به گزارش سایت طلا به نقل از رویترز، در جریان معاملات روز پنج شنبه، بسیاری از ارزهای مختلف در برابر دلار در موقعیت نزولی قرار گرفتند و دلار به جلو رانده شد. بخش بزرگی از اروپا در نتیجه گسترش شیوع کرونا به حال تعطیلی درآمده که وضعیت در ایتالیا، هشتمین اقتصاد بزرگ جهان و اسپانیا، پنجمین اقتصاد بزرگ اروپا از همه وخیمتر است.
در فرانسه نیز دولت از قرنطینه سراسری ۱۵ روزه خبر داد. در شرایطی که شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکا به ۱۱۵ نفر افزایش یافته است، فدرال رزرو نرخ بهره را در اقدامی بی سابقه یک درصد کاهش داد و به محدوده ۰.۲۵ درصدی تا صفر درصدی رساند. بسیاری از بانک های مرکزی دیگر نیز در سراسر جهان دست به اقدام مشابه زدهاند.
تاکنون بیش از ۲۱۰ هزار و ۵۰ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۸۸۴۶ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به چین با ۳۲۴۵ نفر، ایتالیا با ۲۹۷۸ نفر، ایران با ۱۱۳۵ نفر، اسپانیا با ۵۹۸ نفر و فرانسه با ۲۶۴ نفر بوده است.
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با صعود ۱.۵۱ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۱۰۲.۰۵۸ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۲۸۵ دلار اعلام شد.
همزمان با شدت گرفتن روند شیوع بیماری کووید-۱۹ در سطح جهان، نوسان بازارهای مالی کماکان به شدت ادامه دارد تا جایی که ارزش بسیاری از ارزها در برابر دلار به یکی از پایین ترین سطوح تاریخی خود رسیده است.
دلار استرالیا
با تداوم روند ریزشی دلار استرالیا، هر واحد از این ارز در مقابل ۰.۶۱ دلار آمریکا مبادله شد که این نرخ برابری، ضعیف ترین سطح به ثبت رسیده از سال ۲۰۰۳ تاکنون بوده است. چین به عنوان شریک اصلی تجاری استرالیا کماکان نتوانسته است تولیدات و تجارت خود را به سطح قبل از زمان بحران برساند و این مساله منجر به اخلالی جدی در زنجیره تامین استرالیا شده است. نرخ بهره در این کشور اکنون در پایین ترین سطح خود قرار دارد.
پزو آرژانتین
امروز ارزش هر دلار با ۰.۲۱ درصد افزایش به ۶۳.۲۳ پزو رسید تا ارزش پول ملی آرژانتین در پایین ترین سطح تاریخ خود قرار گیرد.
یوان چین
از ماه مارس تاکنون نرخ برابری دلار مقابل یوان آفشور ( یوانی که در خارج از قلمرو سرزمینی چین معامله می شود) همواره عددی بیشتر از هفت بوده است که از نظر روانی مرز بسیار مهمی محسوب می شود. بانک مرکزی چین تاکنون دست کم در سه مرحله سعی کرده تا این کانال را بشکند که هر سه بار ناکام مانده است.
روبل روسیه
ارزش دلار در برابر روبل نیز به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۶ رسیده است و اعلام بسه حمایتی ۴.۱ میلیارد دلاری دولت برای تقویت رشد اقتصادی نیز نتوانسته است جلوی سقوط بیشتر روبل را بگیرد.
لیر ترکیه
هر چند که دولت بسته حمایتی بزرگی را در نظر گرفته و بانک مرکزی نیز نرخ بهره را کاهش داده، ارزش دلار در برابر لیر به بالاترین سطح خود در طول ۱۸ ماه اخیر رسیده است. ترکیه نیز به مانند بسیاری از کشورها با بستن اماکن عمومی و ممنوعیت موقت فعالیت های مذهبی جمعی سعی کرده تا جلوی شیوع بیشتر کووید-۱۹ را بگیرد.
دلار نیوزلند
با اقرار نخست وزیر این کشور به پیامدهای گسترده کرونا بر روی رشد اقتصادی، ارزش دلار آمریکا در برابر همتای نیوزلندی خود به بالاترین سطح از سال ۲۰۰۹ رسیده است.
