به گزارش سایت طلا ، بورس اوراق بهادار تهران که هفته پیش با رکوردشکنی روبهرو بود، امروز هم توانست با رشد 6 هزار و 948 واحدی به رکورد جدیدی دست یابد و به رقم 452 هزار و 842 واحد برسد.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن 545 واحد رشد کرده و به رقم 147 هزار و 116 واحد رسید.
کارشناسان دلیل افزایش رشد شاخص بورس را سرازیر شدن نقدینگی سرگردان در بازار به سمت بورس تهران میدانند که به خاطر وجود رکود در بازارهای رقیب مانند مسکن، ملک و آپارتمان، سکه، ارز و طلا به اجبار به سمت بورس اوراق بهادار حرکت کرده است که البته این را باید به فال نیک گرفت تا پولهای سرگردان به تولید کشور کمک کند، اما برخی مدیران شرکتها میگویند این همه نقدینگی در بورس جا به جا میشود، اما عمدتا نصیب سفته بازان میشود و به چرخه تولید وارد نمیشود.
همچنین یکی از دلایل افزایش شاخص بورس به خاطر تجدید ارزیابی شرکتهای بورسی به ویژه شرکتهایی که صدرات انجام میدهند و بعد از افزایش قیمت دلار، درآمد صادراتی آنها تقویت شده که این در سود سهام شرکتها اثرگذار بوده و باعث رشد شاخص بورس شده است.
ارزش روز بازار در بورس تهران به بیش از 1646 تریلیون تومان رسیده است.
امروز معاملهگران بورس بیش از 9.9 میلیارد سهام حقتقدم، اوراق مالی در قالب 891 هزار نوبت معامله و به ارزش 4819 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی با افزایش 1854 واحد به رقم 120 هزار و 845 واحد رسید.
شاخص قیمت با معیار هموزن 363 واحد رشد کرد و به رقم 98 هزار و 129 واحد رسید.
شاخص آزاد شناور 7 هزار و 422 واحد افزایش یافت و به رقم 547 هزار و 727 واحد رسید.
شاخص بازار اول بورس با افزایش 5242 واحد به رقم 327 هزار و 291 واحد رسید.
شاخص بازار دوم بورس که معاملات بلوکی در آن انجام میشود با افزایش 13 هزار و 266 واحد به رقم 929 هزار و 218 واحد رسید که بازار دوم، معاملات بلوکی و عمده انجام میشود که رشد قابل توجه این بازار نشان میدهد، عمده معاملات به صورت بلوکی و بین شرکتهای بزرگ جابه جا شده است.
نمادهای تأثیرگذار در تقویت شاخص بورس شامل سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین با نماد تاپیکو، پتروشیمی خلیج فارس، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت اصفهان، صنعتی معدنی گلگهر و سرمایهگذاری غدیر بودهاند و نماد مخابرات ایران بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته است.
نمادهای پربیننده امروز مربوط به بانک تجارت به قیمت هر سهم 697 ریال، بانک ملت 8087 ریال، ماشینسازی اراک، سایپا، بانک صادرات به قیمت 747 ریال، بانک اقتصاد نوین، صنایع ملی مس، فولاد مبارکه اصفهان و پالایش نفت اصفهان بودهاند.
در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس با ۹۲ واحد صعود در رقم ۵۷۴۷ واحد ایستاد.
در این بازار ۵۵۱ هزار معامله به ارزش ۲۷ هزار و ۲۰۴ میلیارد ریال انجام شد و هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، سهامی ذوب آهن اصفهان، تولید نیروی برق دماوند، پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی مارون، توسعه مولد نیروگاهی جهرم و فرابورس ایران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را در فرابورس داشتند.
لیست نمادهای پربیننده فرابورس را نیز سهامی ذوب آهن اصفهان، گروه صنایع کاغذ پارس، فرابورس ایران، گروه سرمایهگذاری میراث فرهنگی، توسعه مولد نیروگاهی جهرم، زرین معدن آسیا و صنایع ماشینهای اداری ایران تشکیل دادند.