خواص میوه‌های زرد رنگ برای پوست و سلامتی/کمبود این ویتامین پوستتان را پیر و موهایتان را وز می‌کند

تمامی میوه‌های زرد روشن، از لیمو گرفته تا طیف رنگی نارنجی مانند دستنبو، همگی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین C. هستند. میوه‌های زرد منبع غنی از مواد مغذی گوناگون هستند که فواید بسیاری برای سلامتی دارند.همچنین یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره عوارض کمبود یک ویتامین و تاثیر آن در زیبایی پوست و مو توضیح داد.

خبر را برای من بخوان

میوه‌ها در طیف رنگی زرد و نارنجی باعث افزایش نشاط می‌شوند، اما میوه‌هایی با چنین رنگ خاصی طیف وسیعی از مزایای تغذیه‌ای را ارائه می‌دهند و جزء اساسی هر رژیم غذایی است.


منظور از میوه‌های زرد رنگ چیست؟

تمامی میوه‌های زرد روشن، از لیمو گرفته تا طیف رنگی نارنجی مانند دستنبو، همگی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین C. هستند. علاوه بر ویتامین C.، میوه‌های زرد حاوی فلاونوئید‌ها، لیکوپن، پتاسیم و بتاکاروتن می‌باشند. این مواد مغذی بخش مهمی در استحکام و تراکم استخوان‌ها، پوست و دندان‌های سالم دارند و سیستم قلب، دستگاه گوارش و سیستم ایمنی بدن را تا حد زیادی بهبود می‌بخشند.


لیست میوه‌های زرد رنگ

لیست بهترین میوه‌های زرد شامل موارد زیر می‌شود:

• لیمو
• سیب زرد
• انجیر زرد
• هندوانه زرد
• انبه
• آناناس
• گلابی زرد
• شلیل
• خرمالو
• انگور فرنگی
• میوه کیوی طلایی
• طالبی
• خربزه
• موز
• گریپ فروت
• زردآلو
• هلو
• پاپایا


خواص میوه‌های زرد

میوه‌های زرد منبع غنی از مواد مغذی گوناگون هستند که فواید بسیاری برای سلامتی دارند. در ان قسمت بخشی از این مارد را بررسی خواهیم کرد:

• این میوه‌ها با رنگ روشن حاوی مقادیر زیادی ویتامین C. هستند که نه تنها برای سیستم ایمنی بدن مفید هستند بلکه به پوست شما نیز در ساخت کلاژن کمک می‌کند. این باعث می‌شود پوست حالت ارتجاعی و جوانی خود را حفظ کند.

• غلظت‌های زیاد ویتامین C. موجود در این میوه‌ها به بدن کمک می‌کند تا سلامت و استحکام استخوان‌ها و مفاصل شما را حفظ کند.

• ویتامین A. موجود در میوه‌هایی با رنگ زرد که از بتاکاروتن تشکیل می‌شود، برای سلامتی چشم مهم است و خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا را کاهش می‌دهند.

• آنتی اکسیدان‌های موجود در میوه‌های زرد نیز به مقابله با رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند.

• این میوه‌ها برای سلامت قلب مفید هستند، علاوه بر این می‌توانند فشار خون و سطح کلسترول را کاهش دهند، همچنین به تنظیم pH طبیعی بدن کمک می‌کنند.

• تمامی این مواد مغذی برای سلامت کلی بدن مفید هستند.

• میوه‌های زرد رنگ همچنین حاوی میزان قابل توجهی فیبر هستند، که به پاکسازی دستگاه گوارش کمک می‌کند و می‌تواند در کاهش کلسترول در سیستم قلبی و عروقی موثر باشد.

کوروش صمدپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به این که امروزه کمبود ویتامین ث در افراد به دلیل افزایش دسترسی به میوه و سبزیجات کاهش یافته است، گفت: ویتامین ث یک ویتامین محلول در آب بوده که کمبود آن در بدن می تواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند پیری زودرس پوست، از بین رفتن براقی مو و خون ریزی لثه شود.

او گفت: ویتامین ث نقش مهمی در ساختمان کولاژن‌ها دارد،کولاژن‌ها یک نوع پروتئین در پوست هستند که کمبود این نوع ویتامین در آنها باعث پیری زودرس و همچنین چین و چروک پوست بدن می‌شود.

او یاد آوری کرد: یکی دیگر از عوارض کمبود ویتامین ث از بین رفتن براقی موست به طوری‌که مو دچار یک نوع فر شدن خاص می‌شود.

صمدپور بیان کرد: برخی افراد با کوچک‌ترین ضربه دچار خون مردگی و کبودی می‌شوند که این امر یکی از علائم کمبود ویتامین ث در بدن است.

او گفت: از دیگر علائم کمبود ویتامین ث خون‌ریزی لثه هنگام مسواک زدن است.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره فواید ویتامین ث اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین فواید این نوع ویتامین خاصیت ضد التهابی بودن و آنتی اکسیدان آن است.

او تصریح کرد: یکی از فواید ویتامین ث جذب آهن است. همان طور که می‌دانید 2 نوع آهن به نام‌های هم و غیرهم وجود دارد که آهن غیر هم بیشتر در حبوبات و سبزیجات وجود دارد.

او بیان کرد: ویتامین ث موجود در این مواد به جذب آهن بیشتر در بدن کمک می‌کند. در گذشته افراد بر این عقیده بودند که با مصرف برخی از مواد غذایی می‌توان سلامت بدن خود را تضمین کرد اما امروزه محققان و پزشکان به این باور رسیدند که ویتامین ث برای بدن انسان بسیار مهم است.

او گفت: بسیاری از افراد بر این باورند که ویتامین ث فقط در مرکبات وجود دارد که این باوری اشتباه است، زیرا این نوع ویتامین در صیفی جات، سبزیجاتی و میوهایی مانند فلفل دلمه، کلم بروکلی و کیوی هم وجود دارد.

صمدپور در پایان تصریح کرد: مصرف همیشگی ویتامین ث باعث قوی‌تر شدن سیستم ایمنی بدن می‌شود همچنین خطر ابتلا به بیماری‌های ویروسی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.