کرون نروژ
نروژ به عنوان یکی از بزرگ ترین صادرکنندگان نفت اروپا علاوه بر بحران کرونا با بحران نفت ارزان قیمت نیز مواجه شده است و این مساله ارزش پول این کشور در برابر دلار را به پایین ترین سطح خود رسانده است. امروز هر دلار ۱۰.۴۱۵ کرون نروژ نرخ خورده است.
کرون سوید
امروز نرخ برابری هر دلار معادل ۱۰.۳۶۵ کرون اعلام شد که بالاترین رقم اعلام شده در طول ۱۸ سال اخیر بوده است.
روپیه هند
هر چند که هند با وجود جمعیت بالا تعداد مبتلایان کمی به کووید-۱۹ دارد اما بازار ارز این کشور از پیامدهای این ویروس مرگبار در اما نبوده و ارزش روپیه در برابر دلار آمریکا به پایینترین سطح تاریخ خود رسیده است. کاهش رشد اقتصادی هند در هفته های اخیر مانعی جدی برای تحقق رویای این کشور در تبدیل شدن به یک اقتصاد پنج تریلیون دلاری محسوب می شود.
در تازهترین دور از معاملات، پوند با ریزش ۴.۴۵ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۱۵۰۱ دلار مبادله شد. یورو ۱.۰۹ درصد پایین رفت و با عقب نشینی به کانال ۱.۰۸ به ۱.۰۸۵۲ دلار رسید. همچنین نرخ برابری هر دلار آمریکا معادل ۱.۴۵۲۹ دلار کانادا اعلام شد. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۴۴۸۶ دلار سنگاپور مبادله شد.
در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۱.۵۲ درصد افزایش به ۱۰۹.۱۰۴۵ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۷۵۵۶ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۸۶۶ یوان چین اعلام شد.
بهای معاملات آتی نفت برنت با ۳۷ سنت معادل ۱.۱ درصد افزایش، به ۲۵ دلار و ۲۵ سنت رسید در حالی که اوایل معاملات تا سطح ۲۷ دلار و ۱۹ سنت پیش رفته بود. شاخص قیمت نفت برنت روز چهارشنبه ۱۳ درصد سقوط کرده بود.
بهای معاملات آتی نفت آمریکا با یک دلار و ۴۴ سنت معادل ۷.۱ درصد افزایش، به ۲۱ دلار و ۸۱ سنت در هر بشکه رسید. بهای نفت آمریکا روز گذشته ۲۵ درصد سقوط کرده بود و اوایل معاملات روز پنج شنبه حدود ۲۰ درصد افزایش داشت.
تحلیگران برآورد رشد اقتصادی چین که خاستگاه شیوع ویروس کرونا است را به پایینترین حد از زمان پایان انقلاب فرهنگی این کشور در سال ۱۹۷۶ رساندند که به معنای تیره شدن بیشتر دورنمای دومین اقتصاد بزرگ جهان و تقاضای این کشور برای نفت است.
بر اساس گزارش رویترز، شیوع ویروس کرونا هیچ نشانی از کاهش در سطح بین المللی ندارد و کشورهای جهان به تدابیری مانند بستن مرزهای خود روی آورده اند تا با شیوع ویروس کرونا مقابله کنند. این ویروس تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار نفر را در جهان آلوده کرده و بیش از هشت هزار نفر قربانی گرفته است.
نگرانی سرمایهگذاران از تأثیرات اقتصادی کرونا ویروس تشدید شد و سهام والاستریت به سقوط تاریخی خود ادامه داد.
میانگین صنعتی داو جونز برای اولین بار از فوریه ۲۰۱۷ تا کنون از ۱۹۰۰۰ واحد پایینتر رفت و با سقوط ۱۳۳۸.۴۶ واحدی یا ۶.۳ درصدی به ۱۹۸۹۸.۹۲ واحد رسید.
در جلسه معاملاتی دیشب داوجونز در لحظاتی تا ۲۳۰۰ واحد سقوط کرده بود.
اساندپی ۵۰۰ با یک سقوط سنگین ۵.۲ درصدی به ۲۳۹۸.۱۰ واحد بازگشت که ۳۰ درصد از رکورد ۱ ماه پیش این شاخص پایینتر است.
کامپوزیت نزدک ۴.۷ درصد سقوط کرد و به ۶۹۸۹.۸۴ واحد بازگشت.
سهام در آخرین دقایق معاملات بعد از اینکه سنا به لایحهای برای پرداخت کمک هزینه به افرادی که از کار بیکار شدهاند رأی داد از میزان سقوط خود کاستند.