شما در حال فعالیت و ورزش هستید، رژیم غذایی خود را کنترل می کنید و مدام به دنبال محاسبه کالری دریافتی خود هستید؛ اما با این وجود بهبودی در مسیر کاهش وزن اضافه شما حاصل نشده است. این یعنی یک جای کار می لنگد! و باید به دنبال حل مشکل بود.
بسیاری از افراد بدون اطلاع از دانستن قوانین کاهش وزن دست به انجام رژیمهای غذایی بسیار شدید می زنند و درنهایت زمانی که با عدم موفقیت در رسیدن به وزن ایده آل مواجه می شوند، نا امیدتر از همیشه دوباره روند صعودی افزایش وزن خود را طی می کنند.
برای قدم گذاشتن در مسیر کاهش وزن 12دلیل که باید آن ها را رعایت کرده تا به وزن مورد نظر خود برسید را با هم بررسی خواهیم کرد:
۱) تغییر مداوم رژیمهای غذایی، اولین عامل شکست
یکی از اصلیترین نکات در رسیدن به وزن ایده آل داشتن یک رژیم برنامه غذایی متانسب با شرایط شما و استمرار در انجام و پیگیری آن است. بجای اینکه به دنبال جدیدترین رژیمهای غذایی معرفی شده توسط دوستان و آشنایان که اکثر آن ها نیز مبنای علمی مناسبی ندارند، با یک پزشک تغذیه مشورت کنید و به برنامه ی خود اطمینان داشته باشید.
بهتر است اهداف غیر واقعی را کنار بگذارید. ترک عاداتی که فرد سال ها با آن زندگی کرده است هیچ گاه در یک شب پایان نمی-پذیرد. برای خود اهداف کوچک تعیین کنید و برای رسیدن به وزن ایده آل خود صبور باشید. کنار گذاشتن نوشابه از رژیم غذایی کوچکترین و اولین قدم برای بسیاری از افراد است.
تغییر مداوم رژیم های غذایی در بسیاری از موارد ریسک ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد. پس روی سلامتی خود تمرکز داشته باشید، نه آنچه که از رسانه ها می شنوید!
۲) بدن خود را از سموم پاکسازی کنید
بسیاری از سموم خطرناک در دنیای پیرامون ما وجود دارند که می توانند به بدن آسیب رسانده، سطح هورمون های بدن را تغییر داده و کاهش دمای کلی بدن را سبب شوند که همه این ها می تواند در ایجاد چاقی موثر باشد.
نمی توان به صورت کامل از شر تمام توکسین ها خلاصشد، اما می توان با اضافه کردن مواد غذایی سرشار از فیبر و پروتئین بیشتر آن ها را پاکسازی کرد یا کمتر در معرض آن ها قرار گرفت.
۳) گرسنه بودن به معنای وزن کم کردن نیست
بسیاری از افراد با این تصور که گرسنه بودن و دست کشیدن از وعده های غذایی به آنها در لاغر شدن کمک می کنند، زمانهای زیادی را بدون خوردن غذا طی می کنند. اما بهتر است بدانید که این کار شما را بیشتر در معرض چاقی قرار می دهد. بجای این کار باید در هر وعده غذایی به دنبال خوراکی هایی باشید که مدت زمان بیشتری شما را سیر نگه دارد. غذاهای سالم، سرشار از فیبر و پروتئین می توانند بهترن گزینه ها باشند.
۴) بدن شما دچار کمبود ویتامین D است
ویتامین D. یکی از مهمترین مواد برای سلامت بدن است. بسیاری از هورمون ها، تنها در صورت در اختیار داشتن مقادیر مطلوبی از این ویتامین قادر به عملکرد مناسب خود هستند.
اگر بدن شما با کمبود این ویتامین مواجه باشد، پروسه ی سوختن چربیها نیز مختل خواهد شد.
