حسام عقبایی با پیشبینی وضعیت بازار مسکن در سال آینده، اظهار داشت: رکود حاکم بر بازار مسکن در سال جاری طی ۲۵ سال اخیر بیسابقه بوده است.
وی افزود: بازار مسکن در حال حاضر وارد فاز رکود غیرتورمی شده و پیشبینی این است که این وضعیت تا نیمه اول سال ۱۳۹۹ دوام بیاورد.
نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک در پاسخ به سوالی درباره اینکه ریزش قیمتها در بازار آیا ادامهدار خواهد بود یا خیر؟ عنوان کرد: بررسیها نشان میدهد ریزش قیمتها تا نیمه اول سال آینده ادامه یابد و بازار مسکن هنوز برای کاهش ۱۵ درصدی قیمتها جا دارد.
عقبایی تصریح کرد: همانطور که گفتم، قیمتها در برخی مناطق تا ۴۰ درصد هم کاهش یافته و این احتمال هست که بین ۱۰ تا ۱۵ درصد دیگر نیز کاهش یابند.
در منطقه یک شهر تهران هر مترمربع واحد آپارتمانی ۳۰ میلیون و ۸۵۴ هزار تومان معامله شد که بیشترین میزان قیمت معاملات هر مترمربع واحد مسکونی را به خود اختصاص داد و منطقه ۱۸ شهرداری تهران نیز با میانگین ۶ میلیون و ۲۳۹ هزار تومان کمترین میزان قیمت در یک مترمربع واحدد آپارتمانی را داشت.
این گزارش حاکی است که تعداد ۴۲ هزار و ۲۷۱ پروانه ساختمانی در نه ماهه سال جاری صادر شده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۵۱ هزار و ۲۷۰ پروانه را به ثبت رسانده کاهش ۱۷.۶ درصدی را نشان میدهد.
به گزارش خبر انلاین آمارهای آذرماه امسال نسبت به آبان در زمینه تعداد مبایعات، متوسط قیمت هر واحد مسکونی آپارتمانی، و تعداد پروانههای صادره نیز حکایت از رشد مبایعات، افزایش قیمت هر مترمربع واحد مسکونی، و کاهش صدور پروانههای ساختمانی دارد.
بر این اساس، تعداد کل مبایعات ثبتشده در آذرماه سال جاری ۹ هزار و ۶۶۴ بوده که نسبت به آمار ۴ هزار و ۶۸ ماه گذشته رشد بیش از ۱۳۷ درصدی را تجربه کرده است. همچنین، متوسط قیمت هرمترمربع واحد مسکونی آپارتمانی در آذرماه ۱۳ میلیون و ۴۷۴ هزار تومان بوده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با متوسط قیمت ۹ میلیون و ۶۳۱ هزار تومان، نزدیک به ۴۰ درصد افزایش و نسبت به ماه قبل با متوسط قیمت ۱۲ میلیون و ۶۱۷ هزار تومان، ۶.۸ درصد افزایش را نشان میدهد.
همچنین، آمار آذرماه حاکی است که در منطقه پنج شهر تهران، دارای بیشترین میزان خرید و فروش مسکن و منطقه ۱۹ نیز دارای کمترین معاملات در این دوره زمانی بوده است.