سایت خبری طلا

ویروس کرونا بلای جان بازار انرژی

منبع: سایت طلا


آژانس بین المللی انرژی در تازه ترین گزارش خود پیش بینی کرده است که تقاضای جهانی نفت در سه ماه نخست امسال در مقایسه با سال گذشته با افت 2.5 میلیون بشکه در روز روبرو خواهد شد.


به گزارش پلاتز، آژانس بین المللی انرژی ضمن اشاره به تقاضای روزانه 25 میلیون بشکه ای نفت اوپک پیش بینی کرده است که تقاضای جهانی نفت در سه ماه نخست امسال در مقایسه با سال قبل با افت 2.5 میلیون بشکه در روز روبرو می شود که علت اصلی آن گسترش ویروس کرونا است.

بر اساس این گزارش آژانس بین المللی انرژی افزود: تقاضای جهانی نفت امسال با افت 90 هزار بشکه در روز روبرو خواهد شد که نخستین کاهش تقاضا از سال 2009 میلادی به شمار می رود. البته این پیش بینی به شرطی است که شرایط تقاضای جهانی نفت در شش ماه دوم امسال عادی شود.

در بدترین سناریو تقاضای جهانی نفت امسال با افت 730 هزار بشکه در روز روبرو می شود.

تقاضای نفت اوپک نیز در سه ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با افت 4.7 میلیون بشکه ای روبرو می شود. تقاضای نفت اوپک به طور کلی در سال 2020 نیز به 27.3 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

فاتح بیرول مدیر کل آژانس بین المللی انرژی در این باره گفت: بحران ویروس کرونا تاثیر منفی زیادی بر بازارهای انرژی از جمله گاز زغال سنگ و نفت و انرژی های تجدیدپذیر داشته ولی این تاثیر بر بازار نفت بسیار وخیم بوده است چرا که ویروس کرونا مانع از جابجایی افراد و کالاها شده و تقاضای سوخت را به شدت کاهش داده است.

این مساله به خصوص در چین بزرگترین مصرف کننده انرژی جهان قابل مشاهده و ملموس است. چین سال گذشته 80 درصد رشد تقاضای جهانی نفت را به خود اختصاص داده است.

آژانس بین المللی انرژی برآورد رشد تقاضای جهانی نفت تا سال 2025 میلادی را به کمتر از 950 هزار بشکه در سال کاهش داده است.

بر این اساس، رشد تقاضای جهانی نفت طی سال های 2019 تا 2025 به 5.7 میلیون بشکه در روز خواهد رسید. این رقم در گزارش سال گذشته آژانس 5.8 میلیون بشکه اعلام شده بود.

بیرول افزود: تاثیر ویروس کرونا بر بازار نفت شاید مقطعی و زودگذر باشد ولی چالش های بلندمدتی که تولیدکنندگان نفت با آن روبرو خواهند شد، به این زودی از بین نخواهد رفت، به خصوص کشورهایی که به شدت به درآمد نفت وابسته هستند.

انتهای پیام /