2 شرط پذیرش اظهار مودیان مالیاتی درباره تراکنش های بانکی+ اینفوگراف
براساس نحوه بررسی تراکنش های بانکی برای اخذ مالیات 2 شرط برای پذیرش اظهار مودیان مالیاتی در نظر گرفته شده است.
به گزارش سایت طلا ، یکی از دغدغه های مودیان مالیاتی موضوع نحوه قبول اظهارات مکتوب شده آنها برای پرداخت مالیات موضوع تراکنش های بانکی است.
طی روزهای گذشته سازمان امور مالیاتی نحوه بررسی و رسیدگی به تراکنش های بانکی را به ادارات امور مالیاتی سراسر کشور ابلاغ کرد تا یک رویه واحد برای این موضوع وجود داشته باشد و از برخوردهای سلیقه ای و تفسیرهای شخصی جلوگیری شود.
در بند 18 این ابلاغیه که رسیدگی تراکنش های بانکی را تشریح کرده، آمده است:
«در راستای سیاست های اصولی سازمان مبنی بر تعامل با مؤدیان مالیاتی و رعایت اصل اعتماد به منظور ارتقای فرهنگ خوداظهاری مالیاتی و با توجه به اینکه اطلاعات حساب های بانکی فی نفسه مؤید درآمد اشخاص نمی باشد، کلیه ادارات امور مالیاتی در فرآیند حسابرسی مالیاتی تراکنش های بانکی مشکوک برای جمع آوری اسناد و مدارک و ارائه توضیحات لازم توسط مؤدیان مالیاتی، مهلت کافی و مورد نیاز را در نظر بگیرند. بدیهی است در اجرای مفاد این بند یکی از مهمترین اسناد و مدارک برای تعیین درآمد مشمول مالیات، اظهارات مکتوب مؤدیان در خصوص تراکنش های بانکی می باشد بنابراین در مواردی که مؤدی در اظهار مکتوب خود ماهیت هر یک از تراکنش های بانکی سال ۱۳۹۷ و قبل از آن را اعلام نماید، در صورتی که اسناد و مدارک مثبته ای دال برخلاف اظهارات مؤدی به دست نیاید، ملاک و مبنای رسیدگی ادارات امور مالیاتی قرار می گیرد.
چنانچه متعاقبا اسناد و مدارک مثبتهای دال بر فعالیت های اقتصادی مؤدی که برخلاف اظهارات وی می باشد، به دست آید و این اسناد و مدارک ملاک مطالبه مالیات و جرایم متعلقه با رعایت مقررات قرار گیرد، با عنایت به مفاد ماده ۱۹۱ قانون مالیاتهای مستقیم جرایم مالیاتی آن قابل بخشودگی نیست».