ارایه شماره شبای همه حسابهای مودیان به سازمان امور مالیاتی
در یازدهمین جلسه کارگروه تعاملپذیری مقرر شد تا ابتدای تیرماه از سامانه سیاح بهرهبرداری شده و شماره شبای همه حسابهای بانکی مودیان به سازمان امور مالیاتی ارایه شود.
در یازدهمین جلسه کارگروه تعاملپذیری که با حضور رییس کارگروه و نمایندگان وزارت اقتصادی، وزارت ارتباطات، وزارت اطلاعات، قوه قضاییه، سازمان برنامه و بودجه، ستاد کل نیروهای مسلح، نیروی انتظامی، بانک مرکزی، وزارت کشور و سازمان امور اداری و استخدامی به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد.
در ابتدای جلسه گزارشی از توانمندی های شرکت خصوصی داخلی Apieco مطرح شد. این شرکت یک مارکت پلیس ایرانی است که به مدت سه سال مشغول تولید محصول بوده و سایت آن نیز از اردیبهشت ۹۸ بارگزاری شده است.
از این به بعد قرار است در جلسات کارگروه، هر بار یکی از مجموعههای بخش خصوصی به معرفی خود بپردازد تا دولت و سازمان ها بتوانند ازخدمات آنها استفاده کنند.
معرفی API Open و نقش آن در داده های باز و تعامل پذیری دولت الکترونیکی، بررسی نیازمندی های کسب وکارها به API دادههای دولت درخواست استعلام صلاحیت بهداشتی فردی و محیطی سامانه هیات مقررات زدایی، ایجاد و دسترسی سرویس استعلام صاحبان امضای مجاز دستگاههای اجرایی توسط پایگاه اطلاعات پایه، بررسی جزییات شیوه ارزیابی بلوغ تعامل پذیری، ارتباط سامانه نظام فنی اجرایی (ساجات) و پایگاه ملی معاملات و قراردادها با سامانه تدارکات الکترونیکی، درخواستهای بیمه مرکزی برای استعلامهای نظام سلامت، درخواست استمهال سازمان تأمین اجتماعی، سرویسهای موردنیاز سازمان امور مالیاتی در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت.
بر این اساس، گزارش مربوط به دادههای باز و الگو برداری دسترسی به دادههای دولت و انتشار آن در قالب سامانه یکپارچه مورد بحث قرار گرفت و در نهایت مقرر شد دستگاههای اجرایی دسترسی به دادههای باز خود را در سایت data.gov.ir درج کنند. البته منظور، دادههایی است که محرمانه نیستند. مانند فهرست بیمارستانها که میتوانند برای دسترسی عموم منتشر شود و نیاز به استعلام از دستگاه خاصی نباشد.
مورد بعدی که عصر سه شنبه در کارگروه تعامل پذیری مورد بررسی قرار گرفت، سرویس شماره شبا بانک مرکزی برای سازمان امور مالیاتی جهت دریافت شماره شبای کلیه حساب های مودیان بود.
نماینده بانک مرکزی گفت: این اطلاعات را تا آغاز بهره برداری سامانه سیاح و حداکثر تا ابتدای تیر ۹۹ در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار میدهند. این مصوبه صرفا برای ارایه فهرست کلیه حساب های یک شخص به حساب های مالیاتی است.
اعلام آمادگی ناجا برای ایجاد سرویس خودروهای اقساطی
ایجاد سرویسهای خودرو اسقاطی و اقامت خارج از کشور توسط ناجا مصوبه بعدی بود که مورد بررسی قرار گرفت. فریدون زاده نماینده ناجا در این نشست اعلام کرد: برای سرویس استعلام افراد دارای اقامت بالای ۶ ماه مشکلی نداریم و اکنون اطلاعات افراد به صورت دستی اطلاعات به تمامی سازمانها از جمله تامین اجتماعی ارائه میشود. اما این که ارائه اطلاعات در قالب یک سرویس عرضه شود نیاز به درخواست از سوی سازمان ها دارد که اگر به دست ما برسد برای انجام آن مشکلی نداریم.
او در خصوص ایجاد سرویس های الکترونیک اسقاط خودرو از پایگاه اطلاعات پایه خوردو گفت: موضوعاتی از این قبیل به ستاد حمل و نقل سوخت بر میگشت اما اکنون متولی اطلاعات خوردویی ناجاست. برای ارایه این اطلاعات نیز مشکلی نداریم و در حال حاضر اطلاعات را به ستاد حمل و نقل سوخت ارایه میکنیم. اگر سازمان دیگری به این اطلاعات نیاز دارد، باید تاییدیه ستاد حمل و نقل سوخت را دریافت کند تا ما اطلاعات را در اختیارش قرار بدهیم. اگر سازمانی نیاز داشته باشد باید تاییدیه ستاد مدیریت سوخت را داشته باشد و از سمت ناجا درخواست بدهد تا پیگیری انجام شود.
این مصوبه توسط کارگروه تایید نشد چرا که از نظر رییس کارگروه، نیاز به برگزاری جلسات فنیتر دارد.
در مصوبه بعدی نماینده هیات مقررات زدایی درخواستی برای تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و ارایه سرویس از وزارت بهداشت را مطرح کرد که این مصوبه بدون فوت وقت و همکاری وزارت بهداشت به تصویب رسید.
مصوبه دیگر درخواست بیمه مرکزی از نظام سلامت بود. افراد اسناد مورد نیاز برای بیمه تکمیلی را به صورت دستی از مراکز درمانی دریافت و به بیمه گر خود ارائه میکنند و همه چیز در این میان کاملا دستی و کاغذی است. در این جلسه مصوب شد با تبادل اطلاعات از His بیمارستانی (سیستم اطلاعاتی بیمارستان) برای اسناد مورد نیاز بیمه و تکمیلی به صورت الکترونیکی انجام شود. بر اساس مصوبه از اردیبهشت ۹۹ این کار انجام خواهد شد.
ارتباط ساجات (سامانه جامع هوشمند تشخیص صلاحیت عوامل نظام فنی و اجرایی) و پایگاه قراردادها با سامانه ستاد (سامانه تدارکات الکترونیکی دولت) و سرویس صاحبان امضا مجاز از سازمان استخدامی اداری از دیگر مصوباتی بود که امروز در کارگروه تعامل پذیری در خصوص آن بحث شد.
زینالی نماینده سازمان برنامه و بودجه در این خصوص گفت: تغییرات لازم در پایگاه ملی قراردادها انجام شده و برای تایید تغییرات، مکاتبه با نظام فنی اجرایی شد. آن ها در این خصوص نظراتی داشتند که اعلام میکنیم تا با تعامل حل شود.
وی افزود: سامانه ستاد به ما اطلاع داده بخشی از فرآیندهایی که در سامانه سازمان برنامه و بودجه وجود دارد با فعالیتهای آنها همپوشانی ۱۰۰ درصدی دارد و از آنجایی که سازمان برنامه و بودجه علاقهای به دوباره کاری ندارد اگر از نظر قانونی بند قانونی سازمان برنامه را برای راه اندازی پایگاه معاملات از اطلاعات سامانه مکلف نکرده باشد، سازمان برنامه صرفا این امور را اطلاع رسانی میکند و دوباره کاری نخواهد کرد.
موضوع دیگر ارایه سرویس افراد ممنوع المعامله توسط قوه قضاییه به سامانه ستاد و بررسی جزییات شیوه ارزیابی بلوغ تعامل پذیری بود که به دلیل به پایان رسیدن وقت جلسه به جلسات بعدی موکول شد.