ادامه رکورد شکنی تازه بورس /شاخص بورس از ۶۵۰ هزار واحد گذشت/پیشبینی رشد ۱۰ درصدی شاخص بورس تا پایان هفته
بورس نخستین روز معاملات در هفته جاری را چراغ سبز به پایان برد و شاخص کل این بازار برای نخستین مرتبه از ۶۵۰ هزار واحد گذر کرد.یک کارشناس بازار سرمایه به احتمال رشد ١٠ درصدی شاخص بورس در بازار هفته جاری اشاره کرد و افزود: براساس پیشبینیهای صورت گرفته بازار سرمایه به روند صعودی خود ادامه میدهد و اگر شاخص بورس وارد فاز اصلاحی شود اما به طور حتم روند بازار با شیب ملایم صعودی خواهد بود.
به گزارش سایت طلا ، با وجود این که اکثر بورسهای دنیا روند نزولی در پیش گرفتهاند، اما بورس اوراقبهادار تهران رو به رشد و بلکه در روند رکورد شکنی است.
بعد از عرضه اولیه 10 درصد سهام شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) که در روز چهارشنبه 8 درصد آن برای اشخاص حقیقی و امروز 2 درصد برای اشخاص حقوقی انجام شد،این عرضه اولیه باعث شد شاخص کل بورس تهران به شدت افزایش یافته و امروز با جهش 22 هزار و 403 واحدی به رقم 668 هزار و 166 واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن 7868 واحد رشد کردند و به رقم 233 هزار و 427 واحد رسید.
ارزش بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از 2511 تریلیون تومان رسید.
معاملهگران امروز در بورس اوراق بهادار تهران بیش از 5.7 میلیارد سهام حق تقدم و اوراق مالی در قالب 783 هزار نوبت معامله و به ارزش 6 هزار و 85 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
اگر ارزش معاملات فرابورس ایران را هم در نظر بگیریم، ارزش معاملات فعالان بورس و فرابورس امروز حدود 9 هزار میلیارد تومانبوده است، یعنی به عبارت دیگر حدود 9 هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید برای شرکتهای بورسی و فرابورسی فراهم شد.
امروز عمده شاخصهای مهم بورسی افزایشی بودهاند و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی 5 هزار و 992 واحد رشد کرده و به رقم 178 هزار و 78 واحد رسید.
همچنین شاخص قیمت با معیار هموزن 5 هزار و 272 واحد رشد کرده و به رقم 155 هزار و 280 واحد رسید. شاخص آزاد شناور با افزایش 31 هزار و 747 واحد به رقم 854 هزار و 589 واحد رسید.
شاخص بازار اول بورس با افزایش 17 هزار و 205 واحد به رقم 470 هزار و 213 واحد رسید. شاخص بازار دوم بورس که معاملات بلوکی در آن انجام میشود با افزایش بیسابقه 42 هزار و 228 واحد به رقم یک میلیون 428 هزار و 862 واحد رسید.
به گفته کارشناسان،علت عمده رشد شاخص بورس و رکوردشکنی افزایش حضور مردم در بورس و جذب سرمایههای سرگردان و نقدینگی بیش از 2 هزار تریلیون تومانی در بازار است که به سمت بورس حرکت کرده است، از طرفی سیاست دولت برای جذب نقدینگی سرگردان جامعه به وسیله عرضههای اولیه شرکتهای بزرگ دولتی و شبهدولتی باعث جذابیت بازار برای سهامداران شده است.
در حالی که عمده خانوارهای ایرانی پولهای اضافه خود را در طلا، سکه و یا مسکن و گاهی در ارز سرمایهگذاری میکردند، امروز با افزایش جذابیت بورس به وسیله عرضههای اولیه و نیز بازدهی مناسب سرمایهگذاری در بازار سرمایه هم به یکی از گزینههای سرمایهگذاری خانوارهای ایرانی تبدیل شده است.
به گونهای که با عرضه اولیه 10 درصد سهام شستا در روز چهارشنبه رکورد مشارکت در این عرضه اولیه شکسته شد و برای اولین بار 2 میلیون و 70 هزار نفر متقاضی این عرضه اولیه شدند.
امروز عمده نمادهای مهم بورسی در تقویت شاخص کل بازار اثرگذار بودند که میتوان به ترتیب نمادهای فولاد مبارکه، ملی مس، گروه مپنا،گلگهر، تاپیکو، بانک ملت، سرمایهگذاری غدیر را نام برد که بیشترین اثر را در رشد شاخص کل بازار بورس داشتهاند.
نمادهای پربیننده که مورد اقبال سرمایهگذاران قرار گرفته شامل بانک ملت، بانک تجارت با قیمت 996 ریال، پالایش نفت اصفهان، ملیمس ایران، گلوکوزان، فولاد مبارکه و بانک صادرات با قیمت 964 ریال بوده است.
