افزایش نگران کننده مراجعان کرونا در ۳ روز گذشته/انتقاد از ارجاع بیماران مبتلا به کرونا به بازار سیاه دارو/داروی فاویپراویر عرضه شده در بازار تقلبی و جعلی است
فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران گفت: در سه روز اخیر شاهد رشد آمار کلی مراجعان بدحال، سرپایی، بخشهای بستری و ویژه بیماری کرونا بودیم که این ارقام نگران کننده است و باید مورد توجه قرار گیرد.سخنگوی وزارت بهداشت گفت: متأسفانه افرادی که داروی فاویپیراویر را تجویز میکنند بیماران را به بازار سیاه ارجاع می دهند که در آنجا نیز داروی تقلبی وجود دارد.
در جلسه شورای فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران که امروز -چهارشنبه - تشکیل شد، فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران به تبیین وضعیت تهران در روزهای اخیر پرداخت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در این نشست دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران، دکتر کریمی رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر کوهپایه رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران سردار رحیمی فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ، سردار یزدی فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ، نمایندگانی از سازمانهای مختلف شهرداری تهران، دادستانی عمومی و انقلاب، سازمان بازرسی تهران، بهشت زهرا و سایر اعضا حضور داشتند.
حدود ۱۰ درصد مردم در هفته گذشته غربالگری شدند
زالی اظهارداشت: با اجرای طرح ملی بسیج غربالگری کرونا به همت معاونان بهداشتی سه دانشگاه پایتخت و با همکاری شهرداری و بسیج و سپاه؛ یک حماسه بزرگ در تهران آفریده شد. در طی هفته گذشته حدود ۱۰ درصد مردم غربالگری شدند و با همکاری مجموعه شهرداری این طرح سرعت گرفت و مدلی متفاوتی شکل گرفته است که درصورت موفقیت میتواند به عنوان یک الگوی بین المللی مطرح شود.
وی تهران را یکی از مهمترین مراکز داغ بیماری کرونا برشمرد که با هیچ استان دیگری در کشور قابل مقایسه نیست و خواستار همکاری اعضای شورای شهر درخصوص اخذ تصمیمات و مصوباتی برای مقابله و مهار بیماری شد.
فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران یادآور شد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به جز دو یا سه روز بقیه ایام با صعود آمار مبتلایان روبرو بودهایم.
زالی همچنین گفت: تهران را یکی از مهمترین مراکز داغ بیماری کرونا برشمرد که با هیچ استان دیگری در کشور قابل مقایسه نیست و اجرای طرح ملی بسیج غربالگری کرونا توسط معاونان بهداشتی سه دانشگاه پایتخت با همکاری شهرداری و بسیج و سپاه را یک حماسه بزرگ عنوان کرد که در تهران رقم خورد.
متوسط سن متوفیان در تهران ۶۹.۲ سال است
وی متوسط سن متوفیان در شهر تهران را ۶۹،۲ سال ذکر کرد که نسبت به آمار کشوری بالاتر است و افزود: بیشتر بستری شدگان در بیمارستانها در رنج سنی ۵۰-۴۰ سالگی قرار دارند و این امر حاکی از این است که افراد مسن به هشدارها و توصیهها توجه کرده و کمتر از منزل خارج شده اند.
وی در این جلسه با بیان این مطلب که در حال حاضر ۱۴۹ بیمارستان دانشگاهی در تهران درگیر فرآیند خدمت رسانی به بیماران کرونایی هستند، درصد آمار متوفیان کرونایی را نسبت به میزان مبتلایان بستری شده در بیمارستانها ۲،۳ و نسبت به کل مراجعان ۱.۳ درصد در تهران عنوان کرد و این آمار را نشان دهنده کار بزرگی برشمرد که در تهران به مدد جامعه پزشکی، اساتید، کادر درمان و همکاران انجام شده است.
فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود از زحمات مسوولان شهرداری و سازمان بهشت زهرا درخصوص ساماندهی اجساد متوفیان کرونایی تقدیر کرد و گفت: حماسه بزرگی در آرامستان بهشت زهرا شکل گرفت و باوجود صعوبت کار همکاران با همت و غیرت و رشادت به ساماندهی اجساد، تغسیل و تدفین آنان پرداختند که قابل ستایش است.
معتادان متجاهر سبب گسترش بیماری کرونا میشوند
زالی با ادآوری این که معتادان متجاهر بدون سرپناه ضمن عدم رعایت دستورات بهداشتی و پیشگیرانه باعث شیوع و گسترش بیماری میشوند خواستار جمع آوری و بازگشت آنان به مراکز قبلی نگهداری آنان نظیر بازپروریها و ... شد.
در ادامه جلسه هر یک از اعضای حاضر به ارایه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در راستای پیشگیری و مقابله با کرونا در کلان شهر تهران در محدوده کاری خود پرداخته و نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کردند که مورد بحث و تبادل نظر اعضا قرار گرفت.
از جمله موضوعات مطرح شده در این نشست میتوان به جمع آوری معتادان متجاهر به مراکز قبلی، کاهش آمار دزدی از منازل، کاهش ۵۸ درصدی تردد در محورهای مواصلاتی تهران، افزایش ترافیک غیر سنگین درون شهر در روزهای اخیر، حمل و نقل هوایی، نحوه ساماندهی متوفیان مبتلا به کرونا، رعایت دستورالعملهای مربوطه، پلمب واحدهای صنفی متخلف، توسعه دولت الکترونیک و دورکاری افراد از این طریق، تدوین پروتکل واحد برای پروازهای داخلی و خارجی اشاره کرد.
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری مجازی با خبرنگاران با اشاره به اذعان کارشناسان سازمان بهداشت جهانی مبنی بر وضعیت مدیریت شده بیماری کرونا در کشور، اظهار داشت: روند بهبودی با شیب صعودی همراه است.
وی ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی سازمانی غیرسیاسی است و همکاری ما نیز به صورت تنگاتنگ ادامه خواهد داشت.
سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: همچنان معتقدیم ویروس کرونا از ویروس ترامپ خطرناک تر نیست.
جهانپور یادآور شد:درباره تدفین پروتکل های ما وجود دارد و باقی است و آموزش های لازم داده شده است و شهرداری نیز اقلام مورد نیاز را داده است و نحوه تغسیل، انتقال و تدفین پروتکل مشخصی دارد.
وی درباره داروی فاویپیراویر در درمان بیماران کرونا بیان داشت: مواردی که نتایج بالینی این دارو تأیید نکند و به تصویب کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا نرسد تجویز آن منطقی محسوب نمی شود.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: اینکه در چین مطالعهای انجام شده ، در کشور ما نیز چنین مطالعه ای شده اما نتایج ثمربخشی آن اعلام نشده است و از نظر ما این دارو در چین و ژاپن برای درمان آنفلوآنزا اعلام شده و صرفا اکنون استفاده آن برای درمان کرونا یک پروژه تحقیقاتی است.
جهانپور بیان داشت: امروز متاسفانه افرادی که این دارو را تجویز میکنند بیمار را به بازار سیاه ارجاع می دهند که در آنجا نیز داروی تقلبی وجود دارد و عوارض ناگواری در آن به همراه دارد.
وی با اشاره به زمان اعلام اولین موارد ابتلا به کرونا در ایران گفت: از زمانی که اولین مورد آزمایش تست کرونا به صورت قطعی در کشور اعلام شد تا زمانی که بنده آن را اعلام کردم حتی یک ساعت نیز طول نکشید.
جهانپور اضافه کرد: در تهران روز گذشته 800 نفر بهبود یافته و ترخیص شدند و روند مدیریت شده ای در تهران است اما این فاز شکننده است. هشدار زالی برای این است که مردم مشارکت و همکاری را ادامه دهند. البته این موضوع حتی برای کشورهای دیگر و همه دنیا قابل تعمیم است و وضعیت ترکیه نیز حتی به مراتب از تهران نیز وخیم تر است.
