۴۴۴ میلیارد دلار از دارایی ثروتمندان جهان در «جهنم کرونا» سوخت/شاخص S&P500 بورس آمریکا برای هفتمین روز متوالی منفی شد
در معاملات شب گذشته بورس آمریکا شاخص S&P500 برای هفتمین روز متوالی منفی شد و در واقع هفته گذشته بدترین عملکرد هفتگی این شاخص در 12 سال گذشته بوده است.به طور کلی هفته گذشته یکی از پرهزینهترین هفتهها برای سرمایهگذاران بود، حتی برای میلیاردرها به طوری که افزایش سریع شیوع ویروس کرونا، ۵۰۰ ثروتمند جهان در مجموع ۴۴۴ میلیارد دلار از دارایهای خود را از دست دادند.
به گزارش سایت طلا به نقل از بلومبرگ شاخص داو جونز بیش از ۱۲ درصد ریزش داشت؛ افتی که از بحران مالی سال ۲۰۰۸ تاکنون بیشترین افت در پنج روز محسوب شده و در نتیجه آن بیش از ۶ تریلیون دلار از ارزش بورس جهان ناپدید شد.
براساس شاخص میلیاردرهای بلومبرگ، ضرر ناشی از کرونا بیش از ۷۸ میلیارد دلار سودی را که ۵۰۰ ثروتمند جهان از آغاز سال نو میلادی تا هفته گذشته به دست آورده بودند، سه ثروتمند برتر جهان یعنی «جف بزوس» رییس شرکت آمازون، «بیل گیتس» بنیانگذار شرکت مایکروسافت و «برنارد آرنولت» رییس شرکت LVMH در مجموع با از دست دادن حدود ۳۰ میلیارد دلار از ارزش داراییهای خود، متحمل بیشترین ضرر شدند.
«الون ماسک» بیست و پنجمین مرد ثروتمند جهان با ۹ میلیارد دلار ضرر در رتبه چهارم بیشترین متضررها قرار گرفت. مقامات بهداشتی جهان به شدت برای مهار کرونا در تقلا هستند؛ ویروسی که به طور بالقوه سبب بروز یک بیماری شبه آنفولانزا و البته مرگبار در اکثر بیماران شده و به راحتی از فردی به ظاهر سلامت به شخصی دیگر سرایت میکند.
با این حال، سازمان بهداشت جهانی تاکنون از اعلام ویروس کرونا به عنوان یک بیماری جهانگیر امتناع کرده است. حدود ۸۰ درصد از میلیاردهای حاضر در فهرست ثروتمندان بلومبرگ شامل آن دسته از افرادی که تجارتشان تحت تاثیر این فاجعه جهانی تقریبا به گل نشسته است، در سال جدید میلادی متحمل ضرر شدهاند.
«میکی آریسون» رییس شرکت خدمات توریستی و گردشگری آمریکایی-بریتانیایی کارنیوال کورپوریشن، پس از آنکه مجبور شد یکی از کشتیهای توریستی خود را در ژاپن قرنطینه کند، هفته جاری یک میلیارد دلار ضرر کرد؛ در این کشتی تفریحی پنج نفر جان خود را از دست دادند.
در آخرین روز معاملاتی بورس آمریکا در هفتهای که گذشت شاخص S&P500 که یکی از سه شاخص اصلی بورس وال استریت محسوب میشود، برای هفتمین روز متوالی منفی شد.
در واقع هفته گذشته بدترین عملکرد هفتگی شاخص S&P500 از سال 2008 و وقوع رکورد بزرگ اقتصادی در آمریکا به شمار میرود.
دلیل اصلی روند نزولی وال استریت شیوع سریع ویروس کرونا در این کشور و دیگر اقتصادهای مهم جهان نظیر کره جنوبی و ایتالیاست که این نگرانی را به وجود آورده که اقتصاد آمریکا را مجددا وارد رکود کند.
البته در ساعات پایانی معاملاتی دیروز بازار بخشی از افت خود را جبران کرد.
شاخص نزدک پس از آنکه 3.5 درصد افت کرد تنها توانست 0.01 درصد از آن را جبران کند.
شاخص داو جونز هم پس از آنکه 4.2 درصد منفی شد، فقط توانست 1.4 درصد آن را جبران کند.
در معاملات روز پنجشنبه هر سه شاخص 10 درصد از ارزش خود را از دست دادند.