رابطه معکوس بهای طلا با بازگشایی اقتصاد
در روزهایی که اقتصادهای تعطیلشده به واسطه همهگیری جهانی کرونا، به تدریج در حال بازگشاییاند سرمایهگذاران شاهد کاهش پلکانی بهای طلا هستند.
به گزارش سایت طلا به نقل از وبسایت اگ مارکتز(Edge Markets)، طلا روز گذشته به پایین ترین قیمت خود طی دو هفته گذشته رسید؛ به این دلیل که با کاهش نسبی شیوع کووید ۱۹، سرمایه گذاران به بازگشایی اقتصادها امیدوار شدند. این در حالی است که موج مستمر محرک اقتصادی بانک مرکزی(آمریکا) فتیله سود هفتگی این فلز زرد را روشن نگه داشته است.
طلا در حالی با ۰.۸ درصد کاهش به قیمت ۱.۷۰۴.۵۳ دلار در هر اونس رسید که تا رقم ۱.۷۲۲.۵۶ دلار نیز پیش رفته بود؛ بهایی که از تاریخ ۱۷ آوریل به بعد بالاترین رکورد این فلز به شمار می آید. قیمت ها در یک هفته گذشته شاهد کاهش ۰.۳ درصدی بود. همراستا با طلا، معاملات آتی آن نیز ۰.۷ درصد پایین تر آمده و ۱۷۱۳.۹۰ دلاری شده است.
با توجه به اطلاعات موجود مبنی بر خسارت شغلی کووید ۱۹ به ۲۰.۵ میلیون آمریکایی ـ در حالی که ۲۲ میلیون انسان متاثر از بیکاری پیش بینی شده بودـ محدودیت تقاضای طلا نیز اندکی بیشتر از حد انتظار شده است. اکنون ایالات متحده با شدیدترین فشارها در بخش حقوق و دستمزد پس از رکود بزرگ اقتصادی، مواجه است که این امر نشان دیگری از خساراتی است که همه گیری کرونا بر اقتصاد جهان تحمیل کرده است.
دیویدمگر، مدیر شرکت High Ridge Futures فعال در حوزه فلزات گرانبها در این باره می گوید: گرچه کاهش نرخ اشتغال به شدت زیاد بود ـ کمترین میزانی که تاکنون در یک کشور دیده ام ـ اما در پی آن، ما خوش بین هستیم چرا که اقتصاد آمریکا به تدریج و به کندی در حال بازگشایی است و این یعنی حرکت ما رو به جلو است.
اطلاعات حقوق و دستمزد غیرشرکتی آمریکایی ها در ماه آوریل در کنار کاهش تنش ها میان پکن و واشنگتن بر میزان این خوش بینی ها افزوده است. شاخص وال استریت برای نخستین بار در هفته گذشته وارد کانال صعودی شد زیرا امیدواری سرمایه گذاران برای بازگشت زنجیره عرضه و تقاضا بیشتر شد. همچنین اقتصاد در چندین ایالت آمریکا راه اندازی گردید.
با این حال، محرک های اصلی برای قدرتمندی طلا مانند نرخ بهره صفر، هزینه های زیاد و نگرانی از موج دوم همه گیری کرونا هنوز هم شدید بوده بنابراین چشم انداز طلا در میان مدت همچنان در هاله ای از ابهام است. آخرین داده های هفته اقتصادی ایالات متحده، انتظارات بیشتری را برای تحریک هر چه بیشتر از سوی صندوق ذخیره فدرال آمریکا (فدرال رزرو) ایجاد کرد و قیمت گذاری بازارها در یک محیط منفی نرخ بهره، قرار گرفت. همچنین پایین آمدن نرخ سود ایالات متحده بر بازده دلار و اوراق قرضه فشار آورده و باعث افزایش جذابیت شمش های غیرمستقیم می شود.