مقایسه A50 با A50s و A51؛ سه‌قلوهای افسانه‌ای

سه قلو‌های سامسونگ با اندروید کار می‌کنند با این تفاوت که A50 و A50s اندروید نسخه ۹ دارند، اما وقتی A51 را از جعبه خارج می‌کنید، اندروید تازه نسخه ۱۰ روی آن نصب شده است. باتری چهار هزار میلی‌آمپر ساعتی و قابلیت شارژ سریع ۱۵ واتی در هر سه گوشی مشترک است. حسگر اثرانگشت در همه آن‌ها زیر صفحه‌نمایش پنهان شده و اتصال آدابتور شارژ به‌کمک پورت USB از نوع تایپ C انجام می‌شود

خبر را برای من بخوان

Galaxy A50 به‌عنوان موبایلی میان‌رده در ایران توجهات زیادی را به‌خود جلب کرد و البته در بازار‌های جهانی هم موبایلی پرفروش محسوب می‌شود. چهار گیگابایت حافظه‌موقت، ۱۲۸ گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی، صفحه‌نمایش بزرگ ۶.۴ اینچی با کیفیت تمام HD، دوربین سه‌گانه پرقدرت، وجود قابلیت شارژ سریع و ویژگی مثل حسگر اثرانگشت که زیر صفحه‌نمایش پنهان شده، موقع خرید حتما ذهن افراد را درگیر می‌کنند، اما مسئله اصلی قیمت A50 است؛ همین که بشنوید بهترین امکانات گوشی‌های روز دنیا را می‌توان با بودجه سه چهار میلیون تومانی در دسترس داشت قطعا دست و دلتان می‌لرزد. نه؟ بااین‌حال بهتر است بدانید موقعیت گلکسی A۵۰ این اواخر به‌خطر افتاده، چون سامسونگ دو نسخه جدید با نام‌های Galaxy A50s و Galaxy A51 معرفی کرده که اگرچه شباهت زیادی با A۵۰ دارند، اما بعضی ویژگی‌های ریز و جزئی آن‌ها با هم متفاوت است. در این نوشته می‌خواهیم بررسی کنیم با توجه به شرایط فنی و اقتصادی خرید کدامیک از این موبایل‌های به‌صرفه‌تر خواهد بود.


مقایسه A50 با A50s و A51؛ ویژگی‌های ظاهری
سامسونگ از نظر ظاهری تقریبا سه تا گوشی یکسان تولید کرده؛ ابعاد A50 و A50s دقیقا مشابه هم هستند. ارتفاع آن‌ها معادل ۱۵۸.۵ میلیمتر است. عرض گوشی‌ها به ۷۴.۵ میلیمتر می‌رسد و ضخامت آن‌ها معادل ۷.۷ میلیمتر در نظر گرفته شده است. ابعاد سامسونگ گلکسی A51 کمی متفاوت است؛ ارتفاع همان اندازه مانده، ولی عرض گوشی ۹ دهم میلیمتر کمتر شده و در عوض دو دهم میلمتر به ضخامت اضافه شده است. خودتان قضاوت کنید، ۹ دهم میلمتر و دو دهم میلیمتر ارزش دست دست کردن را دارند؟ تفاوت مهم سه گوشی در وزن آنهاست؛ اگرچه از نظر اندازه‌تقریبا شبیه هستند، اما گلکسی A50 را ۱۶۶ گرم در نظر بگیرید. گلکسی A50s به ۱۶۹ گرم رسیده و وزن A51 به ۱۷۲ گرم می‌رسد.



