به گزارش سایت طلا ، شاخص کل بورس اوراق بهادار در پایان معاملات امروز سهشنبه 19 آذر 98 با جهش 3 هزار و 642 واحد به رقم 339 هزار و 434 واحد رسید و شاخص کل با معیار هموزن با افزایش 943 واحدی به رقم 105 هزار و 122 واحد رسید.
علت افزایش شاخص بورس در شرایط کنونی جذب نقدینگیهای سرگردان در بازار است که به دلیل رکود در صنعت ساختمان و ملک و بازار طلا و ارز، مردم سرمایههای خرد را به بازار بورس آوردهاند و به دلیل نقدشوندگی این بازار ترجیح میدهند، در بورس سرمایهگذاری کنند.
ارزش روز بازار در بورس تهران که ناشی از تعداد سهام شرکت ها در ارزش سهام شرکتهای بورسی است به بیش از 1238 تریلیون تومان رسیده است.
امروز معاملهگران بورس بیش از 5.7 میلیارد اوراق مالی سهام و حقت قدم در قالب 604 هزار نوبت معامله و به ارزش 2 هزار و 708 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی 975 واحد رشد کرده و به رقم 90 هزار و917 واحد رسید.
شاخص قیمت با معیار هموزن 630 واحد افزایش یافته و به رقم 70 هزار و 245 واحد رسید.
شاخص آزاد شناور با افزایش 4 هزار و 530 واحد به رقم 401 هزار و 320 واحد رسید.
شاخص بازار اول بورس با افزایش 2 هزار و 266 واحد به رقم 244 هزار و 478 واحد رسید.
شاخص بازار دوم بورس که معاملات بلوکی و عمده در آن انجام میشود، با افزایش 9 هزار و 122 واحد به رقم 700 هزار و 278 واحد رسید.
امروز نمادهای تاپیکو، گسترش نفت پارسیان، سرمایهگذاری غدیر، پتروشیمی خلیج فارس، پتروشیمی پارس و مخابرات ایران بیشترین افزایش در شاخص بورس را ایجاد کردهاند و نماد گروه مپنا بیشترین کاهش در شاخص کل را باعث شده است.
امروز نمادهای بانک ملت به قیمت هر سهم 6 هزار و 213 ریال، بانک تجارت 481 ریال، بانک اقتصاد نوین 3 هزار و 137 ریال، فولاد مبارکه، گروه مپنا، سایپا و پالایس نفت اصفهان از نمادهای پربیننده و مورد علاقه معاملهگران بورس بودهاند.
در پایان معاملات امروز فرابورس ایران، شاخص کل 40 واحد رشد کرده و به رقم 4 هزار و 391 واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از 252 هزار میلیارد تومان رسید.
امروز معاملهگران فرابورس بیش از 2.1 میلیارد سهام، اوراق مالی، حقتقدم و یا اوراق تسهیلات مسکن از فرابورس خریده و در قالب 322 هزار نوبت معامله و به ارزش 1535 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز نمادهای پربیننده در فرابورس شامل ذوبآهن اصفهان، صنایع کاغذ پارس، توسعه مولد نیروگاهی جهرم، سرمایهگذاری میراث فرهنگی، بازرگانی و تولیدی مرجانکار، پتروشیمی زاگرس، توزیع داروپخش و بانک دی و نیز رزین معدن آسیا بودهاند.
امروز همچنین با پیام ناظر بازار، برخی از نمادهای بورسی دچار توقف، برخی بازگشایی شده و تعدادی مشمول حراج مجدد شدند. با پیام ناظر بازار، توقف نماد شرکت کابل البرز و بیمه آسیا و شرکت گروه پتروشیمی سرمایه ایرانیان انجام شد.
وقفه معاملاتی نماد شرکت سپنتا انجام شد. بازگشایی نماد معاملاتی حق تقدم شرکت تراکتورسازی ایران و نیز شرکت لاستیکی سهند، سیمان فارس، مجتمع توریستی و رفاهی آبادگران ایران اتفاق افتاد.
توقف نماد معاملاتی شرکت پارس الکتریک، بازگشایی نماد سیمان شرق، وقفه معاملاتی نماد آلومینیوم ایران، توقف نماد شرکت بینالمللی محصولات پارس، تولیدکننده شویندهها، توقف نماد کابل البرز و توقف نماد سرمایهگذاری شفادارو روی داد.
