حسین روازاده یکی دیگر از مدعیان طب اسلامی که از سوی هوادارانش حکیم خوانده میشود، برای درمان کرونا نسخه جدید پیچیده و آن هم بخور جوش شیرین است.
روازاده در نسخه جدید خود تاکید کرده که افراد سالم جهت پیشگری، باید 7 روز پی در پی ، روزی یک مرتبه و بعد از آن هفته ای یکبار تا زمانی که اپیدمی کرونا هست بخور را ادامه دهند و افراد بیمار هم برای رفع خشکی سینه باید همانند افراد سالم بخور بدهند اما روزهای اول و دوم حتما در دو نوبت صبح و شب این کار را تکرار کنند.
بخور و نخورهای طب ایرانی برای مقابله با کرونا
مدیریت طب ایرانی - اسلامی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران بتازگی برای افزایش ایمنی بدن در برابر ویروس ناشناخته کرونا توصیههای غذایی را پیشنهاد کرد که برخی از آنها این روزها در خانوادهها به صورت خودجوش اجرایی میشود.
بر اساس آمار رسمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این استان تاکنون هشت نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند، ابتلای ۶۵ نفر به این بیماری قطعی شده و حدود ۱۵۰ بیمار مشکوک نیز هم اکنون در بیمارستانهای ویژه بستری شده و در قرنطینه هستند.
هویج و سبزیجات
بر اساس برنامه غذایی که مدیریت طب ایرانی - اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مازندران منتشر کرده، مصرف هویج پخته شده با آب یا بخار ۲ بار در روز به شهروندان توصیه شده است. همچنین تاکید شده است، افرادی که تب ندارند، میتوانند گاهی هویج را با میزان کمی عسل مصرف کنند.
مصرف بادام خام درختی قبل از هر سه وعده غذایی به تعداد ۳ تا ۵ عدد هم از دیگر توصیههای این مرکز است که شهروندان باید بادام را از شب قبل خیسانده و هنگام مصرف پوست نازک روی آن را بگیرند.
مصرف عسل یک روز در میان و در صورت عدم تب، مصرف جعفری، شوید، تره، نعناع، سیر و پیاز نیز میتواند برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید باشد. تاکید بر این است که از سیر و پیاز حتما به صورت پخته و سبزیجات دیگر به صورت خام یا پخته مثلا در سوپ میتوان استفاده کرد.
سبزیجات خام و میوهها شامل سیب، انار و مرکبات شیرین را باید پس از شست و شوی مناسب و ضدعفونی مصرف کرد و لازم است تا روزانه مقادیری هر چند اندک ادویه جات شامل زردچوبه، فلفل سیاه پودر شده نیز در طبخ غذا استفاده شود.
این پزشکان پیشنهاد کردند که بهتر است برای طبخ غذا نیز از روغن ارده کنجد استفاده شود.
دمنوشهای در دسترس
اگرچه خوردن دمنوش در زمستان در اکثر خانوادههای ایرانی به خصوص استان مازندران که بیشترین گیاهان دارویی را در دسترس دارند، به عنوان یکی از عادات روزمره تلقی میشود، ولی برای مقابله با ویروس کرونا طب ایرانی نیز خوردن دمنوشهایی مانند چای کمرنگ، ترخون، آویشن، گل محمدی، گلاب و عرق نعنا را توصیه کرده است.
برای دم کردن دمنوش ترخون باید ترخون خشک را به میزان یک قاشق مرباخوری در یک لیوان آب جوش ریحت و اجازه داد به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. این دمنوش را باید پس از صاف کردن با کمی نبات یا شکر شیرین کرد و یک تا ۲ بار در روز به مدت سه تا پنج روز مصرف نمود.
برای دمنوش آویشن هم باید یک قاشق چایخوری برگ آویشن را در یک فنجان آب جوش ریخت و به مدت ۱۵ دقیقه دم داد و پس از آن صاف نموده با یکی از شیرین کنندههای طبیعی مانند انجیر، نبات، عسل، مویز، توت، کشمش، یا شکر یک بار در روز به مدت سه تا پنج روز میل کرد.
کنترل استرس با گیاهان دارویی
یکی از تبعاتی که کرونا با خودش به کشورهای مختلف برد، استرس و اضطراب بوده که هنوز هم با گذشته دستکم دو هفته در مازندران فروکش نکرده است. علت این میزان استرس و اضطراب شهروندان نیز در ناشناخته بودن رفتار این ویروس بویژه نهفتگی طولانی مدت آن است که از ۲ روز تا ۲۸ روز هم تخمین زده شده است.
