سایت خبری طلا

هراس نفتی بر سر بورس های جهان

منبع: سایت طلا


هراس نفتی به بورس‌های جهانی سرایت کرده و دو روز است که تمام شاخص‌ها، قرمز شده‌اند. از طرفی در معاملات امروز بورس‌های اروپایی شاهد رشد شاخص‌های سهام در برخی از کشورهای این قاره بوده‌ایم.


به گزارش سایت طلا به نقل از بلومبرگ، در شرایطی که ویروس کرونا روز به روز در سطح جهان پیشروی می‌کند و شمار مبتلایان و قربانیان در جهان کماکان رو به افزایش است، اخبار بازار انرژی و ریزش شدید قیمت نفت در کنار نگرانی ها از ورشگستگی گسترده کسب و کارهای کوچک و متوسط در صورت تداوم وضعیت فعلی، باعث ایجاد موج تازه ای از نگرانی‌ها در بین معامله گران شده است.

پس از آن که برخی از منابع خبری از بهبود شمار بالایی از بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستانی در شهر شیکاگو پس از استفاده از یک داروی جدید خبر داده اند، اکنون واحد تحقیقات دارویی دانشگاه آکسفورد از احتمال آزمایش یک داروی جدید بر روی انسان ها پس از طی کردن موفق مراحل ابتدایی خبر داده است.

در آسیا پیش بینی می شود رشد اقتصادی کشورها برای نخستین بار در طول ۶۰ سال اخیر وارد محدوده منفی شود. در چین بخش بزرگی از فعالیت‌های تولیدی در استان‌های مختلف از سر گرفته شده اما رشد اقتصادی سه ماهه نخست امسال برای نخستین بار در نیم قرن اخیر منفی شده است. در بسیاری از کشورهای اروپایی نیز بخش قابل توجهی از ممنوعیت های کرونایی رفع شد. با این حال برخی کشورها از جمله نیوزلند، فرانسه و انگلیس گفته اند محدودیت ها به قوت خود باقی خواهند ماند.  

دولت ژاپن از افت ۱۲ درصدی صادرات این کشور در سه ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل خبر داده است.  

در شرایطی که مشخص نیست بازگشت به کار چه زمانی عادی خواهد شد، رشد اقتصادی کشورهای اروپایی به ویژه در اقتصادهای بزرگ تر با کاهش محسوس مواجه شده، به ویژه در ایتالیا که اکنون میزان تولیدات صنعتی به کمترین سطح خود در طول ۱۱ سال اخیر رسیده و طبق پیش بینی صندوق بین المللی پول اقتصاد این کشور حدودا یک دهم نسبت به اندازه سال قبل خود کوچک تر خواهد شد.

تداوم بسته نگه داشته شدن واحدهای اقتصادی در سراسر جهان باعث شده است تا شرکت های بزرگ از بانک ها و خودروسازها گرفته تا شرکت های هواپیمایی زیان های سنگینی را در صورت سود و زیان سه ماهه نخست امسال خود اعلام کنند و بسیاری از کسب و کارهای کوچک و متوسط نیز با خطر ورشکستگی و اخراج نیروهایشان مواجه هستند.  

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از برنامه ریزی های جدید برای حمایت از بخش های مختلف اقتصاد این کشور نظیر صنعت نفت و خطوط هوایی خبر داده و از طرف دیگر ورود مهاجران جدید به آمریکا را به مدت ۶۰ روز تعلیق کرده است. بانک مرکزی آمریکا نیز میزان خرید اوراق قرضه روزانه خود را به ۴۶ میلیارد دلار در روز افزایش داده که یکی از سنگین ترین مداخلات روزانه این بانک در قرن اخیر محسوب می شود.

تاکنون بیش از دو میلیون و ۵۵۷ هزار و ۹۱۷ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۱۷۷ هزار و ۶۸۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۴۵ هزار و ۳۴۳ نفر، ایتالیا با ۲۴ هزار و ۶۴۸ نفر، اسپانیا با ۲۱ هزار و ۲۸۲ نفر، فرانسه با ۲۰ هزار و ۷۹۶ نفر و انگلیس با ۱۷ هزار و ۳۳۷ نفر بوده است.