مقایسه A50 با A50s و A51؛ سخت‌افزار اصلی
Exynos 9610 با معماری ۱۰ نانومتری قلب تپنده سامسونگ Galaxy A50 را تشکیل می‌دهد. در کنار این پردازنده چهار گیگابایت حافظه‌موقت کار گذاشته‌اند و برای اینکه خیال صاحب گوشی بابت ذخیره انواع عکس و موسیقی و فیلم و برنامه راحت باشد، ۱۲۸ گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی در A50 وجود دارد. ضمن اینکه پردازنده گرافیکی از نوع Mali-G72 کمک می‌کند انواع بازی‌های موبایلی را بدون دردسر و زحمت نصب و اجرا کنید. در ساخت A50s و A51 سامسونگ همین ترکیب موفق را حفظ کرده و تنها به‌جای پردازنده Exynos 9610 رفته سراغ Exynos 9611. قطعا تفاوت زیادی بین این پردازنده‌ها نیست و تفاوتی که قرار است در زمان استفاده از موبایل‌ها احساس کنید به افزایش مقدار حافظه‌موقت ارتباط پیدا می‌کند. گلکسی A50s و گلکسی A51 هر دو به‌جای چهار گیگابایت با شش گیگابایت حافظه‌موقت کار می‌کنند، چون داشتن چهار گیگ رم پارسال باکلاس بود، اما امسال برای یک موبایل گران‌تر از چهار میلیون کمتر از شش گیگابایت حافظه‌موقت مایه شرمساری به‌حساب می‌آید.


سامسونگ Galaxy A50 هنوز وقار خود را حفظ کرده اما بعد یکسال حضور در بازار به‌نظر می‌رسید از نظر فنی محتاج به‌روزرسانی است

مقایسه A50 با A50s و A51؛ صفحه‌نمایش

تکنولوژی سوپر AMOLED یکی از ویژگی‌های وسوسه‌انگیزی است که توسط سامسونگ معرفی شده. این یعنی شما قرار است با صفحه‌ای روشن و درخشان با قابلیت نمایش رنگ‌ها شفاف سروکار داشته باشید. در زمان ساخت تولیدکننده با دست‌ودلبازی زیاد اندازه صفحه را ۶.۴ اینچ در نظر گرفته است. این سایز صفحه با توجه به نسبت بدنه به تصویر ۸۵ درصدی برای انجام بازی‌ها کاملا مناسب خواهد بود و تراکم پیکسلی بالای ۴۰۰ نیز کمک می‌کند موقع فیلم دیدن حس بهتری داشته باشید. یک لایه گوریلاگلس نسخه ۳ وظیفه مخافظت از صفحه‌نمایش را برابر خط و خش برعهده دارد.
همین مشخصات در صفحه‌نمایش A50s کاملا حفظ شده است، اما سامسونگ پیش خودش فکر کرده بهتر است در ساخت A51 کمی تغییرات مثبت ایجاد کنند و نسبت تصویر به بدنه را تا ۸۷ درصد افزایش داده است. برای این کار مقدار بیشتری از لبه پایینی گوشی حذف شده و شاهد حضور یک ناچ‌اسکرین قطره‌ای در بالای صفحه هستیم.



مقایسه A50 با A50s و A51؛ دوربین
گلکسی A50 یکی از اولین موبایل‌های اقتصادی بود که روی بدنه پشتی خود سه تا حسگر دوربین را جا داده. چنین ترکیبی بیشتر از اینکه به‌لحاظ فنی اهمیت داشته باشد مایه دلگرمی خریداران است، چون نظریه بی‌رحمانه «در جهان موبایل‌ها، تمام چیز‌های خوب مال ثروتمندان است» را باطل می‌کند. حسگر اول این دوربین از نوع Wide و با رزولوشن ۲۵ مگاپیکسل انتخاب شده که اندازه دریچه دیافراگم آن f/۱.۷ و فاصله کانونی لنز ۲۶ میلیمتر است. در کنار آن شاهد حضور یک حسگر از نوع UltraWide با رزولوشن هشت مگاپیکسل، دریچه دیافراگم f/۲.۲ و فاصله کانونی لنز ۱۳ میلیمتر هستیم. در پایان مسئولیت حسگر عمق را برعهده یک لنز با رزولوشن پنج مگاپیکسل و دریچه دیافراگم f/۲.۲ گذاشته‌اند. این مجموعه روی کاغذ کافی به‌نظر می‌رسند، اما بالاخره باید بپذیرید که عکس‌هایتان تفاوت‌هایی آشکار با تصاویر ثبت شده به‌کمک گوشی‌های رده اول بازار خواهند داشت. به‌عنوان مثال اگر زیاد روی عکس زوم کنید، می‌توان حاشیه‌های مات را تشخیص داد.
در ساخت A50s سامسونگ مجموعه دوربین‌های سه‌گانه را حفظ کرده، اما به‌جای حسگر ۲۵ مگاپیکسلی اصلی از حسگری ۴۸ مگاپیکسلی کمک گرفته تا عکس‌ها کیفیت بیشتری پیدا کنند. همچنین حسگر ۲۵ مگاپیکسلی دوربین سلفی A50 را با یک لنز ۳۲ مگاپیکسلی عوض کرده است. قطعا همه این‌ها تغییراتی مثبت بود‌ه‌اند، اما در A۵۱ اوضاع مجموعه دوربین و کیفیت عکس‌ها خیلی بهتر می‌شود. چون سامسونگ این گوشی را به دوربین چهارگانه مجهز کرده است. حسگر اول از نوع Wide با رزولوشن ۴۸ مگاپیکسل، دریچه دیافراگم f/۲.۰ و فاصله کانونی ۲۶ میلیمتر انتخاب شده. یک حسگر ۱۲ مگاپیکسلی از نوع Ultrawide با جزییات بیشتری از تصویر را ثبت می‌کند. حسگر سوم از نوع جدید تله‌فوتو انتخاب شده که قابلیت‌های عملیاتی بیشتری نسبت به حسگر‌ها عمق دارند. هر جزییاتی از دست این سه لنز فرار کند، توسط حسگر چهارم شکار می‌شود. حسگر ۳۲ مگاپیکسلی موجود روی قاب جلویی Galaxy A51 نیز تقویت شده تا عکس‌های سلفی کیفیت بهتری پیدا کنند.


