به گزارش سایت طلا با اینکه بیشتر کارشناسان در جهان اعتقاد دارند گمانه زنی درباره اوج شیوع ویروس کرونا خطای بسیاری خواهد داشت، اما بعضی پزشکان و متخصصان کامپیوتر با شبیه سازی و مقایسه وضعیت ویروسهای مشابه قبلی، اوج شیوع این ویروس مرگبار را پیش بینی کردهاند.
بیشتر کارشناسان از دو هفته پیش با همه گیر شدن ویروس خطرناک و کشنده کرونا پیش بینی درباره این ویروس را با توجه به ماهیت و سرعت شیوع آن آغاز کردهاند. نشریه نیچر روز ۱۸ فوریه در گزارشی نوشت: «از امروز به بعد صدها میلیون نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا خواهند شد».
این نشریه اینطور پیش بینی کرده است که شاید نقطه شیوع ویروس کرونا حداقل چندین ماه بعد باشد و در این مدت میلیونها نفر را درگیر کند.
بر اساس گزارش نیچر، اگرچه پیش بینی آینده میتواند روشنگر راه باشد، اما محققات هشدار دادهاند که آزمایش پیشبینیها کار بسیار سختی است و دادههایی هم که مورد استفاده قرار میگیرد کافی نیست.
بریان لابوس پژوهشگر بیماریهای واگیردار در دانشگاه نوادا گفته است: «اگر هر هفته پیش بینی را بررسی کنیم و هر هفته یا هر دو هفته یک بار بگوییم شیوع بیماری در این هفته است شاید یک زمان درست را تشخیص دهیم، غیر از این تشخیص زمان درست کار دشواری است».
در بهترین سناریو میتوانیم به اظهارات ژانگ نانشان فیزیکدان چینی اشاره کنیم. ژانگ به عنوان کاشف ویروس سارس معروف است. این فیزیکدان در هفته دوم فوریه در یک پنل تخصصی درباره شیوع ویروس کرونا گفته بود این ویروس احتمالا تا پایان فوریه پیک خود را تجربه خواهد کرد.
به گفته او وضعیت با اقدامات و امکانات کنترلی دولت چین بسیار بهتر شده و محدودیتهای سفری نیز موثر بودهاند. با این حال نشریه نیچر در آمار ژانگ نیز شک کرده و گفته شاید او در تلاش است که به مردم اطمینان خاطر بدهد؛ چرا که شیوع کرونا بر اقتصاد و جامعه چین اثر ویرانگر قابل توجهی داشته است.
پیک ویروس کرونا هر زمانی میتواند باشد
محققان دانشگاه لندن هم با پیش بینیهای خود میگویند پیک ویروس کرونا هر زمانی میتواند باشد، اما سباستین فانک محقق بیماریهای واگیر در دانشگاه لندن میگوید شاید پیک بیماری زمانی باشد که یک میلیون نفر به آن مبتلا شوند. بدترین سناریو نیز در نیچر پیش بینی شده است؛ بر اساس گفته محققان پیک شیوع ویروس کروتا اواخر ماه «مارس» یا «می» [اردیبهشت تا خرداد]خواهد بود. در دوران پیک بر اساس یافته محققان دانشگاه هوکایدو ژاپن، روزانه ۲.۳ میلیون نفر به این ویروس خطرناک مبتلا میشوند.
به عقیده نیشورا استاد دانشگاه ۵۵۰ تا ۶۵۰ میلیون نفر در جهان به این ویروس مبتلا میشوند.
سایت خبری کامپیوتری الترورس در گزارشی مدعی شده است که دانشمندان آمریکایی دانشگاه جان هاپکینز یک ماه قبل از شیوع این بیماری با یک تحقیق کامپیوتری و یک شبیه سازی در ووهان پیش بینی کرده بودند که در ۱۸ ماه آینده ویروسی جهان فراگیر خواهد شد و جان ۶۵ میلیون نفر را خواهد گرفت.
سیاری از کارشناسان و پزشکان در توصیه های بهداشتی خود، همواره از شستشو و ضدعفونی کردن دستها و صورت افراد و همچنین سطوح مختلف در خانه و محل کار سخن می گویند اما شاید کمتر راجع به تمیز کردن گوشی های موبایل که تقریبا همیشه در دستان ما قرار دارند، سخن گفته شده است.
بر اساس گزارش جدیدی که در independent آمده است، کارشناسان بهداشتی و پزشکان از تمامی کاربران گوشی های موبایل درخواست کرده اند که بعد از هربار تماس با اجسام و اشیای مختلف پیرامون محل زندگی و کار، باید گوشی خود را به دقت ضدعفونی کنند تا احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق آن به صفر برسد.
لزوم و ضرورت ضدعفونی کردن گوشی های موبایل از آن جهت است که طبق تازه ترین تحقیقات صورت گرفته، هر فرد به طور متوسط حداقل روزی ۷۶ بار به گوشی خود دست می زند و اعلان های آن را چک می کند.
برای تمیز و ضدعفونی کردن گوشی های موبایل به ترتیب مراحل زیر را انجام داده و نکات ذکر شده را رعایت کنید:
۱. در ابتدا قاب و کیس گوشی را جدا کرده و گوشی را با تمامی منافذ و درزهایش تمیز کنید. سپس به سراغ شستشو و تمیز کردن قاب گوشی بروید.
۲. بهتر است برای تمیز کردن گوشی از یک دستمال شسته شده ، پاک و نرم ( جنس میکرو فایبر ) استفاده کنید.
۳. یک محلول آب و صابون تهیه کنید و پس از آغشته کردن دستمال به آن، بر روی تمامی سطوح پشت و روی گوشی بمالید.
۴. لنز دوربین و منافذ ورودی و خروجی گوشی همچون محل شارژ و هندزفری را فراموش نکنید.
۵. اگر می خواهید از الکل برای ضد عفونی کردن گوشی خود استفاده کنید، به یاد داشته باشید که از الکلهای بالای ۵۰ درصد به هیچ عنوان استفاده نکنید چراکه به کیفیت صفحه نمایش لمسی آنها آسیب جدی وارد خواهد کرد و ممکن است حسگر اثر انگشت آن را از بین برده و موجب اختلال آن شود.
۶. بلافاصله بعد از تمیز و ضدعفونی کردن گوشی با الکل یا محلول آب و صابون، رطوبت آن را با یک دستمال نرم و خشک بگیرید.
برخی دیگر از گوشی های هوشمند همچون آیفون ۱۱، گلکسی اس۱۰ و سری نوت ۱۰ سامسونگ و پیکسل ۴ گوگل از قابلیت ضد آب برخوردارند. کاربران می توانند در خصوص تمیز کردن این گوشی ها با خیال راحت تری به این کار بپردازند.