سایت خبری طلا

کاهش خطر ابتلا به هفت نوع سرطان تنها با ۲۰ دقیقه پیاده‌روی در روز/ مصرف فست فود موجب ابتلا به چه سرطان‌هایی می‌شود؟

منبع: سایت طلا


مصرف غذا‌های فست فود، افراد را با پرخوری، کم‌تحرکی روبرو می‌کند، عادات بد غذایی بالاترین نقش ابتلا به انواع سرطان‌ها را در افراد دارد.از طرفی یک مطالعه نشان داده است که ۲۰ دقیقه پیاده‌روی با سرعت در روز می‌تواند خطر ابتلا به هفت نوع سرطان را کاهش دهد.


حمیدرضا علیخواه متخصص تغذیه گفت: فست فودها از جمله غذا‌های جذاب و اغلب خوش رنگ و بو هستند، اما متاسفانه مصرف غذا‌های فست‌فود، افراد را با پرخوری، کم‌تحرکی روبرو می‌کند. عادات بد غذایی بالاترین نقش ابتلا به انواع سرطان‌ها را در افراد دارند، سرطان‌های معده و روده در چند سال اخیر با افزایش روبرو بوده است، به طوری که غذا‌های آماده و کنسروشده در کنار غذا‌های فست‌فودی مستثنی نیستند و بسیاری از افراد به این بیماری‌ها دچار می‌‌شوند. به طور کلی سرطان معده با ۱۳.۷۰ درصد و سرطان روده بزرگ با ۱۳.۳۱ درصد از شایعترین سرطان‌ها در میان ایرانیان است.

او افزود: ترکیبات سوسیس، کالباس، انواع ساندویچ‌ها را می‌توان در گروه فست فود قرار داد، این ترکیبات با نمک می‌تواند جذب کلسیم به بدن را کاهش دهد و در برخی مواقع با پوکی استخوان خود را نشان می‌دهد. زیرا این خوراکی‌های پرزرق و برق، خوش بو و خوش طعم با ادویه جاتی نظیر فلفل، پیاز، سیر، زنجبیل طعم‌دار می‌شوند و با انواع نیترات‌ها و فسفات‌ها رنگ می‌گیرند.

علیخواه در ادامه یادآوری کرد: برخی رستوران‌ها مواد خوراکی خود را از صبح آماده و در طول روز با گرم نگه داشتن آنها احتمال بروز مواد خوراکی را به انواع بیماری‌ها بالا می‌برند، به طوری که میزان مواد مغذی موجود در غذا کاهش می‌یابد و هضم این مواد در دستگاه گوارش با اختلال همراه خواهد بود؛ بنابراین افراد باید توجه داشته باشند هر بوی نامناسب و لکه غیرعادی در سطوح سوسیس و کالباس مشکوک است و به افراد توصیه می‌شود در صورت عدم نیاز خریداری نکنند.

او توصیه کرد: برای کاهش مضرات غذا‌های فست فود و آماده، افراد باید از خوراکی‌های سالم از جمله میوه‌ها و سبزی‌های سبزرنگ سالم استفاده کنند، زیرا با مصرف مقادیر مناسب این مواد می‌تواند ویتامین‌های لازم بدن را تامین و تاثیر مضرات را بکاهد.

 یک مطالعه نشان می‌دهد افرادی که فقط دو و نیم ساعت ورزش متوسط در هفته انجام می‌دهند، احتمال ابتلا به هفت نوع سرطان در آن‌ها کمتر است. این می‌تواند یک پیاده روی سریع روزانه بیش از ۲۰ دقیقه یا یک دوچرخه سواری بدون دردسر باشد.

این میزان ورزش می‌تواند ۱۸ درصد خطر ابتلا به سرطان کبد را در زنان و مردان کاهش دهد. همچنین معادل پنج ساعت در هفته ورزش می‌تواند این میزان را به ۲۷ درصد افزایش دهد.

بر اساس تحقیقات، ۶ ساعت ورزش در هفته و یا حداقل به مدت دو و نیم ساعت فعالیت، ۱۰ درصد خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان را کاهش می‌دهد. گفته می‌شود برای هر دو جنس زن و مرد دو ساعت و نیم ورزش در روز، تا ۱۷ درصد و ۵ ساعت در هفته تا ۱۱ درصد برای پیشگیری از سرطان کلیه مفید است.

محققان به طور متوسط طی یک دهه، ۷۵۵ هزار و ۵۴۹ نفر را مورد مطالعه قرار دادند. در نتیجه این مطالعه آنها دریافتند که انجام فعالیت‌هایی با شدت متوسط  مانند یک قدم زدن سریع، می‌تواند تاثیر شگفت‌انگیزی داشته و در پیشگیری از ابتلا به انواع مختلف سرطان مفید باشد؛ این خبر خوبی است  برای آن دسته از افرادی که به سلامت خود اهمیت می‌دهند که چند ساعت ورزش ساده روزانه می‌تواند آنها را از ابتلا به انواع سرطان‌های خطرناک حفظ کند. در واقع این توفیق اجباری برای آنها خوشایند است، درست مثل اینکه مجبور شوند آموزش ماراتن را شروع کنند.

سرویس سلامت ملی (National Health Service) در انگلستان به افراد توصیه می‌کند حداقل هفته‌ای دو و نیم ساعت فعالیت بدنی متوسط یا حداقل ۷۵ دقیقه ورزش شدید داشته باشند. محققان همچنین فعالیت افراد در مدت زمان بیشتری مثلا به مدت هفت ساعت و نیم تا ۱۵ ساعت را هم مورد بررسی قرار دادند؛ مانند پیاده‌روی یا دوچرخه سواری سبک و یا ۷۵ تا ۱۵۰ دقیقه ورزش شدید مانند تنیس یا دویدن.

 در این تحقیق؛ زنانی که میزان فعالیت توصیه شده را انجام داده‌ بودند، ۱۸ درصد کمتر از زنان غیرفعال، مبتلا به سرطان رحم بودند و در مواردی که حتی بیش از مدت زمان پیشنهادی فعالیت کرده بودند،  تا ۱۸ درصد از ابتلا به لنفوم غیرهوچکین مصون بودند، همچنین مردان نیز تا ۱۴ درصد کمتر به سرطان روده بزرگ دچار شده بودند. براین اساس، سرطان خون  تا  ۱۹ درصد در هر دو جنس بر اثر ورزش و فعالیت بدنی بالا، کاهش یافته بود.