چگونه سیستم ایمنی با سرطان مبارزه می کند
سیستم ایمنی بدن همچنین قادر به شناسایی و مبارزه با اجزای سلولی خود است. این زمانی اتفاق می افتد که این اجزاء غیر طبیعی باشند. در ادامه بخوانید تا بدانید سیستم ایمنی بدن با سرطان چگونه مبارزه می کند!
به گزارش سایت طلا، سیستم ایمنی بدن یک سیستم دفاعی پیچیده است که عملکرد اصلی محافظت از بدن در برابر عوامل خارجی است. بنابراین ، مهم است که بتواند اجزای خود را از اجزای خارجی متمایز کند. اینگونه سیستم ایمنی با سرطان مبارزه می کند.
درک این نکته مهم است که در همه انواع سرطان ، روند بیماری شامل برخی از سلولهای بدن است که به طور غیرقابل کنترل تقسیم می شوند و به بافت های اطراف گسترش می یابند.
عملکرد سیستم ایمنی بدن
سیستم ایمنی بدن علاوه بر شناخت و مبارزه با سلولهای تومور ، روشهای دیگری نیز برای جلوگیری از ظهور آنها دارد.این بدن از عفونت های ویروسی محافظت می کند و می تواند منجر به بروز تومور شود.
همچنین با پتانسیل جهش زایی زیادی با دیگران می جنگد ، به این معنی که عفونت آنها ممکن است ماده ژنتیکی سلول ها را تغییر دهد.
با از بین بردن عوامل بیماری زا خارجی مبارزه می کند. وقتی عفونت وجود داشته باشد ، بدن با ایجاد التهاب در اطراف آن واکنش نشان می دهد. با این حال ، این تورم باید به طور مؤثر برطرف شود ، زیرا این محیط گاهی ممکن است منجر به ظهور تومورها شود.
سیستم ایمنی بدن سلولهای سرطانی را شناسایی و از بین می برد. این کار را از طریق نشانگرهای خاص انجام می دهد.
اما سیستم ایمنی بدن سلولهای سرطانی را چگونه می شناسد؟ پاسخ در بعضی از پروتئین های سطح موجود در کلیه سلول ها ، به نام آنتی ژن سطح وجود دارد.
آنتی ژن سطح سلول های تومور با سلول های طبیعی متفاوت است. بنابراین ، سلول های سیستم ایمنی بدن می توانند این آنتی ژن ها را تشخیص دهند و در صورت مطابقت با یک سلول جهش یافته تشخیص دهند.
چگونه سیستم ایمنی بدن با سرطان مبارزه می کند: چرخه ایمنی
پاسخ سیستم ایمنی بدن به سرطان با شناخت سلولهای جهش یافته ، به لطف آنتی ژن های فوق الذکر ، آغاز می شود. این آنتی ژن ها توسط لنفوسیت های تی موجود در غدد لنفاوی مورد بررسی قرار می گیرند.
پس از این ، لنفوسیتهای تی دستخوش یک سری تغییر و سپس فعال می شوند. این به آنها توانایی سفر به رگ های خونی را می دهد. از طریق آنها ، لنفوسیت های تی به تومور هدایت شده توسط شیب غلظت مولکول های خاص سیگنالینگ می رسند.
در اینجا ، آنها سلولهای توموری را که پروتئین های خاصی در سطح خود دارند تشخیص می دهند و آنها را نابود می کنند.
آنها این کار را با تحریک سری دیگری از سلولهای سیستم ایمنی انجام می دهند. به عنوان مثال ماکروفاژها.
مکانیسمهای فرار سلولهای توموری
دلیل رشد سرطان علی رغم عملکرد سیستم ایمنی بدن ، این است که برخی از سلول های سرطانی آنقدر جهش هایی را جمع کرده اند که مکانیسم هایی برای جلوگیری از عملکرد سیستم ایمنی بدن دارند.
این مکانیسم ها باعث می شوند سلول های تومور از سیستم ایمنی بدن پنهان شوند. به عنوان مثال ، مخفی کردن آنتی ژن های سطح که می تواند توسط سیستم ایمنی بدن شناخته شود.
در این موارد ، سیستم ایمنی بدن به لطف سلولهای طبیعی قاتل می تواند دوباره مقابله کند. این سلول ها قادر به شناسایی هستند که سلول در آنتی ژن سطح خود را از دست داده باشد. بنابراین ، آنها آن را خارجی تشخیص می دهند و آن را از بین می برند.
مکانیسم دیگری که سلولهای توموری می توانند از آن برای جلوگیری از عملکرد سیستم ایمنی بدن استفاده کنند ، تولید پیام رسانهای شیمیایی با عملکرد مهاری بر روی سلولهای ایمنی است. بنابراین ، آنها سرکوب سیستم ایمنی در اطراف تومور ایجاد می کنند. این به نفع بقای سلولهای سرطانی است.
به همین دلایل ، هدف اصلی ایمونوتراپی دقیقا کمک به سیستم ایمنی بدن در مبارزه با سلولهای غیر طبیعی است. این می تواند با درمان کمکی انجام شود ، که از آنتی بادی هایی که به سمت سلول های تومور استفاده می شوند به منظور از بین بردن آنها استفاده می شود.