امروز(سهشنبه) قرار است که آمارهای اقتصادی چین در ماه مارس منتشر شود. پیشبینی میشود که با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلیهای گسترده، این آمار منفی باشد. به همین دلیل بورسها و بازارهای جهانی، تحت تاثیر دادههای اقتصادی چین قرار گرفتهاند.
بر اساس گزارش رویترز، ارزش دلار در روز سهشنبه کمی کاهش یافت و ارزش ارزهای پرریسک افزایش یافت اما افزایش ارزش آنها، تحت تاثیر اضطراب سرمایهگذاران از کاهش درآمد شرکتها به چشم نیامد. دادههایی که امروز از اقتصاد چین منتشر میشود، تاثیر بحران سلامت ویروس کرونا بر فعالیتهای اقتصادی را نشان میدهد.
دلار استرالیا و نیوزلند افزایش قیمت داشتند، همینطور ین ژاپن نیز که به عنوان پناهگاه امن به حساب میآید، ارزشش بالارفت. همین مساله عدماطمینان در میان سرمایهگذاران به چشماندازهای اقتصادی را برجسته میکند.
برخی اخبار حاکی از این است که همهگیری ویروس در آمریکا ممکن است که به پیک خود برسد، برخی اخبار دیگر نیز مربوط به از سر گیری عادی فعالیتها در برخی از ایالتهای آمریکا از جمله نیویورک با ادعای کاهش این همهگیری است. این اخبار در کنار گزارشهای اقتصادی، بازارهای امروز را تحت تاثیر قرار داده است.
«ایمر اسپیزر» تحلیلگر بازار ارز به رویترز میگوید:«ما دادههای سخت و نامطبوعی را از ماه مارس خواهیم دید. این یک مسئله واقعی است. دادههای ماه فوریه کمی بیمعنی بود اما گزارشهای اقتصادی ماه مارس مفید خواهد بود. هر زمانی که این اطلاعات منتشر شوند، یک مسئله جدی و اثرگذار روی تمام بازارها خواهند بود.»
دلار نیوزلند در این شرایط، به قیمت ۰.۶۰۹۴ دلار رسید، پوند ۱.۲۵۱۰ دلار شد و یورو نیز خود را بالا کشید و به ۱.۰۹۱۹ دلار رسید.
ین چین در معاملات آفشور، به ارزش ۷.۰۵۴۰ در مقابل هر دلار رسید که بالاترین رقم سههفته اخیر آن است.
نظرسنجی رویترز از اقتصاددانان، نشان میدهد که آنها انتظار کاهش ۱۴ درصدی صادرات چین در ماه مارس ۲۰۲۰ را نسبت به سال ۲۰۱۹ دارند. چرا که در اثر قرنطینه و تعطیلی کسبوکارها در سراسر جهان، تقاضای جهانی بسیار کاهش یافته است.
وزارت خزانهداری نیوزلند نیز در روز سهشنبه گزارشی از پنج سناریوی احتمالی پیش روی اقتصاد ملی این کشور را منتشر کرد؛ هر پنج سناریو رکود عمیقی را برای سهماهه پیش رو پیشبینی میکردند.
در این گزارش آمده است:«آنچه مشخص است، این است که اقتصادهای داخلی و اقتصاد جهان هر راهی را که دنبال کنند، تاثیرات این رکود بسیار شدید، طولانیمدت و ماندگار خواهد بود.»