ترامپ پرداخت مالی به سازمان بهداشت جهانی را متوقف کرد/ انتقاد سازمان ملل متحد از تصمیم ترامپ در کاهش بودجه سازمان جهانی بهداشت
دونالد ترامپ اعلام کرد که از دولت آمریکا خواسته پرداخت مالی به سازمان بهداشت جهانی (WHO) را متوقف کند. دبیرکل سازمان ملل متحد با حمایت از اقدامات سازمان جهانی بهداشت در بحبوحه مبارزه با همهگیری کووید-۱۹ گفت اکنون زمان همبستگی بینالمللی برای متوقف کردن این ویروس و شکستن پیامدهای آن است.
به گزارش سایت طلا به نقل از اسکاینیوز، دونالد ترامپ با انتقاد از سازمان بهداشت جهانی گفت: WHO اطلاعات غلط به دست آمده از چین را به جهان ارائه کرد و باعث مرگ هزاران نفر به دلیل کرونا شد.
او با بیان اینکه از دولتم میخواهم پرداخت مالی به سازمان بهداشت جهانی را متوقف کند، گفت: این سازمان نتوانسته اطلاعات کافی در مورد ویروس کرونا کسب و آن را به صورت شفاف منتشر کند.
رئیسجمهوری آمریکا همچنین تاکید کرده که سازمان بهداشت جهانی به «اصلاحات داخلی» نیاز دارد.
او گفت که سازمان بهداشت جهانی در انجام وظایفش در ارتباط با اپیدمی جهانی ویروس کرونا "ناکام مانده است."
همچنین به گزارش بیبیسی، رئیسجمهوری آمریکا این نهاد سازمان ملل متحد را به "سوءمدیریت و سرپوش گذاشتن" بر شیوع این ویروس پس از ظاهر شدن آن در چین متهم کرد و گفت که باید "پاسخگو باشد."
ترامپ قبلا این سازمان را به تعصب به نفع چین متهم کرده بود.
این در حالی است که رئیس جمهوری آمریکا خود در داخل با انتقادهایی در زمینه چگونگی مقابله با اپیدمی روبرو بوده است.
او در جریان کنفرانس خبری روزانهاش در کاخ سفید درباره اپیدمی ویروس کرونا گفت: "به دولت دستور دادهام بودجه سازمان بهداشت جهانی را متوقف کند تا ارزیابی درباره نقش این سازمان در سوءمدیریت شدید شیوع ویروس کرونا و سرپوش گذاشتن بر این شیوع کامل شود."
او اضافه کرد: "سازمان بهداشت جهانی در انجام وظایف اولیه اش موفق نبوده و باید پاسخگو باشد."
آمریکا هم اکنون بزرگترین مرکز شیوع ویروس کرونا در جهان است به طوری که آمار مبتلایان در آن تقریبا به ۵۹۳ هزار تن میرسد و بیش از ۲۵ هزار تن هم جان خود را در این کشور در اثر عوارض ابتلا به این ویروس از دست دادهاند.
تدروس گبریسیوس مدیر سازمان بهداشت جهانی روز چهارشنبه هفته پیش از عملکرد سازمان خود دفاع کرد و خواستار پایان سیاسی کردن اپیدمی جاری شد.
این بعد از آن بود که رئیس جمهوری آمریکا این سازمان را متهم به "چین محوری" کرد و گفت که در واکنش به اپیدمی جاری "واقعا بد عمل کرده است."
دکتر تدروس با رد این اظهارات پافشاری کرد: "ما به همه کشورها نزدیک هستیم، ما بدون تبعیض عمل میکنیم."
مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا هم همان زمان گفت که دولت آمریکا "درحال بازنگری" در کمک خود به بودجه سازمان بهداشت جهانی است.
او گفت: "سازمانها باید بازدهی داشته باشند. باید هدفی که برای آن طراحی شده اند را برآورده کنند."
با این حال دکتر تدروس تهدید مالی را کمرنگ دانست و گفت بر این باور است که آمریکا به تامین این بودجه ادامه خواهد داد.
کووید-۱۹ که ویروس کرونا عامل آن است ابتدا در ماه دسامبر در شهر ووهان چین ظاهر شد؛ شهری که این هفته به ۱۱ هفته قرنطینه پایان داد.
یک مشاور سازمان بهداشت جهانی پیشتر گفته بود که همکاری نزدیک این سازمان با چین برای درک بیماری در مراحل اولیه "کاملا ضروری" بوده است.
آمریکا یکی از تامین کنندگان عمده نیازهای مالی این سازمان است به طوری که دادههای "دبلیو اچ او" نشان میدهند آمریکا ۱۵ درصد کل بودجه آن را تامین می کند. این کمک داوطلبانه است.
آنتونیو گوترش شامگاه سه شنبه به وقت محلی در بیانیهای مطبوعاتی افزود همانگونه که پیش از این گفتم کووید-۱۹ یکی از مشکلات خطرناک است که جهان در طول حیات خود با آن مواجه بوده است.
وی ادامه داد: این بالاتر از همه بحرانهای بشری با پیامدهای شدید سلامتی و اقتصادی- اجتماعی است. سازمان جهانی بهداشت با هزاران کارکنانش، در خط مقدم هستند و از دولتهای عضو و جوامع آنها به خصوص اقشار آسیبپذیر آن، با راهنمایی، آموزش و ارسال تجهیزات پزشکی حمایت میکنند.
دبیرکل سازمان ملل متحد تاکید کرد: به باور من، سازمان جهانی بهداشت باید حمایت شود همانگونه که برای تلاشهای جهانی در پیروزی بر جنگ علیه کووید-۱۹ بسیار حیاتی است.
گوترش تصریح کرد: این ویروس در طول زندگی ما بیسابقه است و نیاز به پاسخ بیسابقهای دارد. بدیهی است در چنین شرایطی ممکن است که همین حقایق، قرائتهای متفاوتی توسط نهادهای مختلف داشته باشند.
وی با بیان اینکه پس از فائق آمدن بر این ویروس باید به عقب بازگردیم و چرایی گسترش و ویرانیهای این بیماری در سراسر جهان را به طور کامل دریابیم، افزود: همچنین باید چگونگی واکنش همه افراد درگیر در برابر این بحران سنجیده شود. دروس آموخته شده برای برطرف کردن موثر چالشهای مشابه ضروری است، زیرا ممکن است در آینده ایجاد شوند.
دبیرکل سازمان ملل متحد اما اکنون را زمان آن ندانست و گفت: همانگونکه اکنون زمان آن نیست، زمان کاهش منابع عملیاتهای سازمان جهانی بهداشت یا هر سازمان انساندوستانه دیگر در مبارزه علیه این ویروس نیست.
گوترش خاطرنشان کرد: همانگونه که پیش از این گفتم، اکنون زمان اتحاد و همکاری و همبستگی جوامع بینالمللی در متوقف کردن این ویروس و پیامدهای ویرانگر آن است.