سلامت خود را با قاشق بسنجید/این مدل نشستن استخوانهای زانو را نابود میکند
با یک روش ساده در خانه میتوانید در یک دقیقه، سلامت خودتان را به راحتی کنترل کنید.همچنین یک متخصص ارتوپدی گفت: چهار زانو نشستن در افراد باعث افزایش فشار به استخوانهای زانو میشود و عوارض خطرناکی به همراه دارد.
به گزارش سایت طلا ، همه ما میدانیم که کنترل سلامت، خیلی مهم است. اما واقعا چه کسی برای این کار دائم به دکتر میرود؟. یک روش ساده وجود دارد تا بدون ترک خانه، سلامتی خود را بسنجید. فقط به یک قاشق نیاز دارید. ابتدا قاشق را روی کل سطح زبان خود بمالید تا به بزاق آغشته شود.سپس قاشق را درون یک پلاستیک شفاف گذاشته و زیر نور روشن قرار دهید. هم خورشید و هم نور چراغ مطالعه برای این کار مناسب است.
یک دقیقه صبر کنید و سپس قاشق را بردارید. یک قاشق تمیز بدون لک و یا بدون بوی نامطبوع به معنی سلامتی شماست اما اگر بوی بدی آمد، بدانید که معده و یا شش شما مشکل دارد. در این حالت باید با دکتر مشورت کنید. اگر بو شیرین بود، احتمالا دیابت دارید و اگر بوی آمونیک آمد، بدانید که احتمالا کلیه شما مشکل دارد.
لکه روی قاشق در تست سلامتی نشانه چیست؟
حالا به سطح قاشق نگاه کنید. آیا لکهای روی آن وجود دارد؟. اگر در این تست لکهها سفید یا زرد بوده و یک لایه را تشکیل داده باشند، این ممکن است نشانه اختلال عملکرد غده تیروئید باشد. تبدیل بتاکاروتن به ویتامین آ وابسته به هورمون تیرویید است. این کمبود میتواند به صورت زرد بودن کاروتن دیده شود.
اگر لکهها بنفش باشند، ممکن است به این معنا باشد که جریان خون شما ضعیف بوده و یا کلسترول خون شما بالا باشد. به علاوه بنفشی لکه ممکن است نشان از برونشیت باشد. برونشیت عملکرد امواج هوا که اکسیژن را به جریان خون میرسانند، کاهش داده و باعث ایجاد رنگ بنفش میشود.
اگر با تست سلامتی با قاشق، لکههای سفید مشاهده شد، ممکن است شما از یک عفونت تنفسی رنج میبرید.
لکه نارنجی هم نشان دهنده مشکل کلیه است.بیماران کلیوی مزمن میتواند باعث کم رنگ شدن بافتهای زبانی به علت کم خونی شود یا به رنگ نارنجی باشد که نشان از ته نشینهای کاروتن مانند است.
آیا تست سلامتی با قاشق کاربردی و صحیح است؟
یادتان باشد که این روش نمیتواند جایگزین مراجعه به دکتر شود. خوددرمانی نکنید و برای درک بهتر وضعیت سلامت خود حتما به دکتر مراجعه کنید تا اطلاعت دقیقتری به دست آورید.
ذبیح الله حسن زاده، متخصص ارتوپدی، جراح استخوان و مفاصل درباره عوارض چهار زانو و دو زانو نشستن گفت: وضعیت چهار زانو یا دو زانو نشستن باعث ۳ الی ۴ برابر شدن وزن انسان و فشار به نواحی استخوانهای زانو میشود.
او افزود: افرادی که به صورت چهار زانو مینشینند بهتر است در زمان نماز، خوردن غذا یا کارهای دیگر که به نشستن مربوط است از صندلیهای مناسب استفاده کنند.
این متخصص ارتوپد با اشاره به عوارض چهار زانو نشستن اظهار کرد: نحوه نشستن در مواردی مانند بیومکانیک بدن، نحوه اعمال وزن ستون فقرات، افزایش یا کاهش قوس کمر به صورت طبیعی اثر گذار است.
حسن زاده ادامه داد: نشستن طولانی مدت روی صندلی باعث افزایش فشار شدید به کمر و در نهایت دیسک کمر خواهد شد؛ پس به این افراد توصیه میشود هر ۲۰ دقیقه از روی صندلی بلند شوند و هنگام نشستن روی آن به منظور کاهش دردهای ستون فقرات و مهرهها فاصله کمر خود با تکیه گاه صندلی را به وسیله یک بالشتک مناسب پر کنند.
این متخصص ارتوپدی درباره درد زانو گفت: درد زانو یکی از شایعترین بیمارییهای سنین بالاست که افراد زیادی مخصوصا میانسالان از درد آن شکایت میکنند.
او افزود: ابتدای درد زانو معمولا در سنین زیر ۴۵ سال ناشی از نرمی غضروفهای اطراف زانو است که با نام بیماری نرمی غضروف کشکک زانو یا کندرومالاسی شناخته شده است و به علت عضلات ضعیف بدن، نشستن های طولانی مدت، افزایش وزن، رانندگیهای طولانی مدت، بالا رفتن از پله و تغذیه نامناسب در افراد به وجود میآید.
این متخصص ارتوپدی با اشاره به عوامل تشدید کننده آرتروز در افراد اظهار کرد: از سنین بالای ۴۵ سالگی که آرتروزشکل میگیرد غضروف کشکک زانو دچار ساییدگی و افزایش استخوان سازی میشود.
حسن زاده اظهار کرد: برای کاهش درد کشکک زانو مصرف کلسیم، ویتامین D، ویتامین C، نحوه نشستن درست، پوشیدن کفش مناسب، گرایش به محصولات دریایی، لبنیات و تغییر سبک زندگی مناسب تاثیر بسیار زیادی دارد
حسن زاده درباره تاثیر مصرف ویتامین D بر کاهش درد زانو گفت: ویتامین D یک هورمون بسیار سازنده و پیش نیاز برای جذب کلسیم است که در کاهش آرتروز زانو تاثیر بسیار زیادی دارد.
او گفت: از نظر اکثر متخصصان ارتوپدی اب درمانی به مدت دوبار در هفته تاثیر بسیار زیادی در کاهش درد آرتروز زانو دارد.