پنجشنبه خونین بورس آمریکا/بدترین روز وال استریت از دوشنبه سیاه ۱۹۸۷ تاکنون رقم خورد/بازارهای آسیایی هم منفی شدند

پس از این که دولت آمریکا نتوانست نگرانی‌های بازار در مورد تأثیرات اقتصادی شیوع کرونا را تسکین دهد، شاخص‌های سهام به میزان سقوط اولیه خود افزودند و در پایان، سقوطی تاریخی را به ثبت رساندند.پس از آنکه در معاملات روز گذشته بورس آمریکا 10 درصد سقوط کرد در معاملات صبح امروز بازارهای آسیایی نیز شاهد منفی شدن بورس کشورهایی نظیر ژاپن و اندونزی بودیم.

خبر را برای من بخوان

در پایان معاملات پنج‌شنبه آمریکا (بامداد جمعه به وقت تهران) پس از اینکه دولت آمریکا نتوانست نگرانی‌های بازار در مورد تأثیرات اقتصادی شیوع کرونا را تسکین دهد، شاخص‌های سهام به میزان سقوط اولیه خود افزودند و در پایان سقوطی تاریخی را به ثبت رساندند و بورس آمریکا به رشد 11 ساله خود پایان داد و بدترین روز معاملاتی در 32 سال گذشته را تجربه کرد.

دستور روز چهارشنبه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای توقف تمام پروازها بین آمریکا و اروپا هر سه شاخص اصلی بورس وال استریت در سراشیبی سقوط قرار داد.

شاخصS&P500 و نزدک برای نخستین بار از سال 2008 و بحران رکود بزرگ اقتصادی، شب گذشته شاهد بازار صف‌های فروش بودند و عملا روند رشد 11 ساله آنها متوقف شد.

شرکت‌های پرطرفدار در شاخص داوجونز نیز بدترین روز را از سال 1987 به بعد و دوشنبه سیاه آن سال تا به امروز تجربه کردند.

دو شاخصS&P500 و نزدیک با توجه به از دست دادن حدود 10 درصد از ارزش خود فقط در معاملات دیروز طی 16 روز معالاتی گذشته 25 درصد از ارزش خود را از دست داده‌اند.

زمانی اعلام می‌شود که بازار در شرایط نزولی یا خرسی قرار گرفته است که بیش از 20 درصد از ارزش خود را در مدت زمان کوتاهی از دست بدهد که این اتفاق عملا برای بورس آمریکا افتاده است.

جوزف استراکا، رئیس بخش سرمایه‌گذاری مؤسسه نواپوینت در ایالت آتلانتا می‌گوید: تدوام روند نزولی بازارها به ما می‌گوید هر کاری که تا حالا برای بهبود اوضاع انجام شده، کافی نبوده است.

مردم حتی یک مورد اقدام قابل قبول نمی‌بینند که انجام شده باشد که زندگی آنها را به حالت طبیعی بازگرداند. بنابراین بی‌ثباتی همچنان تداوم خواهد داشت.

وی ادامه داد: بسیاری از سازمان‌ها و مؤسسات آموزشی و حتی مسابقات ورزشی بدون توجه به شیوع کرونا در حال ادامه دادن به روند معمولی فعالیت خود هستند.

در بورس وال استریت نیز، ارزش سهام شرکت‌های هواپیمایی به طور متوسط 19.6 درصد سقوط کرد.

برای شرکت هواپیماسازی بوئینگ آمریکا هم شرایط بسیار بغرنج شد چرا که بانک جی‌پی مورگان حمایت از ارزش سهام این شرکت را کنار گذاشت و قیمت هر برگ سهام بوئینگ 18.1 درصد سقوط کرد و بدترین هفته معاملاتی برای هواپیماسازی بوئینگ در تاریخ بورس آمریکا رقم خورد.

انتظار می‌رود هفته آینده بانک مرکزی فدرال آمریکا برای دومین بار در ماه جاری و با هدف کنترل اوضاع نرخ بهره در این کشور را کاهش دهد.

ارزش سهام برخی بانک‌های آمریکایی نیز تا 10.5 درصد ریخت چرا که این بانک‌ها نسبت به پایین آمدن نرخ بهره دلار آسیب‌پذیر بوده‌اند.

سقوط شب گذشته بورس آمریکا باعث شد تا برای دومین بار در هفته جاری انجام معاملات پیش از بسته شدن بازار در زمان مقرر از سوی ناظران متوقف شود.

شاخص داوجونز 9.99 درصد ریخت و شاخص S&P500 معادل 9.51 درصد از ارزش خود را در معاملات شب گذشته از دست داد.

شاخص نزدک نیز 9.43 درصد نیز سقوط کرد.

میانگین صنعتی داوجونز ۲۳۵۲.۶۰ واحد یا ۹.۹۹ درصد سقوط کرد و در ۲۱۲۰۰.۶۲ واحد بسته شد. این بدترین سقوط یک روزه این شاخص از دوشنبه سیاه ۱۹۸۷ تا کنون بود که در آن بیش از ۲۲ درصد سقوط کرده بود.

اس‌ان‌پی ۵۰۰ با سقوط سنگین ۹.۵ درصدی به ۲۴۸۰.۶۴ واحد بازگشت. کامپوزیت نزدک ۹.۴ درصد از ارزش خود را از دست داد و در ۷۲۰۱.۸۰ واحد بسته شد.

