کینوا چیست؟
طبق اطلاعاتی که در سایت ویکی پدیا ثبت شده، کینوا نه یک دانه غله بلکه از خانواده اسفناجها است.
این گیاه جهت مصرف دانه خوراکی آن و بیشتر در کشورهای قاره آمریکا کاشته میشود.
مهم ترین مناطق کاشت این گیاه هم کشورهای بولیوی، پرو و شیلی هستند.
روش پخت کینوا طبق اطلاعات موجود، مشابه روش پخت برنج است
خواص کینوا چیست؟
کینوا خواص واقعا زیادی دارد، البته نمیتوانیم اغراق کنیم و آن را یک دانه معجزه آسا بدانیم زیرا همانطور که در بقیه مقالات مثل مقاله جو دوسر و دانه چیا که اخیرا منتشر شده و مقاله هایی که در آینده در خصوص محصولاتی مانند جوانه گندم و ... منتشر خواهم کرد هم گفته شد، تمامی مواد و دانههای گیاهی از خواص بالایی برخوردارند.
در هر حال در ادامه خواص کینوا را برای شما ذکر میکنیم:
مناسب برای بهسازی پوست
وجود مقادیر بالای ویتامین Bدر کینوا میتواند باعث کاهش و از بین رفتن لکههای پوستی شود.
علاوه بر این ویتامین B3 موجود در این دانه خاصیت ضد التهابی داشته و لکههای پوستی حاصل از جوش را از بین میبرد.
در نهایت ویتامین A و برخی از آنتی اکسیدانهای کینوا میتواند چین و چروکهای پوست را هم محو کند.
درمان مشکلات و بیماریهای مو
● کلسیم
● آهن
● فسفر
موجود در کینوا باعث حفظ رطوبت لازم در پوست سر شده و این موضوع باعث میشود شوره موی سر درمان شود.
از طرفی ویتامین E و پروتئین کینوا میتواند باعث تقویت ریشه و فولیکولهای مو شده و بیماریهای مو را درمان کند.
خواص این گیاه برای مشکلات مو به قدری است که حتی با استفاده از آن یک ماسک مخصوص درمانی برای قرار گرفتن روی سر ساخته میشود.
افزایش انرژی با استفاده از کینوا
این فقط پودر سفیده تخم مرغ یا پروتئین شیر نیست که میتواند برای ورزشکاران و بدنسازان مفید باشد.
دانه های کینوا با توجه به داشتن کربوهیدراتها، پروتئین و آمینو اسیدهای مفید، یکی از بهترین منابع انرژی برای ورزشکاران هستند.
درمان دیابت
احتمالا میدانید که فیبر میتواند تا حد مناسبی از قندِ خونِ موجود در بدن انسان بکاهد.
کینوا به دلیل داشتن فیبر میتواند از دیابت نوع دوم جلوگیری یا حداقل از عوارض آن بکاهد.
همینطور ماده بوتیرات آن باعث کاهش التهابات و کاهش مقاومت بدن به انسولین میشود.
مصرف این دانه مخصوصا به افرادی که در معرض این بیماری هستند توصیه میشود.
داشتن پروتئین بالا
پروتئین از آمینو اسید ساخته شده است. ۹ نوع آمینو اسید به عنوان آمینو اسیدهای ضروری بدن شناخته میشوند که بدن قادر به تولید آنها نیست و باید از طریق رژیم غذایی دریافت شوند. اگر یک ماده غذایی حاوی هر ۹ آمینو اسید ضروری باشد، به عنوان یک منبع غنی و کامل از پروتئین شناخته میشود.
کینوا یکی از معدود گیاهانی است که همه آمینو اسیدهای ضروری بدن را دارد و به همین دلیل یک منبع مفید و غنی از پروتئین به شمار میرود. مصرف این گیاه برای گیاهخواران هم مفید است و پروتئین بالای آن میتواند جایگزین گوشت حیوانی باشد.
خواص آنتی اکسیدانی
کینوا حاوی آنتی اکسیدانهای گیاهی به نام فلاونوئید است که مزایای بسیاری بر سلامتی انسان دارند. کامپفرول و کوئرستین دو نوع از این فلاونوئیدها با خواص ضد التهابی، ضد ویروسی، ضد سرطانی و ضد افسردگی هستند که در این گیاه وجود دارند. این مولکولها با رادیکالهای آزاد مضر در بدن مقابله میکنند و میتوانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند.
منبع غنی از فیبر
کینوا بیشتر از دانههای غلات فیبر دارد. زمانی که فیبر زیادی از طریق مواد خوراکی وارد دستگاه گوارش میشود، به راحتی در جریان حرکتی این سیستم قرار میگیرد و در حین عبور مواد سمی را با خود از بدن دفع میکند.
فیبر همچنین به اسیدهای کبد متصل میشود و میتواند باعث کاهش کلسترول بد خون شود. از آنجایی که این گیاه کلسترول ندارد، فیبر موجود در آن کبد را وادار میکند تا از کلسترول ذخیره شده در بدن استفاده کند.
فیبر غیر محلول در کینوا میتواند آب را جذب کند، حجیم شود و عملکرد و حرکت رودهها را سادهتر کند. کینوا به این طریق مشکل یبوست را بر طرف میکند. همچنین فیبر بالای این گیاه از سرطان روده جلوگیری میکند.
کینوا و لاغری
از آنجا که فیبر بالا بر کاهش وزن و لاغری اثر میگذارد، پس کینوا هم میتواند در لاغری به شما کمک کند. فیبر با القای احساس سیری، باعث میشود مواد حاوی کالری بالا را به میزان کمتری مصرف کنید. پس تأثیر کینوا برای لاغری را هم به عنوان یکی از فوائد این گیاه در نظر داشته باشید.
ریز مغذیها
کینوا غنی از منیزیم است و به همین دلیل التهاب رگهای خونی را کاهش میدهد و برای عملکرد آنزیمهای بدن ضروری است.
منگنز زیاد موجود در این گیاه، سلولهای بدن و گلبولهای قرمز را در مقابل رادیکالهای آزاد مصون میکند. این ماده هم برای عملکرد صحیح بسیاری از آنزیمها ضروری است.
ریبوفلاوین یا ویتامین ب. ۲ در این دانه، سطح انرژی بدن را بالا میبرد و برای عملکرد مناسب آنزیمهای بدن نیز ضروری است. بعضی گفتهها حاکی از آن است که ریبوفلاوین موجب کاهش سردرد و میگرن میشود.