به گزارش سایت طلا، امروزه مردم در کشورهای توسعه یافته به دلیل شیوه زندگی ، در خوابیدن مشکل دارند و نیاز به خواب آور یا قرص خواب دارند. این داروها این روزها بسیار مورد توجه قرار می گیرند. با این حال ، شما باید مراقب باشید که از آنها سوء استفاده نکنید ، زیرا ممکن است پیامدهای منفی برای سلامتی شما داشته باشد.
در این مقاله ، ما به مشکلات مختلف خواب و همچنین انواع قرص های خواب که می توانید در بازار بیابید ، خواهیم پرداخت:
بی خوابی چیست؟
این بیماری بسیار شایع در کشورهای توسعه یافته نوعی اختلال خواب است که با ناتوانی بیمار درخوابیدن با کیفیت کافی برای بازگرداندن انرژی و حالت بیدار شدن طبیعی مشخص می شود.
نتایج مطالعات متعدد در این بیماری نشان می دهد که علت آن اختلال اساسی دیگری نسبت به خود بی خوابی است . این نکته مهم است ، زیرا بی خوابی فرد را به سمت بیماری که باعث مشکل خواب می شود راهنمایی می کند.
علاوه بر این ، بی خوابی را می توان با توجه به مدت آن طبقه بندی کرد:
* بی خوابی گذرا: اگر کمتر از هفت روز طول بکشد بی خوابی گذرا نامیده می شود . ممکن است برای برخی از خانمها در دوره قبل از قاعدگی اتفاق بیفتد.
* بی خوابی حاد: این نوع از یک تا سه هفته ادامه دارد
* بی خوابی مزمن : افرادی که بیش از سه هفته بی خوابی داشته اند
با تمرکز بر ماهیت بی خوابی ، به این ترتیب طبقه بندی می شود :
* شروع خواب : اگر بیمار در خوابیدن مشکل داشته باشد
* بی خوابی در هنگام خواب : اگر بیمار به سختی می تواند در خواب بماند
* اغلب صبح زود بیدار می شود
هیپنوتیزم یا قرص خواب و بهبود کیفیت خواب
این داروها مواد روانگردانی هستند که باعث خواب آلودگی و شروع خواب می شوند. شش خط درمان برای بی خوابی وجود دارد. پزشک متخصص از اول شروع می کند و در صورت مؤثر بودن به سمت قرص های بعدی حرکت نمی کند .
مواد طبیعی
مردم برای مقابله با این مشکل از مواد طبیعی بسیاری استفاده می کنند. به طور خاص ، محبوب ترین آنها عبارتند از: والرین ، گل های سفید ، گل شور و مواد مخدر. سایر بیماران به سایر روش های درمانی مانند هومیوپاتی (هر مادهای که در بدنِ فرد سالم نشانههایی از بیماری خاصی ایجاد کند، چنانچه با دز بسیار پایینی برای فردی بیماری که همان علائم را دارد تجویز شود، او را درمان خواهد کرد ) و محصولات طبیعی متوسل می شوند.
کمک به خواب افراد به جز تجویز قرص های بنزودیازپین
این نوع داروهای هیپنوتیزم مانند : ، زولپیدم ، زوپیکلون یا اززوپلون آگونیست های گیرنده انتخابی گابا هستند. گابا انتقال دهنده عصبی و مهار کننده سیستم عصبی مرکزی است. این داروها به دلیل اثربخشی، نتایج خوبی را به دست می آورند. به همین دلیل ، آنها به ویژه در درمان بی خوابی حاد به قرص های خواب اول انتخابی تبدیل می شوند. با این حال ، آنها برای بی خوابی مزمن مؤثر نیستند .
بنزودیازپین ها
بنزودیازپین ها دیگر قرص های خواب آور هستند که برای درمان بی خوابی بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. بر خلاف موارد فوق، آنها انتخابی از مجموعه گابا نیستند. آنها داروهای دیگر مانند باربیتورات ها را به عنوان خواب آور انتخابی جایگزین می کنند. علیرغم اینکه بسیار مؤثر هستند ، آنها ساختار طبیعی خواب را تغییر می دهند و عامل عوارض جانبی قابل توجهی می شوند .علاوه بر این ، این داروها همچنین باعث ایجاد وابستگی می شوند. بنابراین ، استفاده از آنها باید کنترل شود وبه بیماران به خوبی آگاهی داده شود .
داروهای ضد افسردگی با اثرات خواب آور
مدتی است که مردم از برخی داروهای ضد افسردگی مانند داروهایی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد ، استفاده می کنند مانند میرتازاپین، ترازودون ، آمیتریپتیلین. این داروها مانند بنزودیازپین ها ، خواب را مختل می کنند . با این حال ، آنها این کار را با مکانیسم متفاوت انجام می دهند. این داروها به دلیل عملکرد آنتی کولینرژیک و همچنین بهبود انتقال عصبی امینرژیک باعث ایجاد اثر اساسی می شوند. اغلب ، هنگامی که بیمار از بی خوابی مزمن رنج می برد، بنزودیازپین ها به اندازه کافی مناسب و کافی نیستند. بنابراین ، آنها باید این داروها را به عنوان درمان کمکی مصرف کنند .
داروهای ضد روان پریشی یا آنتی سایکوتیکها برای درمان بی خوابی
هنگامی که تمام داروهای فوق اثر مطلوبی نداشته باشند ، ممکن است استفاده از داروهای آنتی سایکوتیک یا نورولپتیک موثر باشد. برخی از رایج ترین موارد استفاده شده برای این شرایط عبارتند از: هالوپریدول، کوتیاپین ، کلوزاپین. این داروها معمولاً در بیماران سالخورده، مبتلایان به هذیان ، بیماران مبتلا به مانیا ، بیمارانی که از بی خوابی رنج می برند، یا افرادی با مشکلات روانی استفاده می شوند.
در آخر ، لازم به ذکر است که آخرین خط درمان ، خط 6 ، شامل داروهای دیگری مانند آنتی هیستامین ها ، ملاتونین یا گاباپنتین است که معمولاً در بی خوابی خفیف استفاده می شود ، مانند نوعی بی خوابی که هنگام سفر با هواپیما تولید می شوند.
نتیجه گیری
امروزه طیف گسترده ای از قرص های خواب آور وجود دارند که به مبارزه با بی خوابی کمک می کنند. با پزشک خود در مورد مناسب ترین دارو برای پرونده خود مشورت کنید و همیشه توصیه های آنها را دنبال کنید.