شاخص فرابورس در آستانه ۸۵۰۰ واحد
بازار فرابورس هم صعودی بود و شاخص کل این بازار با ۲۲۷ واحد صعود در رقم ۸۴۱۱ واحد ایستاد. در این بازار ۴۶۸ هزار معامله به ارزش ۲۸ هزار و ۷۷۹ میلیارد ریال انجام شد.
سهامی ذوب آهن اصفهان، پتروشیمی زاگرس، فولاد هرمزگان جنوب، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، صنایع ماشین های اداری ایران، گروه توسعه مالی مهر آیندگان و توسعه مولد نیروگاهی جهرم نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را در فرابورس داشتند.
سهامی ذوب آهن اصفهان، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی، گروه صنایع کاغذ پارس، سیمان لار سبزوار، س. توسعه و عمران استان کرمان، صنایع ماشین های اداری ایران و شیر پاستوریزه پگاه فارس نمادهای پربیننده فرابورس بودند.
پیشبینی رشد ۱۰ درصدی شاخص بورس تا پایان هفته
«امیرعلی امیرباقری»به روند معاملات بورس در هفتهای که گذشت اشاره و بیان کرد: هفته گذشته شاهد جریان ورود نقدینگی از سوی حقیقی ها به سمت بازار سرمایه بودیم که این امر زمینه رشد قابل قبول شاخص بورس در معاملات بازار را فراهم کرد.
وی با تاکید بر عرضه شستا در بازار هفته گذشته تاکید کرد و افزود: شستا توانست مبلغ قابل قبول و دور از انتظاری را از بازار سرمایه به عنوان تامین مالی جذب کند که این موضوع ابتدای یک نگرش در راستای خصوصیسازی واقعی و تامین مالی از طریق بازار سرمایه محسوب میشود.
امیرباقری خاطرنشان کرد: این اقدام به عنوان اتفاقی مثبت تلقی میشود که در بلند مدت و میان مدت نه تنها به بازار سرمایه بلکه به اقتصاد کشور کمک شایانی را خواهد کرد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه چنین اقدامی باعث هدایت منابع نقدینگی در اختیار مردم به سمت تولید خواهد شد، گفت: شرکتها میتوانند از طریق بازار سرمایه اقدام به جذب نقدینگی کنند که با این اقدام بازار سرمایه به مرور زمان به رسالت اصلی خود که تامین نقدینگی برای بنگاههای اقتصادی است دست پیدا خواهد کرد.
وی اظهار داشت: تا چند وقت گذشته تامین نقدینگی از طریق بانک صورت میگرفت اما اکنون چند سالی است که شاهد روند فزایندهای از تامین سرمایه از طریق بازار سرمایه هستیم که این موضوع میتواند اتفاق مبارکی برای اقتصاد کشور محسوب شود و زمینه جهش تولید را فراهم کند.
امیرباقری پیشبینی خود از روند معاملات بورس را اینگونه بیان کرد: کماکان بازار سرمایه در نبود بازارهای رقیب به رشد خود ادامه میدهد و جذب نقدینگی خواهد داشت که این نقدینگی بیشتر جذب صنایعی خواهد شد که رشد کمتری را تجربه کردند.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، انتشار اخبار مثبتی پیرامون کشف داروی ویروس کرونا و در کنترل قرار گرفتن این ویروس باعث واکنش مثبت بازارهای جهانی شد.
وی به کنترل موج نخست ویروس کرونا در دنیا اشاره کرد و گفت: واکنش بازارهای جهانی به این خبر مثبت بود و با توجه به اینکه بازار سرمایه در ایران سوار بر صنایع کامودیتی محور است با رشد آنها روند صعودی را در پیش خواهد گرفت.
امیرباقری با بیان اینکه انتظار می رود که روند ورود نقدینگی به بازار سرمایه از سمت حقیقیها شدت بیشتری را به خود بگیرد، خاطرنشان کرد: طبق پیشبینیهای صورت گرفته انتظار میرود رشد بازار سرمایه در میان مدت و بلندمدت ادامه دار باشد.
وی گفت: به سرمایهگذاران توصیه میشود اسیر نوسانات کوتاه مدت در بازار سرمایه نشوند و با تمرکز و تحلیل بیشتر به سرمایه گذاری خود در این بازار ادامه دهند و از شیرینی روند افزایشی این بازار استفاده کنند.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: اکنون فرصتی گرانبهایی در بورس فراهم شده و دولت باید در تنگنای بودجهای از این بازار برای تامین مالی خود استفاده کند تا از این طریق یک سری از مشکلات بدهی دولت و برخی از مشکلات اقتصادی و خصوصی سازی هم برطرف شود.
وی خاطرنشان کرد: هنوز تا خصوصی سازی به معنای واقعی فاصله زیادی وجود دارد و دولت تصدی خود را بر بسیاری از بنگاههای اقتصادی حفظ میکند اما در نهایت طبق اصل ۴۴ امیدواریم امکان تحقق واقعی این اصل وجود داشته باشد و تا چند سال آینده شاهد اجرای کامل این اصل باشیم.