۵) چربی های سالم مصرف نمی کنید
شاید درک این مطلب کمی دشوار باشد، اما باید بدانید که بدن برای سوزاندن چربی های اضافه خود نیز نیاز به چربی دارد؛ اما چربی های سالم. همیشه از نقش چربی ها در بدن به بدی یاد می شود. اما آن ها یکی از مهم ترین مولکول های مورد نیاز برای یک بدن سالم است.
بدن شما نیز برای جایگزین سازی چربی های مضر، نیاز به چربی های سالمی دارد که در بسیاری از خوراکی ها از جمله ماهی ها، خشکبار و دانه ها و... یافت می شود.
۶) دچار استرس هستید
استرس پاسخ طبیعی بدن انسان ها در مواجه با شرایط مختلف است. اما زمانی که این استرس در بدن شما بصورت مزمن پایدار شود سطح هورمونی بنام "کورتیزول" در بدن رو به افزایش می گذارد و به همین ترتیب سطح هورمون دیگری بنام "سرتونین" کاهش می یابد. همه این تغییرات به افزایش مصرف شیرینی جات منجر خواهد شد.
نقش دیگر کورتیزول در کاهش اسیدیته معده است. این اتفاق باعث می شود که هضم غذاها در معده با اختلال مواجه شود و احساس گرسنگی، حتی پس از خوردن وعده ی غذایی نیز به فرد دست دهد. همه این موارد دست به دست هم می دهند تا شما بدون اینکه حتی متوجه باشید، میزان غذای بیشتری مصرف کنید.
۷) شکر زیادی مصرف می کنید
شکر دشمن شماره اول بسیاری از رژیم های لاغری است. اگر بیشتر وعده های غذایی شما را خوراکی های سرشار از شکرهای افزودنی تشکیل می دهد احتمال بیشتری دارد که با کمبود مواد مغذی ضروری بدن مواجه و چاق شوید.
در بسیاری مقالات نقش مصرف بیش از حد شکر در افزایش هورمون گرلین که افزایش دهنده ی احساس اشتها و گرسنگی در فرد است بررسی شده است. علاوه بر این مصرف بیش از حد این ماده باعث القای هایپرگلایسمی و ایجاد دیابت مقاوم به انسولین خواهد شد.
در دیابت مقاوم به انسولین، گرچه سلولها به اثر این هورمون روی قند خون مقاوم می شوند، اما همچنان به نقش هورمون در ذخیره سازی چربی پاسخ می دهند به عبارت دیگر باعث افزایش ذخیره چربی می شوند. اگر به فکر سلامتی خود هستید، مصرف شکر را تا حد ممکن محدود کنید.
۸) تکرر وعده های غذایی کوچک
احتمالاً شنیده اید که خوردن میان وعده های کوچک و مکرر بصورت هر دو تا سه ساعت یک بار برای شما مفید است به لاغری شما کمک می کند. در بسیاری از موارد گفته می شود که این شیوه برای بالا نگاه داشتن قند خون و جلوگیری از پرخوری در وعده های غذایی ایده آل به نظر می رسد.
اما مطالعات جدید خلاف این امر را به اثبات رسانده اند و تاکید می کنند به جای اینکه هر چند ساعت یک وعده غذایی کوچک میل کنید، گوشت بدون چربی، چربی های سالم، غلات سبوس دار و البته میوه و سبزیجاترا در وعده های متداول غذایی خود میل کنید. یا بعبارتی دیگر وعده های غذایی خود را طوری انتخاب کنید که مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشید.
۹) مشکلات تیروئیدی دارید
غده تیروئید مهمترین بازیگر بدن در داشتن یک چرخه متابولیسم کارآمد است. کم کاری تیروئید، سوخت و ساز بدن را با اختلال مواجه میکند و فرد در نهایت دچار اضافه وزن می شود. در بسیاری از موارد باید پاسخ شکست رژیم های غذایی و نرسیدن به وزن مطلوب را در غده تیروئید پیدا کرد.
با یک آزمایش ساده خون می توانید از میزان عملکرد هورمون های تیروئیدی آگاه شوید.
