به گزارش سایت طلا،اگر به سندرم روده تحریک پذیر مبتلا هستید ، ممکن است در مورد ادامه فعالیت های روزمره خود احساس ناامنی کنید. با این حال ، کنترل رژیم غذایی شما یک روش عالی برای جلوگیری از شیوع ، ناراحتی و درد است.
به همین دلیل ما می خواهیم نکاتی را در مورد چگونگی بهبود رژیم غذایی خود در صورت بروز سندرم روده تحریک پذیر به شما ارائه دهیم.
* سندرم روده تحریک پذیر چیست؟
سندرم روده تحریک پذیریک اختلال عملکردی مزمن دستگاه گوارش است. علائم اصلی آن درد و ناراحتی شکم ، تورم شکم و تغییر عادات روده (یبوست یا اسهال) است.
این سندرم شایعترین اختلال دستگاه گوارش و دومین علت عدم حضور در محل کار است. آمار این بیماری را دقیقاً قبل از سرماخوردگی قرار داده است.
بین 10-20٪ از جمعیت در برخی از نقاط زندگی علائم سندرم روده تحریک پذیر را تجربه می کنند. با این حال ، تنها 15٪ از افراد مبتلا در مورد آن با پزشک مشورت می کنند.
الیگوساکاریدها ، دی سکاریدها ، مونوساکاریدهای قابل تخمیر و پلیولها را نمی توان به طور کامل توسط روده کوچک در بعضی از افراد جذب کرد.
بنابراین ، این مولکولهای غیر قابل جذب به روده بزرگ منتقل می شوند ، جایی که مستعمرات باکتری هایی را که مرتباً در آن جمعیت می کنند تغذیه می کنند.
* رژیم غذایی برای کنترل علائم سندرم روده تحریک پذیر
رژیم غذایی برای مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر باید به صورت موردی تنظیم شود. با این حال ، در اینجا چند دستورالعمل کلی وجود دارد:
مصرف فیبر نامحلول را به میزان متوسط تعدیل کنید تا در عدم تعادل در حمل و نقل روده نقش نداشته باشد. منابع مشترک فیبر نامحلول عبارتند از: لوبیا ، گندم سبوس و محصولات سبوس ، لوبیای سبز ، سیب زمینی ، گل کلم و آجیل
مصرف فیبر محلول را در رژیم غذایی خود افزایش دهید. سبزیجات زیادی مصرف کنید که به سلامتی گوارش شما کمک می کند. علاوه بر این ، جو دوسر ، حبوبات مانند نخود فرنگی ، لوبیا ، عدس ، جو ، میوه و سبزیجات مانند پرتقال ، سیب و هویج همه منابع عالی فیبر محلول هستند.
مصرف غذاهای چرب را کم کنید.
مصرف فروکتوز را کاهش دهید و میوه هایی با قند و پکتین کمتری مانند سیب را انتخاب کنید. همچنین میزان مصرف آب میوه را کاهش دهید.
مصرف شیرین کننده های مصنوعی ، غذاهای پرادویه ، نوشیدنی های گازدار ، قهوه و چای را از بین ببرید.