یکی از دستورات طب ایرانی برای کنترل کرونا، کاهش میزان استرس در شهروندان است چرا که استرس سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و باعث میشود تا بدن به جای تولید پادتن برای مقابله با کرونا، اولویت را به تولید پادتن برای مقابله با استرس بدهد.
طب ایرانی توصیه میکند برای کنترل استرس دو غنچه گل محمدی در یک فنجان آب جوش، ۱۵ دقیقه دم بکشد و سپس صاف نموده با شیرین کنندههای طبیعی شیرین شود و یک تا ۲ بار در روز مصرف شود.
علاوه بر این خوردن گلاب و عرق نعنا نیز ۲ بار در روز توصیه شده است که لازم است برای تهیه این مایع کاهنده استرس چهار قاشق از گلاب یا عرق نعنا یا هر دو را با هم در یک فنجان ریخت و میل کرد.
سوپ
یکی از دستورات طب ایرانی برای مقابله با انواع بیماریها بویژه برای فعال نگه داشتن سیستم ایمنی و تقویت بدن، مصرف سوپ است. برای مقابله با کرونا هم در طب ایرانی بر مصرف سوپ تاکید شده است.
دستور پختن سوپ برای بیماران بستری و غیر بستری اینگونه است که باید یک فنجان بلغور گندم، یک عدد هویج قطعه شده و ۲ حبه سیر یا ۱ عدد پیاز کوچک را همراه با ۵ تا ۶ لیوان آب روی اجاق گذاشت تا بپزد. البته این میزان مواد برای ۴ نفر در نظر گرفته شده است، ولی با توجه به تعداد افراد مصرف کننده میتوان کم یا زیاد کرد. هنگامی که مواد سوپ به اندازه کافی جوشید و در ۲۰ دقیقه آخر پخت رسید، باید ۲ قاشق غذاخوری روغن ارده کنجد، ۴ قاشق غذاخوری سبزی جعفری خُرد شده و مقدارکمی نمک و زردچوبه اضافه شود. این سوپ وقتی آماده شد به اندازه یک کاسه سوپخوری همراه ناهار یا شام میل شود.
البته در صورت صلاح دید بیماران، میتوان کمی آب لیموترش را در موقع خوردن اضافه کرد ضمن این که سیر یا پیاز را هم میتوان طبق ذائقه افراد انتخاب کرد.
چه چیزهایی نخوریم؟
همانند هر بیماری دیگری، در مورد کرونا هم طب ایرانی در کنار توصیه به خوردن برخی غذاها و مواد غذایی، بر نخوردن بعضی غذاها هم تاکید دارد و یا مصرف آنها را محدود میکند.
به توصیه طب ایرانی باید در مصرف مرغ و تخم مرغ، بویژه سفیده آن که موجب تضعیف سیستم تنفسی میشود باید حد نگه داشت. مصرف سرکه، ترشی و میوههای ترش، شیرینیها بویژه شیرینیهای چرب، حبوبات و غذاهای نفاخ، غذاهای با هضم سخت مانند ماکارونی، الویه، حلیم و ...، مواد لبنی مانند ماست، دوغ، شیر و خامه در چنین مواقعی میت وانند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند.
یکی از نکاتی که از نظر طب ایرانی شهروندان باید به آن توجه کنند، این است که در این روزها از خوردن غذاهای سرخ کردنی یا چرب و پرخوری و در هم خوری نیز بپرهیزند و زمانی که هنوز کمی اشتها باقی است دست از غذا بکشند.
توصیههای ورزشی
طب ایرانی ورزش را بهترین تقویت کننده سیستم ایمنی بدن میداند و به همین دلیل هم به مردم توصیه میکند تا در شرایط کنونی که اماکن ورزشی در راستای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا تعطیل هستند، حتما در منزل تمرین ههای سبک را انجام دهند و در صورت داشتن شرایط لازم به ورزش هوازی بپردازند.
توصیه دیگر طب ایرانی خواب مناسب و مفید و کافی است که سبب تقویت اعصاب و روان میشود.
استفاده از دود اسپند برای ضد عفونی کردن منزل هم در طب ایرانی پیشنهاد شده است، ولی دود اسپند فقط فضا را ضد عفوی میکند و لازم است برای رعایت بهداشت سطوح و اجسام را به صورت جداگانه بر اساس توصیههای کارشناسان ضد عفونی کرد.