تداوم رشد شاخص بورس تا ۳ ماه آینده/شاخص بورس در حسرت یک میلیون واحد ماند!
بازار سرمایه در هفتهای که گذشت روزهای عجیبی را تجربه کرد، شاید کمتر کسی گمان میکرد آغاز هفته با صعود بیش از ۳۸ هزار واحدی شاخص به نزول ۲۰۰۰ واحدی آن در روز چهارشنبه (آخرین روز معاملاتی) ختم شود. نزولی که باعث شد شاخص کل وارد کانال یک میلیون واحدی نشود.
به گزارش سایت طلا ،گرد و خاک صعود شاخص کل بازار سرمایه از شنبه آغاز شد و در روز یکشنبه به اوج خود رسید. در روز دوشنبه کمی متعادل و در نهایت در روزهای سهشنبه و چهارشنبه ناگهان نزولی شد. به طوریکه شاخص کل که تا مرز ۹۷۹ هزار واحد پیش رفته بود، در نهایت هفته را با ۹۷۷ هزار واحد به پایان برد و ترمز آن در آستانه یک میلیون واحد کشیده شد.
بر این اساس در روز شنبه شاخص کل با ۳۸ هزار و ۴۸۱ واحد صعود رقم ۹۱۶ هزار و ۵۸۳ واحد را ثبت کرد. در این روز ۶۶۹ هزار معامله انجام شد که ۷۱ هزار و ۳۷۱ میلیارد ریال ارزش داشت. در روز یکشنبه شاخص رقم خیرهکننده رشد ۴۶ هزار و ۹۰۲ واحد را ثبت کرد و به ۹۶۴ هزار و ۳۰۸ واحد رسید. معاملهگران در روز یکشنبه ۹۵۵ هزار معامله به ارزش ۹۴ هزار و ۵۹۵ میلیارد ریال ثبت کردند.
روند صعودی شاخص کل در روز دوشنبه کمی متعادل شد و با ۲۲ هزار و ۹۰۲ واحد رشد، رقم ۹۷۹ هزار و ۱۰۳ واحد را ثبت کرد. معاملهگران در این روز یک میلیون معامله انجام دادند که ۱۴۳ هزار و ۳۳۵ میلیارد ریال ارزش داشت.
در روزهای سهشنبه و چهارشنبه ورق بورس برگشت. به طوریکه در روز سهشنبه ترمز رشد شاخص با ۱۰۸۵ واحد نزول کشیده شد و شاخص کل در رقم ۹۷۸ هزار و ۱۹ واحد ایستاد. روند نزولی شاخص در روز چهارشنبه هم ادامه داشت و در این روز نیز شاخص کل با ۲۵۹۰ واحد نزول در رقم ۹۷۷ هزار و ۹۷۹ واحد ماند.
معاملهگران در روزهای سهشنبه و چهارشنبه با انجام یک میلیون معامله در هر روز، ارزش معاملات را به ۱۵۷ هزار و ۷۷۰ و ۱۳۳ هزار و ۸۸ میلیارد ریال رساندند.
تبعیت فرابورس از بورس
فرابورس نیز از بورس تبعیت کرد و درحالی که در روزهای شنبه تا دوشنبه صعودی بود، در روزهای سهشنبه و چهارشنبه نزولی شد. در روز شنبه شاخص کل این بازار با ۴۰۷ واحد رشد، رقم ۱۰ هزار و ۶۹۴ واحد و در روز یکشنبه با ۳۸۱ واحد صعود، رقم ۱۱ هزار و ۸۴ واحد را ثبت کرد. به عبارت دیگر شاخص کل این بازار برای نخستین مرتبه وارد کانال ۱۱ هزار واحد شد. حرکت این بازار در روز دوشنبه هم بر مدار صعود بود و با ۱۴۱ واحد رشد، در رقم ۱۱ هزار و ۲۲۵ واحد ایستاد.