حالا هر ۳ شاخص سهام آمریکا در محدوده مقاومت فنی قرار گرفتند. شاخص داوجونز پس از ۱۱ سال وارد این محدوده شد و به روند رشد متوالی تاریخی خود پایان داد.

به دنبال سقوط تاریخی وال‌استریت در معاملات دیشب با نگرانی از تأثیرات اقتصادی شیوع ویروس کرونا، بازارهای آسیایی با نوسانات شدیدی روبرو شدند.

بورس‌های آسیایی در ساعات اولیه صبح امروز پس از ثبت بدترین روز معاملاتی در بورس آمریکا، روندی نزولی را در پیش گرفتند.

دلیل قرمز بودن بازارها این است که سهامداران بر این باورند که اقداماتی که از سوی دولت‌ها برای کنترل بازارها در برابر تاثیرات منفی شیوع ویروس کرونا انجام می‌شود، اصلا کافی نبوده و نیستند.

البته پس از چند ساعت بورس‌های آمریکایی توانستند بخشی از سقوط ساعات اولیه را جبران کنند اما همچنان بورس‌های بین‌المللی در حال رفتن به سمت بدترین روزهای معاملاتی از سال 2008 تا کنون هستند.

در ساعات اولیه امروز شاخص نیکی بورس ژاپن هم 10 درصد از ارزش خود را از دست داد و بورس‌های کره و اندونزی مجبور شدند برای جلوگیری از ریختن بیشتر بازار معاملات را متوقف کنند.

ارزش واحدهای پولی وون کره، روپیه اندونزی، در معاملات امروز کاهش یافت و ارزش روپیه هند در برابر دلار به کمترین میزان در چند ماه گذشته رسید.

سهامداران نسبت به اثرگذاری سیاست‌های دولتی در آمریکا و آسیا برای مقابله با اثرات منفی شیوع کرونا تردید دارند.

بانک مرکزی ژاپن امروز به سمت تزریق نقدینگی به بازار رفت و در اقدامی برنامه‌ریزی نشده 1.9 میلیارد دلار اوراق قرضه را از بازار جمع کرد.

اندونزی از برنامه خود برای اجرای دومین بسته حمایتی به ارزش 1.55 میلیارد دلار را اعلام کرد و مقامات بانک مرکزی کره اعلام کردند که به دقت در حال نظارت بر بازار هستند و در صورت نیاز اقدام خواهند کرد.

شاخص جهانی MSCI وارد روند نزولی شد و از ابتدای سال تا کنون 24 درصد از ارزش خود را از دست داده است.

کایرن کالبر، مدیر بخش تحقیقات بازارهای مالی آسیایی در مؤسسه یونیون بانک، می‌گوید همه در حال نقد کردن دارایی خود هستند.

در استرالیا شاخص ای‌اس‌اکس که در ابتدای معاملات ۸ درصد سقوط کرده بود، تمام سقوط خود را جبران کرد تا در انتها با جهشی ۴.۴۲ درصدی به کار خود پایان دهد. با این حال این شاخص هنوز ۲۰ درصد پایین‌تر از رکوردهای اخیر خود و در محدوده مقاومت فنی قرار دارد.

در بازار سهام هند شاخص نیفتی در پایان با جهشی ۲.۱۵ درصدی بسته شد، در حالی که در ابتدای معاملات امروز ۱۰ درصد سقوط کرد و موقتاً تعلیق شد.

شاخص سهام ست تایلند هم در ابتدای امروز ۱۰ درصد سقوط کرد و معاملات آن موقتاً تعطیل شد. این شاخص در ادامه وضعیت خود را بهبود بخشید تا با افتی ۰.۹۸ درصدی به کار خود پایان دهد.

شاخص نیکی ژاپن که دیروز به محدوده مقاومت فنی (۲۰ درصد پایین‌تر از رکوردهای اخیر) وارد شده بود، امروز با ۶.۰۸ درصد سقوط به کار خود پایان داد. این در حالی بود که در آغاز معاملات، این شاخص هم با سقوط سنگین ۱۰ درصدی روبرو شده بود.

در بازار چین، کامپوزیت شانگهای ۱.۲۳ درصد پایین آمد و هانگ‌سنگ در هنگ‌کنگ ۱.۴۹ درصد از ارزش خود را از دست داد.

شاخص کوسپی کره‌جنوبی ۳.۴۳ درصد سقوط کرد. استریت تایمز سنگاپور، فوتسی مالزی و جاکارتا کامپوزیت اندونزی، به ترتیب، ۲.۲۴ درصد، ۴.۴۲ درصد و ۲.۴ درصد سقوط کردند.

در شرایطی که شیوع جهانی ویروس کرونا به برهم زدن بازارهای جهانی ادامه می‌دهد، بزرگترین بازار سهام کانادا بیش از ۱۲ درصد سقوط کرد تا بدترین روز خود از ۱۹۴۰ تا کنون را به ثبت برساند.

بورس سهام تورنتو (تی‌اس‌اکس) با این سقوط ۱۷۰۰ واحدی، حالا ۳۰ درصد از رکورد ۲۰ فوریه خود پایین‌تر است و به اعماق محدوده مقاومت فنی سقوط کرده است.

سقوط سنگین سهام کانادا مشکلات اقتصادی این کشور را که با سقوط شدید قیمت نفت تشدید شده بود عمیق‌تر کرده است.

روز چهارشنبه جاستین ترودو یک بسته ۷۳۰ میلیون دلاری برای مقابله با ویروس کرونا در کانادا معرفی کرده بود.