۱۰) زیاد میخورم، چون میسوزونم!
این یک باور نادرست در میان افرادی است که خواهان کاهش وزن هستند. حتی اگر روزانه صدها کالری سوزانده باشید، این بدان معنی نیست که می توانید هر آنچه را که می خواهید بخورید. همچنین زیاد خوردن و داشتن این باور که آن را خواهید سوزاندبه افزایش وزن منجر خواهد شد.
۱۱) خواب کافی ندارید
اگر شما نیز جز ۴۰ درصد جمعیت جهان هستید که کمتر از ۷ ساعت خواب شبانه دارید بدین معنی است که سطح بالاتری از انسولین، کورتیزول و قند خون دارید. همه این موارد به القای استرس و احساس گرسنگی در شما منجر خواهد شد. عدم داشتن خواب کافی، سلول های بدن را به انسولین مقاوم می کند.
۱۲) آب کافی نمی نوشید
آب به کاهش وزن شما کمک بسیاری خواهد کرد. در بسیاری از موارد متخصصان تغذیه از آب بعنوان یک سرکوب کننده اشتها یاد می کنند. از هیدارته بودن بدن خود در همه حال مطمئن باشید چراکه نداشتن سطح مطلوبی از مایعات در بدن، کلیه را با اختلالات شدیدی مواجه می سازد. اختلال در عملکرد کلیه در عملکرد طبیعی کبد نیز اختلال ایجاد می کند و باعث می شود که در نهایت چربی ها بجای سوختن در نقاط مختلف بدن تجمع داشته باشند.
در کنار این موارد نوشیدن آب قبل از وعده غذایی به ایجاد احساس سیری کاذب در فرد منجر خواهد شد. طبق گزارش وبسایت WebMD اگر فقط قبل از یک وعده غذایی خود آب بنوشید، به کاهش ۷۵ درصدی کالری و کاهش مصرف ۲۷۰۰۰ هزار کالری در سال منتهی خواهد شد.
عسل حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانها، ویتامینها، آنزیمها و … است که برای بدن بسیار مفیدند.
به گزارش سایت طلا، در این گزارش جدیدترین دانستنیهای روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال میکنیم.
خواص درمانی و شگفت انگیز عسل
عسل، مایع غلیظ و شیرینی است که از شهد گلها توسط زنبورها ساخته و فرآوری میشود. عسل از لحاظ رنگ و شفافیت طبقه بندی میشود. عطر و طعم خاص عسل، با توجه به نوع گلهایی که از آن شهد به دست میآید، متفاوت است.
معمولا عسل در درمان بسیاری از بیماریها نقش بسزایی دارد. مهمترین خاصیت عسل، ضد میکروب بودن آن است. در حالی که عسل یک ماده کاملا خوراکی بوده و بایستی محیط خوبی برای پرورش میکروبها باشد، اما آن ها در معرض عسل نابود شده و اجساد آنها نیز به مرور از بین میروند. زیرا عسل حاوی آنتی بیوتیک و آنزیم دیاستاز است. در گذشته از این خاصیت عسل برای از بین بردن پینههای دست و پا استفاده میکردند.
عسل نیز درست مانند تمام شیرین کنندهها قند دارد، اما کاملا طبیعی حاوی مواد معدنی است. این ماده شیرین حاوی مقادیر بسیار کمی از ترکیبات مختلف است که تصور میشود به عنوان آنتیاکسیدان مانند پینوبانکسین و ویتامین C عمل میکنند. ترکیبات خاص مختلف آن بستگی به گلهایی دارد که در دسترس زنبورهایی است که تولید عسل خواهند کرد.
اگر در حال تلاش برای از دست دادن وزن خود هستید، عسل میتواند کمک کننده بزرگی برای تمام افراد باشد. عسل میتواند به کاهش وزن کمک کند اگر با آب گرم و لیمو مصرف شود. سال هاست، عسل به عنوان یک درمان خانگی در طب سنتی برای کمک به از بین رفتن چربیها استفاده میشود.