در روزهای سهشنبه و چهارشنبه شاخص کل فرابورس به ترتیب با ۵۴ و ۱۶ واحد ریزش، ارقام ۱۱ هزار و ۱۷۲ و ۱۱ هزار و ۱۴۹ واحد را ثبت کرد.
در فرابورس طی روزهای شنبه تا چهارشنبه به ترتیب ۴۰۵ هزار، ۵۵۲ هزار، ۷۸۶ هزار، ۶۹۴ هزار و ۶۵۹ هزار معامله انجام شد که به ترتیب ۳۸ هزار و ۹۱ میلیارد ریال، ۴۳ هزار و ۸۳۹ میلیارد ریال، ۶۴ هزار و ۶۰۱ میلیارد ریال، ۵۵ هزار و ۶۸۷ میلیارد ریال و ۴۸ هزار و ۵۳۳ میلیارد ریال ارزش داشت.
تداوم رشد شاخص بورس تا ۳ ماه آینده
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به ورود گسترده نقدینگی به بازار سرمایه کاملا مشخص است که حداقل تا سه ماه آینده شاهد رشد شاخص بورس خواهیم بود، اما گاهی ممکن است در میان این روزهای افزایشی، شاهد برخی از افت و خیزها باشیم.
«محمد علیزاده آرانی» به روند معاملات بورس در دو روز اخیر اشاره کرد و گفت: تا چند وقت گذشته اصلاح بازار حدود یک هفته تا ده روز ادامه داشت تا از این طریق نفس تازه ای را به خود بگیرد و دوباره به مسیر صعودی خود بازگردد اما اکنون با توجه به هجوم نقدینگی و دو متغیر تاثیرگذار بر رشد شاخص مانند صندوق های ETF و آزادسازی سهام عدالت که امکان معامله در بورس را فراهم کرده است رشد بازار کماکان ادامه دار خواهد بود.
علیزاده آرانی به رشد سهام شرکت های بزرگ اشاره کرد و گفت: در طی یک سال گذشته شاهد رشد شرکت های کوچکی بودیم که با سرمایه های کم از قابلیت نوسان پذیری بالایی برخوردار بودند و به صورت مداوم در حال رشد بودند، اکنون وجود صف خرید در شرکت های بزرگی که از بنیاد خوبی برخوردارند زمینه رشد بیشتر شاخص بورس را فراهم کرده است و همچنان این شرکت ها دارای شایستگی رشد در بازار هستند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: تا چند وقت گذشته رشد هشت هزار واحدی شاخص بورس در طول یک روز نوعی رکوردشکنی در معاملات روزانه بورس محسوب می شد اما اخیرا شاهد هستیم شاخص بورس در یک روز بیش از ۳۵ هزار واحد رشد را تجربه می کند.
وی با بیان اینکه ذات شاخص بورس اصلاح و نوسان پذیری است، ادامه داد: این موضوع نشان دهنده تاثیر قابل توجه شرکت های بزرگ بر شاخص است که می تواند زمینه شتاب و ادامه رشد شاخص بورس را فراهم کند.
علیزاده آرانی با اشاره به اقدامات دولت در راستای آزادسازی سهام عدالت و عرضه برخی از سهام دولتی در قالب صندوق های ETF به بورس اشاره کرد و گفت: این دو عامل نقش به سزایی را در رشد بازار بازار سهام دارند و باعث افزایش تعداد سهامداران در بازار سرمایه خواهد شد.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: رشد و سودآوری این شرکت ها زمینه افزایش جذابیت برای سرمایه گذاری بورس را فراهم خواهد کرد و افراد را علاقمند می کند تا سرمایه خود را از سمت بازارهای موازی حرکت و به سمت بازار سرمایه هدایت کنند.
وی افزود: در چند وقت اخیر تب و تاب رشد قیمت و معاملات در بازارهای موازی کاهش پیدا کرده و روند صعودی آنها متوقف شده است، در کنار این موضوع اقدامات و حمایت دولت باعث می شود تا روند صعودی بورس ادامه دار باشد و شاخص بورس به سمت رشد هدایت شود.