واکسن کرونایروس با موفقیت روی موش‌ها آزمایش شد/ماهی قرمز می‌تواند ناقل ویروس کرونا باشد؟

دانشمندان کالج سلطنتی لندن اعلام کردند با آزمایش موفقیت آمیز واکسن "کروناویروس" جدید روی موش‌ها، به زودی آن را روی انسان آزمایش خواهند کرد. از طرفی همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور برخی اظهارات درباره آلوده بودن ماهی قرمز به این ویروس مطرح می شود.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ،به نقل از دیلی پست، دانشمندان کالج سلطنتی لندن پس از آزمایش موفق واکسن کروناویروس جدید بر روی موش‌ها به آزمایش آن روی انسان‌ها نزدیک شده‌اند.

این محققان به سرپرستی دکتر "رابین شاتوک" گفتند که آنها با موفقیت این واکسن را در موش‌ها آزمایش کرده و جواب گرفته‌اند. آنها امیدوارند که بتوانند این واکسن را تا ماه ژوئن برای آزمایش‌های انسانی آماده کنند.

اما در صورت موفقیت در آزمایش انسانی نیز بعید است که این واکسن حداقل تا سال آینده در دسترس بیماران قرار گیرد.

دکتر "پل مک‌کی" از محققان این پژوهش گفت: ما یک ماه بعد از تزریق واکسن به موش‌ها، نتیجه گرفتیم و دریافتیم که این واکسن خوب عمل می‌کند، واقعاً خوب.

اکنون این تیم در حال کار با دانشمندانی در پاریس برای تعیین اثر واکسن در میمون‌ها است.

دکتر "مک‌کی" گفت که آنها برای انجام کارآزمایی بالینی انسانی از شورای تحقیقات پزشکی بودجه بیشتری درخواست کرده‌اند.

وی گفت: اگر بودجه آزمایشات بالینی انسان را بدست آوریم، آن را تا ماه ژوئن روی انسان آزمایش خواهیم کرد. اگر دانشمندان انگلیسی بتوانند واکسنی بسازند و دولت از آن حمایت کند، عالی خواهد بود.

هنوز هیچ گونه واکسنی برای این ویروس جدید ساخته نشده است و این اولین موردی است که بارقه‌های امید را زنده کرده است.

در حال حاضر متخصصان از هر کسی که علائمی نظیر تب یا سرفه خشک و مداوم دارد، می‌خواهند تا به مدت هفت روز خودش را در خانه قرنطینه کند تا روند شیوع بیماری کاهش یابد.

برخی از مردم از این رویکرد انتقاد کرده‌اند و می‌گویند دولت‌ها به اندازه کافی برای مقابله با شیوع این بیماری کار نمی‌کنند.

سایر کشورهای اروپایی نیز که به شدت به این ویروس مبتلا شده‌اند، اقدامات جدی‌تری برای محدود کردن رفت و آمد مردم برای کاهش خطر انتقال در جامعه انجام داده‌اند.

با نزدیک شدن به ایام عید و خرید برخی از اقلام متناسب با آیین کهن ایرانی از جمله ماهی قرمز، این سوال مطرح است که با توجه به شیوع کرونا در ایران آیا خرید ماهی قرمز می‌تواند منشا آلودگی این ویروس باشد یا خیر؟

بر سر این که ماهی قرمز یا ماهی گلی، در هفت‌سین باشد یا خیر، مردم آن را خریداری کنند یا نه، اختلاف نظرهایی وجود دارد.

به طوری که برخی افراد معتقدند به طور کل نباید آن‌ها را خرید، زیرا به دلیل نگهداری نامناسب بعد از چند روز تلف می‌شوند و از طرفی ناقل بیماری نیز هستند.

برخی دیگر معتقدند زیستگاه اصلی ماهی قرمز شرق آسیا از جمله چین و ژاپن است و این گونه برای محیط زیست کشور غیربومی بوده و به تنوع زیستی و گونه‌های بومی آسیب می‌زند. باوجود این، اما برخی افراد علاقه بسیاری به ماهی قرمز دارند و معتقدند این ماهی باید پای سفره هفت سینشان باشد.

ماهی قرمزهای چینی ناقل ویروس کرونا هستند؟

چندی پیش شایعه ای با این عنوان که ویروس کرونا در کمین هفت سین نوروزی ایرانیان است منتشر شد و مسئولان اعلام کردند که واردات هر گونه موجود زنده از چین به دلیل شیوع ویروس کرونا ممنوع شده است.

حسین عرفانی رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در این باره گفت: ماهی قرمز‌های شب عید واراداتی نیستند و در ایران پرورش می‌یابند.

وی تاکید کرد: به طور کلی واردات تمام موجودات زنده از چین به ایران ممنوع شده است تا خطر ابتلا به ویروس کرونا از این طریق را از بین ببریم.

ماهی قرمز بخریم یا نه؟

حالا هم با شیوع کرونا در کشور و همزمانی آن با نوروز ۹۹ شهروندان دغدغه‌هایی برای خرید ماهی قرمز برای هفت سین هایشان دارند.

مسعود ضیایی استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و نماینده علمی کرونا در استان خراسان جنوبی، درباره اینکه ممکن است ماهی قرمز ناقل ویروس کرونا باشد؛ گفت: ماهی قرمز نمی‌تواند ناقل کرونا باشد.

او ادامه داد: باید به این نکته توجه کرد اگر آب و تنگ ماهی آلوده باشد، در اثر تماس دست فرد با آب و تنگ ماهی ممکن است فرد آلوده به ویروس کرونا شود.