عسل قند خون دیابتی ها را بالا می برد؟
البته بر خلاف تصور بعضیها که عسل را برای بیماران دیابتی بی ضرر میدانند، مصرف آن بدون تجویز پزشک برای آنان مضر است. عسل را تنها میتوان با دستور پزشک متخصص جایگزین مقدار قندی کرد که برای بیمار مجاز باشد. با این وجود در عسل مصرفی بیماران دیابتی هرچه قند فروکتوز بیشتر از گلوکز باشد برای آنها بهتر است، به همین دلیل عسل اقاقیا که فروکتوز بیشتری دارد برای بیماران دیابتی توصیه میشود.
عسل موجب تشدید خواص داروهای ضدباکتریایی، تقویت عملکرد پادتنها و ایستادگی در برابر فعالیتهای میکروبی میشود. مطالعات متعددی در زمینه تاثیرات عسل در درمان زخمها صورت گرفته است. یکی از این مطالعات نشان داد که خاصیت دارویی عسل میتواند زخمهای ایجاد شده در بدن را ترمیم کند.
عسل موجب کاهش یبوست، نفخ و گاز معده میشود و ملین است. همچنین عسل سرشار از خواص پروبیوتیک یا باکتریهای مفید است که در هضم غذا، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش آلرژی موثرند. عسل را جایگزین شکر مصرفی خود کنید تا تاثیرات مواد سمی تولید شده توسط قارچها را در روده کاهش دهید. ترکیبات فنولیکی موجود در عسل ضد سرطان است همچنین خاصیت ضد التهابی دارد.
آنتی اکسیدانهای موجود در عسل به محافظت از قلب کمک میکنند. عسل میتواند، بی نظمیها و در هم ریختگیهای ناشی از اکسیداسیون کلسترول بد خون را کاهش میدهد. این موضوع به صورت پیش فرض سلامتی قلب را بهبود میبخشد. از طرفی پلی فنول موجود در عسل میتواند در سلامتی قلب نقش داشته باشد.
بررسیها نشان میدهند که میزان انسولین در هنگام مصرف عسل طبیعی کمتر از مصرف سایر غذاها با کالری مشابه بوده و میزان قند خون در مدت کوتاهی پس از خوردن آن در مقایسه با دیگر غذاها کمی بالاتر بوده است. در شرایط آب و هوایی سرد و سخت، عسل طبیعی درمان مناسبی برای سرماخوردگی و ناراحتی ها، عفونتهای دهان و گلو، برونشیت است. عسل حتی در رفع زخمها و پوسته پوسته شدنهای پوست کمک کننده خوبی است. مقدار کافی عسل را با مقدار مساوی از دارچین را مخلوط کرده و روی قسمت آسیب دیده قرار دهید تا از اگزما راحت شوید.
ترکیب عسل با روغن زیتون از ریزش مو جلوگیری کرده و موجب استحکام مو میشود. مقداری از روغن زیتون را گرم کرده و ۲ قاشق سوپخوری عسل به آن اضافه کنید. همچنین میتوانید یک سفیده تخم مرغ هم اضافه کنید و به روی موهای خیس خود بمالید. اجازه دهید ۱۵ دقیقه بماند و بعد از آن طبق معمول با شامپو بشویید. این مخلوط میتواند موهای خشک را نیز بهبود دهد.
در کنار خواص و فوایدی که برای عسل گفته شد، عسل میتواند مضراتی هم داشته باشد. یک قاشق چایخوری عسل، کربوهیدرات و کالری بیشتر از مقدار مشابه شکر سفید یا قهوهای دارد. افراد مبتلا به دیابت باید در مصرف عسل دقت نظر داشته باشند. توجه داشته باشید که نباید به هیچ وجه به کودکان زیر دوازده ماه عسل داد؛ چرا که عسل ممکن است حاوی باکتری باشد که باعث بوتولیسم در نوزادان میشود.