وی با اشاره به خدمات بهورزان و مراقبین سلامت، متذکر شد: بیش از 90 هزار بهورز و مراقب سلامت شکل دهنده 34 هزار تیم سلامت بوده اند و در فرآیند غربالگری حضور داشتند.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره تعداد نمایندگان مبتلا به کرونا، گفت:چنین شاخصی در گزارش دهی سلامت در دنیا نداریم و این موارد نیز در تعداد کل جامعه اعلام می شود.
جهانپور با اشاره فرآینده غربالگری از طریق سامانههای مختلف، ابراز داشت: حددو 140 هزار نفر موارد مشکوک، محتمل و مظنون به این بیماری در طی هفته های اخیر در غربالگری شناسایی شده است و 1850 نفر موارد بستری شده اند.
سخنگوی وزاربهداشت با اشاره به فعالیت 95 آزمایشگاه و ظرفیت 10 تا 15 هزار ظرفیت انجام تست ، گفت: این تعداد تا 20 هزار تست نیز قابل افزایش است.
وی تصریح کرد: قطعا ما نسبت به کشورهای همتراز خود بسیار خوب بوده ایم و سرعت افزایش آزمایشگاهی منا نیز کم نظیر است و ظرفیت انجام تست نیز افزایش پیدا می کند.
جهانپور با اشاره به محسوب شدن جانباختگان در حوزه درمان به عنوان شهدای خدمت ، افزود: اینکه همه همکاران در این حوزه شامل این موضوع شوند ودر صورت درگذشت ناشی از آن جزو شهدا قلمداد شوند کمیتهای مامور شدند برای بررسی شرح حال و تاریخچه ابتلای این افراد و با هماهنگی بنیاد شهید پس از احراز شرایط موجود این موضوع مشخص شده و اعلام می کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به طرح فاصله گذاری اجتماعی هوشمند ، بیان داشت: پدیده سلامت پدیده ای چند بعدی است و ابعاد سیاسی، فرهنگی و.. را در آن باید در نظر بگیریم .امروز شغل و حفظ اشتغال و توانایی شغلی و مالی جزو مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت است و باید ان را لحاظ کنیم.
وی اضافه کرد: باید دغدغه های حوزه های دیگر نیز در آن نظر گرفته شود و ستاد ملی مبارزه با کرونا نیز مولفه های اجتماعی را دخیل می کند و با وتجه به آن تصمیم می گیرند و
جهانپور با اشاره به بازگشایی تدریجی برخی مشاغل از 23 فروردین در شهرستانها و 30 فروردین در تهران، خاطرنشان کرد: اینکه ترافیک را در تهران شاهد هستیم بخشی از ان به دلیل این است که برخی افراد سعی می کنند فاصله گذاری فیزیکی را رعایت کرده و از سیستم حمل و نقل عمومی استفاده نکند و ما شاهد حضور خودروهای تک یا دو سرنشین هستیم.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه این موضوع لزوما به معنای تقابل با فاصله گذاری اجتماعی نیست ، گفت: با احتیاط می توان گفت شاید این کار در موازات با فاصله گذاری نیز باشد.
وی با اشاره به اثرات کرونا بر سیستم بینایی و چشایی، اظهار داشت: کرونا می تواند به سیستم بینایی و چشایی اثر داشته باشد و به عنوان موارد اولیه باشد و موارد نابویایی و ناچشایی و چشم صورتی نیز وجود دارد.
جهانپور متذکر شد: البته بسیاری از این موارد در هفته های بعد قابل برگشت است .همچنین نمی توانیم به صورت علمی ادعا کنیم رفتارهای ویروس تغییر کرده است.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کرونا ویروس ها دسته ای هستند که بین انسان و حیوان مشترک بوده اند، گفت: در موارد جدید به احتمال زیاد از مورچه خوار به زندگی انسان وارد شده است و اینکه انسان به حیوان منتقل کند نیز منتفی نیست.