در پیام دیگری از ناظر، بازگشایی نماد معاملاتی گسترش صنایع و خدمات کشاورزی، کشت و صنعت پیاذر، شرکت واسپاری ملت اتفاق افتاد.
همچنین بازگشایی نماد شرکت ایراندارو، وقفه معاملات در نماد لامپ پارس شهاب، بازگشایی نماد فولاد سپید سراب کویر، قند ثابت خراسان روی داد.
همچنین وقفه در معاملات نماد سیمان داراب، شرکت صنعتی آما، شرکت کاشی و سرامیک حافظ، شرکت نورد آلومینیوم، شرکت تولیدی مهرام، شرکت صنایع شیمیایی سینا، نماد جام دارو، نماد رینگسازی مشهد، نماد سیمان درود روی داد و در پیام دیگری حراج مجدد نماد سیمان دشتستان و حقتقدم شرکت موتوسازان تراکتورسازی ایران اتفاق افتاد.
همچنین نماد معاملاتی قند لرستان و شرکت مهندسی نصیر ماشین روی داد.
نوید قدوسی، کارشناس بازار سرمایه، به عامل رشد شاخص بورس در چند روز اخیر اشاره کرد و افزود: دو عامل به عنوان محرک اصلی رشد بازار محسوب میشوند، نخستین عامل افزایش قیمت دلار است که شاهد تاثیر آن بر روی سهامهای بزرگ هستیم.
وی سیگنالهایی که بازار سهام از بورس کالا میگیرد را دیگر عامل رشد بازار سرمایه دانست و گفت: زمانی که حجم فروش باعث افزایش قیمت فروش محصولاتی مانند فولاد مبارکه و ملی مس در بورس کالا میشود بر روی سهام مربوطه تاثیرگذار خواهد بود که این موضوع باعث ایجاد چشمانداز سودآوری بهتر، عامل تقویت تقاضا و رشد قیمت سهام در بازار شده است.
قدوسی نرخ دلار را عامل قالب بر رشد قیمت سهمهای بزرگ اعلام کرد و اظهار داشت: در کنار نرخ دلار ممکن است عامل دیگری بر رشد بازار تاثیرگذار باشد اما از اهمیت چندانی مانند دلار برخوردار نیست.
این کارشناس بازار سرمایه به نوسان موجود در قیمت سهمهای کوچک بازار به دلیل بحث افزایش سرمایه، ارزش جایگزینی و جریان نقدینگی تاکید کرد و گفت: انتظارات تورمی که بعد از افزایش قیمت بنزین و دلار ایجاد شده عامل محرک و مهمی برای افزایش قیمت سهام شرکتهای کوچک شده است.
وی با بیان اینکه سهام شرکتهای کوچک از چند وقت گذشته مورد اهمیت قرار گرفته بود، افزود: بعد از ایجاد موج تورمی و تقویت انتظارات تورمی در بازار سرمایه شاهد ایجاد جریان سفتهبازی در بازار و رشد سهام این شرکتها بودیم.
قدوسی به احتمال اصلاح شاخص بورس اشاره و بیان کرد: شاخص بورس سقف قبلی را شکسته است، به طور معمول بعد از شکسته شدن سقفها و نقاط مقاومتی مهم شاهد ایجاد اصلاحی در کلیت بازار خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه دلار در روند کنونی از اهمیت قابل توجهی برخوردار است، گفت: با توجه به تاثیرگذاری سهمهای بزرگ بر شاخص کل و تاثیر مستقیم اینگونه سهمها از نرخ دلار اگر قیمت دلار به هر دلیلی کاهش پیدا کند شاهد افت شاخص بورس در بازار خواهیم بود.
وی اظهار داشت: در وضعیت کنونی اقبال بازار بیشتر به سمت گروه بیمه، خودرو، بانکها است و شاهد تقاضای زیاد و ورود نقدینگی برای این گروهها هستیم.
قدوسی با بیان اینکه در در کوتاه مدت شرکتهای بزرگ بازار مانند گروه پتروشیمی که از رشد بازار جا ماندند، به دلیل افزایش نرخ خوراک و قیمت دلار رشد خواهند کرد، گفت: عواملی که مانع رشد این گروهها بودند اکنون کنار رفتند که این موضوع باعث توجه اینگونه سهم ها در بازار شده است.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: به واسطه سیگنال های مثبت در لایحه بودجه مبنی برافزایش قیمت دلار، گروه پالایشی در کنار پتروشیمی مورد توجه قرار گرفته و تقاضای مثبتی برای این سهم ها ایجاد شده است.