به گزارش سایت طلا به نقل از راشا تودی، موسسه بینالمللی رتبه بندی S&P گلوبال گزارش داد که شیوع ویروس کرونا فعالیتهای اقتصادی در سراسر جهان را به شدت مختل کرده و شاهد بدتر شدن اوضاع در اروپا و آمریکا خواهیم بود.
پائول گرونوالد، کارشناس ارشد اقتصادی S&Pگلوبال میگوید: آمارهای اولیه از چین نیشان میدهد که آسیب وارد شده به اقتصاد این کشور بسیار فراتر از آن چیزی است که تصور میشود. البته روند تثبیت اوضاع در این کشور آغاز شده است.
وی ادامه داد: اروپا و آمریکا هم روند مشابهی را طی خواهند کرد؛ چرا که اعمال محدودیت در تماسهای فرد به فرد به سقوط تقاضا منجر خواهد شد و این روند کاهش جدیتری را در سه ماهه دوم سال جاری تجربه خواهد کرد.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اواخر سال جاری هم شاهد بهبود اوضاع خواهیم بود.
بنا به گزارش S&Pگلوبال به نظر میرسد شیوع ویروس کرونا در اکثر مناطق آسیا کنترل شده است، اما آمارها نشان میدهد تأثیر اقتصادی آن بسیار بزرگتر از آن چیزی است که در ابتدا تصور میشد.
گرونوالد گفت: ما حالا چین را به عنوان مدلی از شیوع ویروس کرونا و نحوه بازگشت شرایط اجتماعی به عادی داریم. همان طور که مدل چین نشان میدهد با توجه به تداوم نگرانی نسبت به سلامت اجتماعی، محدودیتهای اعمال شده برای کنترل شیوع ویروس روند کندتری را نسبت به آن چیزی که قبلا پیش بینی میشد، طی خواهد کرد.
این موسسه نسبت به بیثباتی بزرگی که پیش روی اقتصادهای بزرگ جهان وجود دارد ابراز نگرانی کرده و تاکید کرد: افزایش اعمال محدودیتها در تماس بین افراد در اروپا و آمریکا باعث افت بازارها شده؛ چرا که چشماندازها نسبت به فعالیتهای اقتصادی، درآمد و کیفیت اعتباری به شدت در این مسیر پایین میآید.
این موسسه در یک گزارش دیگر اعلام کرده یا اقتصاد امریکا وارد رکود شده است و یا در حال ورود به رکود است. بنا به پیش بینی S&Pگلوبال رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه نخست سال جاری یک درصد و در سه ماهه دوم 6 درصد کاهش خواهد یافت.
یک سرمایهدار مشهور آمریکایی اعلام کرد: با توجه به آنکه تاثیرات شیوع ویروس کرونا طولانی خواهد بود، بسیاری از افراد آسیب جدی خواهند دید.
دولتهای مختلف در سراسر جهان در تلاش هستند تا شیوع ویروس کرونا را متوقف کنند. گسترش این ویروس اقتصاد جهانی را تحت تاثیر منفی خود قرار داده است.
جیم راجرز، سرمایهگذار مشهور آمریکایی در باره تبعات منفی اقتصادی این پاندمی جهانی میگوید: بسیاری از افراد در این مسیر آسیب جدی خواهند دید، چرا که عواقب اقتصادی اپیدمی کرونا برای مدت زمان زیادی ماندگار خواهد بود.
وی گفت: من پیش تر گفته بودم در صورتی که دوباره با بحران اقتصادی رو به رو شویم شرایط خیلی بدتر خواهد بود.
این سرمایه گذار تاکید کرد: به نظر میرسد ما در حال رفتن به سمت بدترین بحران اقتصادی در تاریخ معاصر هستیم و طی چند ماه آینده به نتیجه قطعی در این باره خواهیم رسید.
راجرز میگوید: بسیاری از صنایع از جمله صنعت هوانوردی و مسافرتی از این مسئله خسارت میبینند و شرکتهای با بدهی بالا آسیب پذیری بیشتری دارند.
به گفته این سرمایه گذار شرکتهایی که در حوزه تجارت بینالملل فعالیت میکنند با مشکلات جدی رو به رو خواهند شد و برخی از آنها ورشکست میشوند.
راجرز پیش بینی کرد به احتمال زیاد دولتها به سمت کمک به شرکتهای هواپیمایی و کشتیرانی خواهند رفت چرا که در غیر این صورت اتفاقات پیش رو برای کشورها شرم آور خواهد بود.
به گفته راجرز بسیاری از بازارها آماده بحران در سلامت جهانی نبودند و نمیدانستند این قضیه اتفاق خواهد افتاد.