سایت خبری طلا

وضعیت نرخ تورم در کشورهای مختلف

منبع: سایت طلا


نرخ تورم استرالیا در اتفاقی عجیب، در سه ماهه نخست امسال بار دیگر به مسیر صعودی باز گشته است.از طرفی تورم کانادا در ماه مارس به منفی ۰.۹ درصد رسید.


به گزارش سایت طلا به نقل از تریدینگ اکونومکیس، در شرایطی که تحت تاثیر شیوع کرونا و کاهش شدید تقاضای مصرفی، نرخ تورم در بسیاری از کشورهای جهان در مسیر نزولی قرار گرفته است، نرخ تورم استرالیا در اتفاقی عجیب، در سه ماهه نخست امسال بار دیگر به مسیر صعودی باز گشته است و نرخ تورم از ۱.۸ درصد با ۰.۴ درصد افزایش به ۲.۲ درصد رسیده است.

این نرخ تورم که بالاترین تورم ثبت شده در استرالیا از سه ماهه سوم سال ۲۰۱۴ تاکنون محسوب می شود ۰.۲ درصد بیشتر از تورم مورد انتظار کارشناسان بوده است.

در بین بخش‌های مختلف نرخ تورم مواد غذایی به ۳.۲ درصد رسیده است که در مقایسه با تورم ۲.۲ درصدی دوره قبل کاهش محسوسی یافته است و بزرگ ترین تورم از سال ۲۰۱۴ محسوب می شود. طی این مدت تورم گوشت ۸.۸ درصد، تخم مرغ ۶ درصد و سبزیجات ۳.۲ درصد بوده است. از سوی دیگر کمترین تورم در لوازم منزل با دو درصد و لباس با ۲.۱ درصد به ثبت رسیده است.

طبق اعلام مرکز آمار استرالیا، تورم فصلی این کشور ۰.۳ درصد اندازه‌گیری شده است که ۰.۲ درصد بیشتر از تورم سه ماهه پایانی سال قبل است.

از سوی دیگر نرخ تورم در بلژیک  کاهشی بوده است و متوسط نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به آوریل با کاهش محسوس ۰.۰۵ درصدی نسبت به مدت مشابه منتهی به ماه قبل به ۰.۵۷ درصد رسیده است. این نرخ تورم که کمترین تورم ثبت‌شده در این کشور از نوامبر سال قبل است بیش از همه تحت تاثیر کاهش تورم بخش ارتباطات (از منفی ۱.۹۱ درصد در ماه قبل به منفی ۳.۲۸ درصد در ماه آوریل) و حمل و نقل (از صفر درصد به منفی ۲.۳۸ درصد) قرار گرفته است.

بیشترین عامل افزایشی نرخ تورم نیز مواد غذایی و نوشیدنی با تورم ۳.۹۷ درصدی بوده است. بر مبنای ماهانه نرخ تورم بلژیک در ماه آوریل صفر درصد اندازه گیری شده که ۰.۱۶درصد کمتر از تورم ماه قبل است.

متوسط نرخ تورم بلژیک در بازه زمانی ۱۹۲۱ تا ۲۰۱۹ معادل ۵.۶۴ درصد بوده است که بالاترین رقم ثبت شده مربوط به تورم ۲۲۲.۸۱ درصدی ژانویه۱۹۴۷ و پایین‌ترین تورم ثبت شده نیز مربوط به تورم منفی ۱۸.۱۱ درصدی ماه اکتبر سال ۱۹۲۱بوده است.

 

 متوسط نرخ تورم کانادا در ۱۲ ماه منتهی به مارس با ۰.۴ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به منفی ۰.۹ درصد رسید که این نرخ تورم ۱.۳ درصد کمتر از تورم ثبت شده در بازه مشابه منتهی به ماه قبل و کمترین تورم ثبت شده در این کشور از ژوین سال قبل تاکنون بوده است.

در بین بخش‌های مختلف، بیشترین تورم مربوط به مواد غذایی و نوشیدنی با ۲.۳ درصد بوده است. تورم آب و برق نیز ۱.۷ درصد و مراقبت درمانی با ۱.۳ درصد اندازه گرفته شده است. از سوی دیگر کمترین تورم مربوط به بخش انرژی با منفی ۱۷.۶ درصد و لوازم منزل با منفی ۱.۲ درصد بوده است. در این بین قیمت بنزین ۱۷.۶ درصد و گازولین ۱۲.۸ درصد ریزش کرده است.

بانکمرکزی کانادا تا پیش از بحران کرونا بر خلاف همتای آمریکایی خود تاکنون توانسته بود نرخ تورم را در محدوده دو درصدی باقی نگه دارد و این مساله به ثبات نرخ بهره نیز کمک کرده است. با این حال این بانک که پیش‌تر اعلام کرده بود با توجه به ثبات نسبی شاخص‌های کلان اقتصادی در مقطع فعلی برنامه‌ای برای کاهش بیشتر نرخ بهره ندارد،  به دلیل شیوع کرونا در این کشور و با هدف تقویت رشد اقتصادی و حمایت از کسب و کارها مجبور به کاهش نرخ بهره شد.

طبق اعلام مرکز آمار کانادا، هسته تورمی که تغییرات قیمت مواد غذایی و انرژی را به دلیل نوسانات بالای آن ها در نظر نمی‌گیرد تا پایان ماه مارس با ۱.۲ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۰.۸ درصد رسیده است.

بانک مرکزی کانادا هم چنین با تاکید بر آمادگی برای همکاری با سایر کشورهای گروه هفت اعلام کرده که کلیه اقدامات لازم برای حمایت از رشد اقتصادی و حفظ نرخ تورم در محدوده هدفگذاری شده را انجام خواهد داد. این بانک با اعتراف به کاهش رشد اقتصادی کانادا اعلام کرد به احتمال زیاد رشد هدف‌گذاری شده ۱.۳ درصدی برای سه ماهه نخست سال محقق نخواهد شد.