سایت خبری طلا

۳ ویتامینی که برای لاغری معجزه می‌کند/دندان‌هایتان را مسواک بزنید و آلزایمر را به تعویق بیاندازید

منبع: سایت طلا


یک متخصص تغذیه گفت: برای رسیدن ویتامین‌ها به بدن، بهتر است استفاده از سبزی، میوه و روغن‌های سالم را در اولویت وعده‌های غذایی خود قرار دهیم.


نرگس جوزدانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی ، درباره فواید ویتامین گروه B گفت: ویتامین‌ B عموما در بعضی از غلات‌ و مواد غذایی مانند گوشت، میوه و سبزی وجود دارد که مصرف آن باعث لاغری افراد خواهد شد. 

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به مصرف کلسیم گفت: منبع اصلی  کلسیم در شیر و لبنیات است و با این نکته که کلم و کنجد منبع اصلی کلسیم است به شدت مخالفم چراکه هیچ ماده غذایی به اندازه شیر (به علت حاوی بودن ۲۴۰ میلی‌گرم کلسیم در یک لیوان) برای ما منبع مهمی نیست.

جوزدانی تصریح کرد: نسبت جذب کلسیم به ویتامین B در بدن ما یک به یک است و هر دو ویتامین به اندازه هم باعث کاهش چربی های بدن می شوند ولی نباید انتظار داشته باشیم که مصرف تنها یک گروه از ویتامین‌ها باعث کاهش کالری در بدن یا افزایش و تقویت سیستم ایمنی بدن شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره فواید مصرف آهن گفت: متاسفانه خیلی از افراد با عقیده غلط به منظور تامین آهن در بدن خود مصرف اسفناج، حبوبات و عدس را در اولویت قرار می‌دهند. نکته مهم در این است که بدن ما از نظر مواد مغذی آهن دار به علت علوفه داده شده به دام کاملا فقیر است.

کدام مواد غذایی سرشار از آهن هستند؟

او تصریح کرد: کیفیت آهن موجود در سبزیجات و حبوباتی مانند اسفناج، عدس و لوبیا به علت آهن سه ظرفیتی پایین است. بهتر است آهن موجود در مواد غذایی تبدیل به آهن سه ظرفیتی شود تا قابل مصرف باشد، ولی جذب کیفیت آهن موجود در محصولات حیوانی مانند انواع گوشت‌ها بالاتر است و مصرف روزانه ۲۰۰ گرم از آن در طول روز برای سوزاندن چربی های اضافی به افراد توصیه می‌شود.

جوزدانی ادامه داد: حداقل سه ماه از سال، کودکان باید از مواد حاوی آهن استفاده کنند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه سرانه مصرف لبنیات در ایران بسیار پایین است، گفت: حرف محققان طب سنتی مبنی بر سردی بودن لبنیات و حذف کردن آن‌ها از وعده غذایی افراد اشتباه است.

جوزدانی افزود: حذف لبنیات و جایگزین کردن مواد دیگر مانند شیره انگور منجر به کوتاهی قد خواهد شد.

کمبود ویتامین ها در بدن چه عوارضی دارد؟

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی به مضرات کمبود ویتامین‌ها در بدن اظهار کرد: کمبود هر ویتامینی در بدن مانند آهن، D و منیزیم باعث باز شدن اشتها در افراد می‌شود.کمبود  ویتامین D در بدن باعث اختلال متابولیسم به علت تامین مواد غذایی می‌شود.

جوزدانی تصریح کرد: کمبود آهن در بدن  باعث پرخاشگری، اضافه وزن، پرخوابی، عصبانیت و اختلالات متابولیسمی در افراد خواهد شد.

تقویت سیستم ایمنی بدن  با مکمل‌ها و قرص های ویتامین

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: جذب ویتامین‌ها از طریق مواد غذایی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود، اما تنها مصرف ۲۰ تا ۳۰ درصد آن از طریق مکمل‌ها امکان پذیر است.

جوزدانی گفت: طبق مطالعات علمی تنها ۵۰ درصد افراد ازمکمل ها استفاده می‌کنند و اگر افرادی به ویتامین نیاز داشته باشند با مشورت پزشک و انجام آزمایشات گوناگون متناسب با بیماری خود باید به جایگزین کردن مکمل‌ها بپردازند.

او تاکید کرد: برای رسیدن تمامی این ویتامین‌ها به بدن، بهتر است استفاده از موادغذایی پنج گروه اصلی مانند غلات (نان، برنج، ماکارانی)، پروتئین‌ها (انواع گوشت، تخم مرغ، حبوبات) لبنیات (ماست، پنیر، شیر و کشک)، سبزی و میوه تازه و روغن‌های سالم را در اولویت وعده‌های غذایی خود قرار دهیم.

با رعایت بهداشت دهان نه تنها به سلامت دندان‌ها کمک می‌کنید بلکه به تازگی محققین دانشگاه برگن موفق به کشف رابطه‌ای بین مشکلات لثه‌ای و آلزایمری شده‌اند. محققان کشف کرده‌اند که بیماری لثه‌ای (گینوییت) نقش تعیین کننده‌ای در ایجاد و توسعه آلزایمر در یک فرد می‌تواند باشد. محقق ارشد پیاتر میدل در آزمایشگاه تحقیقاتی Broegelmanns، گروه علوم بالینی، دانشگاه برگن می گوید: "ما بر اساس شواهد مبتنی بر دی ان ای کشف کرده‌ایم که باکتری‌هایی که باعث ایجاد گینوییت می‌شوند می‌توانند از دهان به مغز منتقل شوند."

این باکتری نوعی پروتئین تولید می‌کند که قادر به نابود کردن عصب‌های مغز است٬ که منجرب به از بین رفتن حافظه و در نهایت آلزایمر می‌شود.

برای حافظه‌ای بهتر مسواک بزنید

میدل اشاره می کند که این باکتری تنها باعث آلزایمر نمی‌شود، اما حضور این باکتری‌ها خطر ابتلا به بیماری را به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش می دهند و همچنین در پیشرفت سریع بیماری رخ موثراند. با این حال، خبر خوب این است که این مطالعه نشان می دهد که مواردی وجود دارد که با رعایت آن‌ها می‌توان آلزایمر را به تعویق انداخت.

"دندان‌ها را مسواک و نخ‌ دندان بزنید و مرتبا به دندانپزشک مراجعه کنید" میدل این دو فرایند را بسیار مهم می‌داند مخصوصا برای کسانی که گینوییت در حال گسترش دارند و همچنین در خانواده‌ آن‌ها افراد مبتلا به آلزایمر وجود داشته‌اند.

داروهای جدید در حال توسعه هستند

محققان قبلا کشف کرده‌اند که باکتری‌هایی که باعث ایجاد گینوییت می‌شوند، می‌توانند از دهان به مغز منتقل شوند، در حالی که آنزیم‌های مضر آنها باعث تخریب عصب‌های مغز می‌شوند،. در حال حاضر، برای اولین بار، میدل دارای شواهد دی ان ای برای این فرآیند تخریب است. میدل و همکارانش 53 نفر با آلزایمر را  بررسی کردند و توانسته‌اند آنزیم مخرب را در 96 درصد موارد کشف کنند. به گفته میدل این دانش به محققان امکان جدیدی برای حمله به بیماری آلزایمر می‌دهد.

به گفته میدل: "ما موفق به توسعه دارویی شده‌ایم که از آنزیم‌های مضر این باکتری‌ جلوگیری می‌کند، و توسعه آلزایم را به عقب می‌اندازد. ما در حال برنامه ریزی برای آزمایش این دارو در اواخر سال جاری هستیم."