کبد با این علائم، در خطر است!

کبد نقش کلیدی در دستگاه گوارش ایفا می‌کند و باید به سالم نگه داشتن آن توجه ویژه‌ای داشت.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ،کبد نقش کلیدی در دستگاه گوارش ایفا می‌کند، اما بیشتر مردم به سلامت آن توجه نمی‌کنند. هر چیزی که می‌خوریم و یا می‌نوشیم از کبد عبور می‌کند؛ حفاظت از سلامت کبد برای حفظ عملکرد‌های آن ضروری است چراکه اگر کبد درست کار نکند، کل بدن مختل می‌شود. خوب کار نکردن کبد علائمی دارد که آشنایی با آن‌ها قبل از وخیم شدن حال اندام داخلی ونابودی این عضو حیاطی بدن، می‌توان جان بیمار را نجات داد.

تحمل نکردن غذا‌های چرب و ادویه دار

در حالت طبیعی، غذا و مایعات پس از خوردن در جهت دهان به مری و معده حرکت می‌کند، اما در شرایط مختلف ممکن است محتویات معده و گاهی اثنی عشر که دارای صفرا است، به داخل مری و حتی گاهی دهان برگردد که به آن بازگشت محتویات معده به مری یا رفلاکس گفته می‌شود.

افزایش وزن و چاقی شکم

کبد انسان اندام اصلی مسئول برای از بین بردن سمومی است که هر روز از غذا‌های مصرفی و محیط اطراف در بدن جمع می‌شوند اما اگر این اندام نتواند عملکرد بهینه خود را ارائه کند یا با حجم کار بیش از حد مواجه باشد مانند الکل، غذا‌های کم ارزش و دیگر آلاینده‌ها افت عملکرد خود را تجربه کند؛ توانایی دفع موثر سموم را نخواهد داشت و آن‌ها در چربی بدن ذخیره می‌کند.

سردرد تکرار شونده

سردرد به عنوان یک درد ناشی از سر یا گردن قسمت فوقانی بدن تعریف می‌شود. درد از بافت‌ها و ساختار‌هایی نشات می‌گیرد که جمجمه یا مغز را احاطه کرده اند، زیرا خود مغز هیچ اعصابی ندارد که به احساس درد (فیبر‌های درد) منجر شود. درد ممکن است یک درد خفیف، تیز، لرزان، ثابت، آرام، ملایم، یا شدید باشد.

سوء هاضمه

سوء هاضمه یک درد گوارشی بدون زخم است و با علائمی، چون احساس درد و سیری زودرس هنگام خوردن، سوزش شکم، نفخ، احساس گاز زیاد در شکم، تهوع، استفراغ خونی و ترش کردن غذا همراه است. هر چند که سوء هاضمه مشکلی شایع است، ولی ممکن است از فردی به فرد دیگر فرق کند. علائم سوء هاضمه ممکن است هر روز و یا فقط گاهی اوقات بروز کنند.

سوء هاضمه می‌تواند علامت یک اختلال در کارکرد کبد باشد. اگر سوء هاضمه در اثر یک بیماری دیگر رخ نداده باشد، می‌تواند با تغییر شیوه زندگی و مصرف دارو از بین برود.

یبوست مزمن

یبوست شکایت شایعی در طبابت است و معمولا به عمل دفع، همراه با اشکال دفعات کم دفع، احساس دائمی دفع کم یا دفع به ظاهر ناقص مدفوع گفته می‌شود. همچنین یبوست مزمن، یکی از رایج‌ترین مشکلات گوارشی در سراسر دنیاست که تقریبا از هر چهار نفر، یک نفر را به خود گرفتار کرده است.

ضایعات پوستی

وظایف صفرا و کبد دفع چربی‌های مازاد مانند تری گلیسیرید، کلسترول و سموم محلول در چربی از بدن است؛ وقتی به درستی عمل نکند بدن از طریق پوست به دفع مواد زائد می‌پردازد که از نشانه‌های آن ایجاد جوش‌هایی در سطح بدن به ویژه در پشت و پایین گردن، صورت و گاهی در سر است.

خونریزی و یا کبود شدن سریع پوست

خونریزی، کبود شدن و قرمز شدن کف دست‌ها می‌تواند نشانه‌ای از بیماری کبد چرب غیر الکلی باشد. این بیماری به واسطه ذخیره چربی بیش از حد در سلول‌های کبد رخ داده و افرادی که به ندرت الکل مصرف می‌کنند یا اصلاً مصرف نمی‌کنند را تحت تاثیر قرار می‌دهد. با افزایش سن، کبود شدن بدن راحت‌تر رخ می‌دهد، زیرا پوست نازک‌تر می‌شود اما اگر دلیلی برای کبودی‌هایی که روی بدن خود مشاهده می‌کنید، نمی‌یابید، ممکن است این نشانه‌ای از آسیب کبدی باشد. بیماری کبد می‌تواند موجب تکرر بیشتر کبودی‌ها شود.

خارش طولانی مدت پوست

التهاب مجاری صفراوی اولیه، یک بیماری مزمن که مجاری صفرا در کبد را تخریب می‌کند و به طور معمول دارای علائم مشهودی نیست، اما یکی از نخستین نشانه‌های آن خارش پوست است. خارش پوست ممکن است در نتیجه دلایل دیگر، مانند خشکی پوست نیز شکل بگیرد، اما زمانی که به شرایطی پایدار تبدیل می‌شود، بررسی دقیق‌تر شرایط اهمیت دارد، زیرا می‌تواند نشانه‌ای از سیروز کبدی نیز باشد.

ادرار خیلی تیره

رنگ تیره ادرار می‌تواند موجب نگرانی فرد شده و البته یکی از نشانه‌های آشکار آسیب دیدگی کبد باشد. در شرایطی که سطوح بیش از حد بیلی‌روبین در بدن موجب زرد شدن پوست و چشم می‌شود، این ماده می‌تواند موجب تغییر رنگ ادرار نیز شود، زیرا کلیه‌ها تلاش می‌کنند آن را از طریق ادرار دفع کنند.

خستگی مزمن و کسالت دائم

خستگی مداوم بدون در نظرگرفتن سطح فعالیت جسمانی، ممکن است به واسطه بیماری کبد شکل گرفته باشد. خستگی مزمن یکی از نشانه‌های آشکار آسیب دیدگی کبد است.

بی‌اشتهایی، تهوع و استفراغ و علائم شبیه آنفلوانزا

از دست دادن اشتها یکی دیگر از نشانه‌های شایع آسیب کبد است و عدم احساس گرسنگی چیزی است که باید زنگ هشدار را برای شما به صدا درآورد.

کاهش وزن

کاهش وزن ناگهانی نیز می‌تواند یکی از نشانه‌های آسیب دیدگی کبد باشد. کاهش وزن ناخواسته می‌تواند نشانه‌ای از سیروز کبدی و همچنین هپاتیت C، عفونتی ویروسی که به التهاب در کبد منجر می‌شود، باشد.

گفتنی است اختلالات روده‌ای، سینوسی، آلرژیک، پیری زود رس، مدفوع آغشته به خون و یا قیر مانند، مدفوع کم رنگ و طعم فلزی در دهان از دیگر علائم خوب کار نکردن کبد است.