، گفت: در شرایط کنونی ثبات اقتصادی در بازار مسکن حاکم است و پیش از افزایش قیمت بنزین میزان خریداران مسکن افزایش یافته بود که با شوک قیمتی در نرخ بنزین میزان معاملات متوقف شد.
دبیر انجمن انبوه سازان کشور با بیان اینکه حضور بخش خصوصی و افزایش تولید میتواند شرایط مناسبی را در بازار مسکن ایجاد کند، اظهار کرد: ایجاد توازن در عرضه و تقاضا از سوی مسئولان میتواند نقش موثری در بهبود بازار مسکن ایجاد کند که البته این به آن شرط است که حضور سوداگران را در بازار مسکن کمرنگ کنیم.
او تأکید کرد: در این شرایط برخی از سوداگران به دنبال ایجاد تورم در بازار مسکن هستند که باید با نظارت و کنترل بهتر مانع ورود سوداگران به این بازار شویم.
پورحاجت درباره طرح اقدام ملی مسکن هم گفت: حضور بخش خصوصی در این طرح میتواند در روند بهتر شدن اجرای آن مناسب باشد البته در این طرح بخش خصوصی شرایطی را برای مسئولان دولتی مطرح کرده بود که هنوز برای موافقت با آن به نتیجه نرسیدهایم.
ساخت ۴۰۰ هزار واحد در طرح اقدام ملی
دبیر انجمن انبوه سازان کشور اظهار کرد: تعدادی از این واحدها قرار است در قالب پروژههای مشارکتی به متقاضیان واگذار شود که امیدواریم حضور بخش خصوصی در اجرای این طرح بهتر شود.
او بیان کرد: ساخت ۴۰۰ هزار واحد در طرح اقدام ملی میتواند روند رونق را در بازار مسکن بهتر کند که امیدواریم تا دو سال آینده ساخت آنها به اتمام برسد.
کاهش ۲.۰ درصدی قیمت ملک در شهر تهران/اتفاق عجیب در بازار مسکن/افزایش معاملات ، کاهش قیمت ها
تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران در آبان امسال به ۴.۱ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل ۱۹.۵ درصد افزایش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴۰.۷ درصد کاهش نشان میدهد.
در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران ۱۲۴.۶ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۲.۰ درصد کاهش و ۳۵.۸ درصد افزایش نشان میدهد.
بانک مرکزی گزارش آبان ماه بازار مسکن شهر تهران را منتشر کرد. بر اساس این گزارش در این بازه زمانی چهار هزار و ۱۰۰ فقره معاملات انجام شده است که نسبت به ماه گذشته معاملات ۱۹.۵ درصد افزایش و نسبت به آبان سال گذشته (۱۳۹۷) ۴۰.۷ درصد کاهش یافته است.
در هشت ماهه امسال ۳۹ هزار و ۹۰۰ واحد مسکونی معامله شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۶.۲ درصد کم شده است. همچنین آمارها نشان میدهد ۴۲ درصد معاملات مربوط به واحدهای مسکونی با پنج سال عمر بوده است.
همچنین منطقه پنج شهر تهران با ثبت ۱۷.۲ درصد معاملات انجام شده در مناطق ۲۲ گانه از کل معاملات در صدر مناطق معامله شده قرار دارد و مناطق ۲ و چهار با سهمهای ۹.۴ و ۸.۵ درصد در رتبههای بعدی قرار دارند.
بر اساس گزارش بانک مرکزی در آبان ماه بهای اجاره مسکن در تهران نسبت به مهرماه ۳۱.۴ درصد رشد یافت.