شما دعوتید به بازدیداز نمایشگاه طلاوجواهر تبریز
-1 روز و -23 ساعت و-50 دقیقه
من می آیم فرم ثبت نام آنلاین

یادداشت / نقش پررنگ دلالان در بازار ارز در سایه سکوت بانک مرکزی

تقسیم بندی ارز صادراتی به پنج گروه و عدم تخصیص ارز به برخی کالاهای وارداتی شرایط را برای پر رنگ شدن نقش دلالان در بازار فراهم کرده است و عدم توجه بانک مرکزی به این مساله می تواند جهش دوباره قیمت ها را رقم بزند.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا به نقل از پانا، نوسان نرخ دلار در ماه های اخیر به ویژه در اسفندماه سال 90 تاکنون بار تورمی سنگینی را بر اقتصاد ایران تحمیل کرده است.

رشد 85 درصدی نرخ دلار در یک سال گذشته سبب شده است تا قیمت سایر کالاهای وارداتی به طور ناگهانی صعود کنند؛ و آثار آن را امروز در کالاهایی همچون مرغ و گوشت به خوبی می توان دید.

به طور کلی هر کالایی که به واردات وابسته باشد در اثر رشد نرخ دلار با تورم رو به رو خواهد شد و این رشد قیمت نه ارتباطی با خواستن یا نخواستن دولت دارد و نه خواست تجار است بلکه به دلیل افزایش هزینه واردات ایجاد می شود.

در شرایطی که اقتصاد کشور در سراشیبی تحریم ها قرار دارد عده ای سودجو در بازار ارز در حال کسب منفعت هستند و اجازه کاهش قیمت دلار به زیر یک هزار و 900 تومان را نمی دهند.

اگر چه عملکرد بانک مرکزی نیز در این شرایط مطلوب نبوده اما تا زمانی که همه مردم برای ثبات در این بازار تلاش نکنند، بازار ارز روی آرامش را نخواهد دید.
کارشناسان اقتصادی معتقدند در صورتی که بانک مرکزی بتواند ارز یک هزار و 226 تومانی را تامین کند نرخ تورم با توجه به توقف اجرای گام دوم هدفمندی، در سال جاری کاهش خواهد یافت.

اما مشکل اصلی در اینجاست که بانک مرکزی به دلایل متعدد از عرضه دلار یک هزار و 226 تومانی خودداری می کند.

در هفته گذشته شاهد طبقه بندی کالاها به پنج گروه کالایی برای تخصیص ارز بودیم؛ اما با این وجود تجار و بازرگانان امید چندانی به دریافت این ارزها ندارند.
برای عبور از شرایط تحریمی و بحران موجود در بازار ارز 2 اقدام اساسی باید صورت گیرد؛ اول اینکه هزینه ارز برای کارهای غیر ضروری مانند ارز مسافرتی به صورت کامل حذف شود؛ این اقدام علاوه بر ذخیره ارزهای دولتی برای کمک به صنایع باعث افزایش گردشگری داخلی در کشور نیز خواهد شد.

موضوع دومی که از سوی بانک مرکزی باید به صورت جدی پی گیری و اجرا شود؛ تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه مورد نیاز صنایع و بخش تولید است و در این راستا بخش نظارت بانک مرکزی تا لحظه ورود کالا باید مسیر حرکت ارزها را دنبال کند.

این اقدام مانع از آن می شود که همانند سال گذشته ارزهای دولتی در بازار آزاد به فروش گذاشته شود.

یک هشدار نیز در این بین وجود دارد که در صورت عدم مداخله بانک مرکزی تا پایان مردادماه در بازار آزاد دلالی ارزها دوباره اوج خواهد گرفت.
با توجه به کمبود ارز نقد د بازار و تقاضای بالای تجار برای ارز؛ در صورتی که بانک مرکزی برای ثبات در بازار اقدام نکند شاهد صعود ناگهانی قمیت ها همانند بهمن و اسفند سال 90 خواهیم بود.