بلومبرگ روند بازارها را چنین تحلیل می‌کند: «همه‌گیری کرونا روز به روز در جهان بیشتر می‌شود و شمار مبتلایان و قربانیان روندی فزاینده دارد. از طرف دیگر، اخبار بازار انرژی و ریزیش شدید قیمت نفت با نگرانی از ورشگستگی گسترده کسب و کارهای کوچک و متوسط در صورت تداوم وضعیت فعلی همراه شده است. این شرایط، باعث ایجاد موج تازه ای از نگرانی‌ها در بین معامله گران شده است.»

بورس آمریکا/داوجونز ۶۰۰ واحد دیگر سقوط کرد

 سقوط تاریخی قیمت‌های نفت با وحشت از اتمام ظرفیت ذخیره‌سازی آن باعث شد تا شاخص‌های وال‌استریت در پایان معاملات بامداد چهارشنبه به وقت تهران سقوط کنند.

سقوط سنگین سهام آمریکا به دنبال آن اتفاق افتاد که قیمت نفت وست تگزاس با سقوطی تاریخی به منفی ۳۷.۶۳ دلار رسید. هرچند قیمت نفت آمریکا دوباره به بالای صفر بازگشت، اما چندین بار به محدوده منفی سقوط کرد.

میانگین صنعتی داوجونز ۲.۶۷ درصد یا ۶۳۱.۵۶ واحد سقوط کرد و به ۲۳۰۱۸.۸۸و احد رسید. اس‌اندپی ۵۰۰ هم ۳.۰۷ درصد یا ۸۶.۶۰ واحد سقوط کرد و به ۲۷۳۶.۵۶ واحد بازگشت. کامپوزیت نزدک ۳.۴۸ درصد یا ۲۹۷.۵۰ واحد از ارزش خود را از دست داد و به ۸۲۶۳.۲۳ واحد رسید.

رشد بورس‌های اروپایی در معاملات امروز

 در معاملات امروز بورس‌های اروپایی، در حالی که روز گذشته شاخص استاکس 600 اروپا، سه درصد ریخته بود، در معاملات امروز 0.8 درصد رشد کرد.

دلیل سقوط سه درصدی دیروز، سقوط قیمت نفت آمریکا، در معاملات دوشنبه شب بود که برای نخستین بار در تاریخ، نه تنها صفر شد بلکه تا منفی 42 درصد پیش رفت.

این بدان معناست که شرکت‌های نفتی نه تنها بابت تحویل نفت به خریداران پولی دریافت نمی‌کردند، بلکه باید به آنها پول هم می‌دادند.

علت مثبت بودن بورس‌های اروپایی در معاملات امروز، خروج چند روز پیش ایتالیا از قرنطینه عمومی، بوده است.

علیرغم رشد امروز اما، شاخص استاکس 600 اروپا، نسبت به ماه فوریه هنوز 24 درصد پایین‌تر است.

نوسان قیمت نفت سهام آسیایی را پایین کشید

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتندبه دنبال اضطراب ایجاد شده در بازارهای جهانی با سقوط تاریخی قیمت‌های نفت، همه شاخص‌های سهام آسیایی در روز چهارشنبه پایین آمدند.

نیکی ژاپن ۱.۲۰ درصد سقوط کرد. گسترده‌ترین شاخص سهام آسیا اقیانوسیه ام‌اس‌سی‌آی در خارج از ژاپن ۰.۹۱ درصد پایین آمد.

در بازار چین، کامپوزیت شانگهای با افت اندک ۰.۰۳ درصدی روبرو شد و عملاً بدون تغییر ماند. شاخص هانگ‌سنگ در هنگ‌کنگ ۰.۵۶ درصد افت کرد.

ای‌اس‌اکس استرالیا ۰.۱۴ درصد پایین آمد در حالی که کوسپی کره‌جنوبی با افت ۰.۶۷ درصدی مواجه شد.

شاخص دلار آمریکا که هفته گذشته ۹۹.۵ واحد بود، امروز تا ۱۰۰.۲۲۱ واحد تقویت شد.

در برابر ین ژاپن هم دلار نرخ خود را از ۱۰۷.۶ واحد تقویت کرد و به ۱۰۷.۸۲ واحد رسید.