سایت خبری طلا

۸ باور غلط درباره سیستم گوارش و درد معده/افزایش وزن با میوه‌های تازه و خشک!

منبع: سایت طلا


دستگاه گوارش ما یکی از اعضای حیاتی بدن ماست که عموما نسبت به آن بی‌توجهیم و یا گاهی با تصورات غلط نسب به شکل کار آن نگاه می‌کنیم. از طرفی رسیدن به بدنی عضلانی یا چاق شدن، برای برخی افراد دشوار و بسیار سخت است. میوه‌ها اولین گروه مواد غذایی نیستند که برای افزایش وزن و حجیم کردن بدن از آن‌ها استفاده می‌شود اما برخی از آن‌ها به دلیل کالری بالایی که دارند می‌توانند سبب افزایش وزن شوند.


ارتباط غذا با سلامتی یکی از قدیمی‌ترین باورهای رایج در میان انسان‌هاست. تا جایی که در قرن‌های پیشین تغذیه و دستورهای غذایی یکی از اصلی‌ترین راه‌های درمان برای پزشکان و طبیبان بود. اما مشکلات گوارشی بسیاری وجود دارد که در مورد چگونگی ابتلا، درمان و پیشگیری از آنها باورهای نادرست و اشتباهی در ذهن ما شکل گرفته است.

در این گزارش به ۸ باور غلط که ممکن است به غلط در ذهن ما شکل گرفته باشد، می‌پردازیم.

غذاهای تند و استرس باعث زخم معده می‌شود

در گذشته‌های نه‌ چندان دور تصور میشد شیوه زندگی مانند علاقه زیاد به غذاهای پرادویه یا شغل‌های استرسزا، ریشه زخم ‌معده هستند اما امروزه پزشکان دریافتند که علت اصلی زخم ‌معده، استرس یا رژیم غذایی نیست بلکه آلوده شدن به باکتری خاصی به نام هلیکوباکتر پیلوری علت اصلی آن است. این باکتری در بزاق وجود دارد و از طریق استفاده از قاشق و چنگال فرد آلوده یا خوردن غذای نیمه کاره دیگران منتقل می‌شود. برخی از داروها مانند آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن، کتوپروفن و برخی داروهای درمان ‌کننده بیماری آرتریت (درد و ورم مفاصل) از جمله این داروهاست که می‌توانند باعث زخم معده شوند، به همین علت باید از مصرف هرگونه دارو بدون مشورت با پزشک خودداری کنید. مصرف سیگار و الکل هم از دیگر علل زخم معده است.

نوشیدن شیر باعث بهبود زخم معده می‌شود

این باور غلط که نوشیدن شیر باعث بهبود زخم های گوارشی میشود، را باید اصلاح کرد. از آنجا که زخمهای گوارشی اغلب به دلیل عفونت هلیکوباکتر پیلوری هستند، تنها درمان با آنتی بیوتیک میتواند شفا دهنده آنها باشد و علائمشان را از بین ببرد. نوشیدن شیر اگرچه ممکن است به طور موقت دردهای ناشی از زخم گوارشی را تسکین دهد اما در درازمدت مصرف آن منجر به افزایش اسید معده و وخیم تر شدن علائم میگردد.

سوزش سر دل نگران کننده خیلی نگران کننده نیست!

اگر شما بیش از دو بار در هفته تجربه سوزش سر دل را دارید باید به پزشک مراجعه کنید. این مشکل میتواند نشانه ابتلا به ریفلاکس معده به مری باشد که در صورت عدم درمان، در درازمدت با خونریزی یا زخم مری همراه خواهد بود. ریفلاکس معده همچنین میتواند به یک بیماری به نام مری بارت و خطر ابتلا به سرطان مری ختم شود.

آنهایی که شیر نمی‌خورند، با لاکتوز شیر مشکل دارند

اگر شما دچار عدم تحمل لاکتوز هستید، این مشکل به خاطر کمبود آنزیم لاکتاز است که قند شیر را تجزیه می کند. ولی این بدان معنی نیست که شما نمیتوانید محصولات لبنی مصرف کنید. بسیاری از محصولات لبنی بدون لاکتوز هستند. ضمن این که شما میتوانید در مورد اضافه کردن بسیاری از محصولات غیر لبنی که منبع خوبی از کلسیم هستند، از پزشکتان مشورت بگیرید.

