شما دعوتید به بازدیداز نمایشگاه طلاوجواهر تبریز
-1 روز و -22 ساعت و-51 دقیقه
من می آیم فرم ثبت نام آنلاین

ضعف طلا و قوت دلار

کاهش بهای اونس جهانی طلا پس از گزارش برنانکه و همزمان با کاهش حجم معاملات جهانی، به روند کاهشی بهای طلا در بازار تهران کمک کرد. این در حالی است که دلار در این هفته قدرت خود را در برابر مجموعه فلزات پایه و گرانبها نشان داد. بهای ارز در بازار تهران همچنان در برابر سقوط مقاومت می‌کند.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا به نقل از تابناک، وضعیت کلی بازار فلزات گرانبها در نتیجه ضعف یورو در برابر دلار این هفته چندان وضعیت خوبی نداشت. ادامه و حتی وخیم‌تر شدن نگرانی‌ها از اوضاع منطقه یورو، با گزارش صندوق بین‌المللی پول از بدبینی نسبت به آینده یونان و وضعیت بدهی‌های اسپانیا و همچنین گزارش میزان تولیدات صنعتی در اروپا، اوج گرفت. پیش بینی بر آن است که بازار فلزات پایه، همچنان در فشار باشد.

بنا بر این گزارش، در بازار جهانی طلا در هفته‌ای که گذشت، حجم خالص معاملات تغییری معتدل در راستای مثبت به میزان 6. 9 تن داشت. بخش مشخصی از این افزایش ناشی از هیجان سرمایه‌گذاران پیش از گزارش بن برنانکه روز چهارشنبه هفته پیش به کنگره آمریکا و انتظار معامله‌گران آن بود که برنانکه تعهد خود را برای افزایش سیاست‌های انبساطی و تسهیلات مقداری اعلام کند. البته این گونه نشد و بلافاصله بازار واکنش نشان داده و حجم معاملات کاهش پیدا کرد.

وضعیت معاملات این هفته در اثر گزارش برنانکه، بسیار شکننده بود، به گونه‌‌ای که معاملات کوتاه مدت بازار 18. 7 تن و معاملات بلند مدت 11. 7 تن کاهش را نشان داد. وضعیت کلی بازار به شدت شکننده است و خوش‌بینی نسبت به تقویت پشتوانه طلا در بازار جهانی در کوتاه مدت دیده نمی‌شود.

بازار فلزات پایه این هفته در مجموع معاملات همچنان تحت فشار بود. نگرانی‌ها از بحران بدهی در اسپانیا و یونان، به همراه آینده مبهم رشد اقتصادی چین، وضعیت معاملات این بازار را به شدت آشفته ساخت و در نتیجه، کاهش ارزش یورو به پایین‌ترین میزان در دو سال گذشته، بازارهای سرمایه اروپا نیز افت شاخص‌ها را در پی دارند.

در بازار جهانی نفت نیز همچنان حجم خالص معاملات با کاهش روبه‌روست و به رغم افزایش نسبی که در آغاز هفته گذشته داشت، در هفته‌ای که پشت سر گذاشته شد، همچنان 11. 1 میلیون بشکه کاهش در معاملات دیده می‌شود. البته در این هفته،‌ رویکرد خریداران نسبتا به سمت معاملات بلند مدت بیشتر شده، تا جایی که مجموعا هشت میلیون بشکه به حجم معاملات بلند مدت در این هفته اضافه شده و بخشی از این امر، ناشی از نگرانی خریداران از افزایش قیمت در آینده است.

همچنان خریداران میان وضعیت تقاضا (ضعف اقتصاد چین و آمریکا) و آینده عرضه (تنش در خاورمیانه و کاهش تولید اوپک) سردرگم هستند؛ اما کفه به سمت نگرانی از عرضه غلبه دارد و این هفته به نظر بازار نفت، شاهد افزایش حجم معاملات خواهد بود.

اکنون بهای نفت برنت معادل 105 دلار در هر بشکه است. پیش بینی همچنان بر این است که در سه ماهه سوم سال جاری، بهای نفت برنت به میانگین 100 دلار در هر بشکه می‌رسد.

اما بازار ارز و طلا در تهران این هفته به روند کاهشی خود ادامه داد. همان گونه که پیش بینی می‌شد، با کاهش تنش روانی در بازار و کم شدن حجم معاملات بازار، رفته رفته بهای طلا و ارز در بازار غیر رسمی تهران کاهش یافت و امروز پس از گذشت بیش از یک ماه، بهای سکه تمام بهار آزادی به زیر 700 هزار تومان رسید.

کاهش بهای جهانی طلا در بازارهای نیوریورک و لندن البته تأثیر خاصی در افت بهای طلا در بازار تهران داشت و به روند کاهش بهای طلا در بازار تهران کمک کرد. در این میان کاسته شدن از مباحث سیاسی و تنش‌های ناشی از بسته شدن تنگه هرمز نیز کمک فراوانی به ثبات و کاهش قیمت‌ها داشت.

اما همچنان که پیش بینی می‌شد بهای ارز با سرعت کمتری در حال کاهش است و همان گونه که هفته پیش گفته شد، این هفته بهای دلار همچنان در مرز 1910 تومان است.

عوامل محیطی در تهران تقریبا و فعلا ثبات دارد؛ بنابراین، هر گونه تغییری در بهای جهانی طلا است که می‌تواند منجر به نوسانات بازار تهران شود. پیش‌بینی می‌شود از آنجایی که بازار جهانی طلا نیز با افت قیمت روبه‌روست، در هفته جاری روند کاهش قمیت‌ها تا مرز 68 هزار تومان برای هر گرم طلای 18 عیار به پیش رود.

چنانچه بهای اونس جهانی طلا با افزایش دوباره حجم معاملات در بازار نیویورک و لندن افزایش یابد (احتمالی که دور از ذهن نیست) البته امکان اوج‌گیری نسبی بهای طلا در تهران هست؛ هرچند این افزایش اندک خواهد بود و تا زمانی که شرایط محیطی در تهران تغییری نکند، افزایش شدید پیش روی نخواهد بود، این امر همچنین بستگی به وضعیت بازار سرمایه و بهبود نسبی شرایط آن دارد. در مجموع هنوز تزلزل در بازار سکه و طلا وجود دارد و ثبات نسبی حاکم بر بازار، نیازمند توجه خاص برای پایداری است.

اما دلار در حال قوت گرفتن است که افت بهای طلا، نفت و بازار فلزات پایه شاهد آن است. بر این اساس پیش‌بینی می‌شود که همچنان بهای دلار در بازار تهران در مرز 1910 تا 1920 در نوسان باشد. پیش‌بینی کاهش بهای دلار به مرز 1880 در کوتاه مدت دور از ذهن است.