مهمترین مسئله‌ در مورد Galaxy A51 دوربین پنجگانه آن است. یکی از بهترین دوربین‌های عکاسی در موبایل‌های میان‌رده
مقایسه A50 با A50s و A51؛ سایر امکانات
سه قلو‌های سامسونگ با اندروید کار می‌کنند با این تفاوت که A50 و A50s اندروید نسخه ۹ دارند، اما وقتی A51 را از جعبه خارج می‌کنید، اندروید تازه نسخه ۱۰ روی آن نصب شده است. باتری چهار هزار میلی‌آمپر ساعتی و قابلیت شارژ سریع ۱۵ واتی در هر سه گوشی مشترک است. حسگر اثرانگشت در همه آن‌ها زیر صفحه‌نمایش پنهان شده و اتصال آدابتور شارژ به‌کمک پورت USB از نوع تایپ C انجام می‌شود.

مقایسه A50 با A50s و A51؛ عملکرد در بازار
سامسونگ گلکسی A50 حدود یک سال در بازار حضور داشته است. اولین ملاقات ما با آن در بهمن سال ۹۷ اتفاق افتاد، زمانی که باید برای خرید این گوشی حدود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و بعد‌ها در مواقعی حتی باید پنج میلیون و ۲۰۰ هزار تومان پرداخت می‌کردید. اوضاع آرام آرام بهتر شد و مثلا در میانه‌های تابستان خرید A50 با پرداخت سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان امکان‌پذیر بود. در یک ماه گذشته کمترین قیمت این گوشی سه میلیون و ۱۳۰ هزار تومان گزارش شده است.
سامسونگ Galaxy A50s اولین بار اوایل آبان ماه سر و کله‌اش در بازار آفتابی شده و بیشترین قیمت اعلام شده برای آن چهار میلیون و ۸۵۰ هزار تومان بوده. با گذشت حدود سه ماه و کاهش التهاب بازار حالا قیمتی که فروشند‌ه‌ها اعلام می‌کنند بین سه میلیون و ۵۴۵ هزار تومان تا چهار میلیون و ۵۰ هزار تومان در نوسان است. از نظر ما باید روی بیشینه قیمت حساب باز کنید و قیمت A50 را همان سه میلیون و ۳۰۰، ۲۰۰ هزار تومان در نظر بگیرید.
اولین سرنخ از حضور Galaxy A51 به اوایل دی‌ماه مربوط می‌شود. برای شروع آن را تا پنج میلیون تومان هم می‌فروخته‌اند. حالا اگر خریداری برای A51 پیدا شود باید بودجه‌ای بین چهار میلیون و ۲۵۰ هزار تومان تا چهار میلیون و ۷۴۰ هزار تومان کنار بگذارد. از نظر ما چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رقمی منطقی خواهد بود و نباید بیشتر از آن پول بدهید.