مصرف فیبر بیشتر، همیشه بهتر است

فیبر یک ماده غذایی سالم است که میتواند علائم بیماریهای گوارشی از قبیل سندرم روده تحریک پذیر را تسکین دهد. هدف دریافت روزانه ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر در روز است. اما مصرف فیبر بیش از حد می‌تواند فرد را دچار نفخ شدید کند. برای جلوگیری از بروز نفخ میتوان فیبر را به تدریج به وعده های غذایی افزود.

افزایش سن باعث یبوست می‌شود

افزایش سن باعث یبوست  نمی‌شود، بلکه داروهایی که افراد مسن مصرف میکنند موجب یبوست می‌گردد. افراد مسن به اندازه کافی ورزش نمیکنند، خوب غذا نمی‌خورند و به اندازه کافی مایعات نمی‌نوشند. همه این عوامل باعث یبوست می‌شود.

سیگار، سوزش معده را آرام میکند

این نظریه غلط است، زیرا نیکوتین میتواند باعث شل شدن اسفنگتر (دریچه) بین مری و معده و در نتیجه برگشت اسید و محتویات معده به سمت مری شود. برگشت اسید معده باعث سوزش معده می‌شود.

از سوی دیگر میوه‌ها حاوی انواع مختلف ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. آن‌ها را میتوان به دو دسته خشک و تازه دسته بندی کرد.

میوه‌های تازه

  1. موز
    بهترین گزینه برای افزایش وزن، موز است. یک موز به اندازه متوسط می‌تواند حاوی مقادیر زیر باشد:
    ۱۰۵ کالری
    ۱ گرم پروتئین
    ۰.۴ گرم چربی
    ۲۷ گرم کربوهیدرات
    ۳ گرم فیبر
    ۲۶% موز ویتامین B۶
    ۱۳% موز منگنز
    موز راحت‌ترین خوراکی در دسترس که می‌توان آن را با شیر یا مواد پرکالری دیگر مانند کره بادام زمینی مخلوط کرد.

  1. آووکادو
    آووکادو دارای مواد مغذی بسیار و همچنین کالری بالا و چربی سالم است و انتخاب خوبی برای کسانی است که به دنبال افزایش وزن هستند.
    نصف یک آووکادو متوسط حاوی مواد زیر است:
    ۱۶۱ کالری
    ۲ گرم پروتئین
    ۱۵ گرم چربی
    ۸.۶ گرم کربوهیدرات
    ۷ گرم فیبر
    ۱۷.۵% ویتامین K
    همچنین دارای مقدار زیادی پتاسیم، ویتامین K C B۵ B۶ است.

  2. انبه
    انبه یک میوه بسیار خوشمزه و پرکالری مانند موز است. یک پیمانه انبه (۱۶۵گرم) دارای مقادیر زیر است:
    ۹۹ کالری
    ۱.۴ گرم پروتئین
    ۰.۶ گرم چربی
    ۲۵ گرم کربوهیدرات
    ۳ گرم فیبر
    ۶۷% ویتامین C
    همچنین یک منبع بسیار عالی برای مس و انواع ویتامین‌ها مانند A,B,E است. برای تاثیر بهتر و بیشتر انبه می‌توان آن را با موادی مانند نارگیل ترکیب کرد و یک اسموتی تهیه کرد تا تاثیر بیشتری برای افزایش وزن داشته باشد.



    میوههای خشک

  3. کشمش
    کشمش، انگور خشک شده است که انواع و اندازه‌های مختلفی دارد. کشمش منبع بسیار خوبی از مس، منیزیم، منگنز و ویتامین B است. ۲۸گرم کشمش حاوی مقادیر زیر است:
    ۸۵ کالری
    ۱ گرم پروتئین
    ۰.۱ گرم چربی
    ۲۲ گرم کربوهیدرات
    ۱ گرم فیبر

  4. برگه زردآلو
    زردآلو یک میوه بسیار خوش خوراک است که هم به صورت تازه و هم خشک مصرف می‌شود. ۲۸  گرم از آن دارای مقادیر زیر است:
    ۶۷ کالری
    ۰.۸ گرم پروتئین
    ۰.۱ گرم چربی
    ۱۸ گرم کربوهیدرات
    ۲ گرم فیبر
    همچنین به دلیل داشتن بتاکاروتن و لوتئین و زاکس‌انتین برای سلامتی چشم و بهبود بینایی بسیار مفید است.