با قرار گرفتن در فصل خزان و پاییز برگ ریزان مسلما آلودگی هوا و مشکلات ناشی از آن افزایش می یابد، اما چگونه با تغذیه صحیح آسیبهای ناشی از آلودگی هوا بر بدن را کاهش دهیم ؟؟
آلودگی هوا مشکلات زیادی در کوتاه مدت و دراز مدت برای فرد به وجود می آورد که از آن جمله می توان سردرد و تهوع، مشکلات تنفسی و قلبی، آسیبهای چشمی، سرعت روند پیری، سرطان و ... را نام برد.
آنتی اکسیدان ها موثرترین ترکیباتی هستندکه با خنثی سازی رادیکالهای آزاد ناشی از آلاینده ها به کمک بدن می آیند.
از مهمترین آنتی اکسیدان ها می توان به #ویتامینC و #ویتامینE اشاره کرد.
مرکبات،کلم بروکلی،کاهو،فلفل دلمه ای،گوجه_فرنگی و ... از منابع ویتامین C و ...
غذا های دریایی مثل ماهی و میگو ، آجیل و مغزها ، جوانه گندم، روغن زیتون و ... از منابع ویتامین E به شمار می روند.
ماده مغذی بعدی لبنیات به خصوص شیر کم چرب می باشد که با تامین ذخایر کلسیم بدن مانع از جذب سرب ناشی از آلاینده ها می گردد، چرا که فلزات برای جذب شدن در بدن با یکدیگر رقابت دارند
همچنین فسفر و منیزیم موجود در شیر به بدن برای مقابله با مسمومیت های ناشی از آلودگی هوا کمک می کند.
مصرف فراورده های لبنی پروبیوتیک نیز با افزایش باکتری های مفید بدن و تقویت سیستم ایمنی می تواند باعث کاهش آسیب های ناشی از آلودگی هوا گردد.
یکی دیگر از ترکیبات مفید موثر در این زمینه پکتین موجود در میوه ها از قبیل سیب، پرتقال، لیمو ، توت_فرنگی، گریپ فروت و ... است که به نوبه ی خود باعث دفع سموم از بدن می شود.
در این میان از نوشیدن کافی آب و مایعات نیز نباید غفلت کرد زیرا باعث افزایش کارکرد کلیه ها و دفع سریعتر مواد اضافی و سموم مضر برای بدن می شود.
پس در یک نگاه هنگام آلودگی هوا با مصرف میوه ها و سبزیجات تازه، شیر کم چرب، آجیل و مغزها و آب ،بدن خود را در برابر مضرات آلاینده ها بیمه کنید.