آیا کرونا آخرین نفسهای خود را می کشد؟

ممکن است موارد پراکنده‌ ابتلا به کرونا اینجا یا آنجا در صورت مسری بودن فوق العاده یک فرد مشاهده شود اما این نمی‌تواند به معنی پویایی همه‌گیری تلقی شود. اپیدمی در حال پایان یافتن است.از طرفی مایک رایان، متخصص فوریت‌های پزشکی سازمان بهداشت جهانی هشدار داد که این ویروس نیز مانند ویروس ایدز باقی خواهد ماند و نیازمند تلاش گسترده برای مقابله با آن خواهیم بود.

خبر را برای من بخوان

یک پزشک فرانسوی که پیشتر مدعی تاثیر مثبت یک دارو در درمان بیماری کووید-۱۹ شده بود از پایان یافتن قریب الوقوع بحران سلامت ناشی از شیوع ویروس کرونا در جهان خبر داده است.

به گزارش سایت طلا «بیماری همه‌گیر آخرین نفس‌های خود را می‌کشد». این عبارت امیدبخش نتیجه مطالعات پروفسور «دیدیه رائول»، پزشک متخصص بیماری‌های عفونی در شهر مارسی فرانسه است که در دوره اوج شیوع ویروس کرونا با پیشنهاد استفاده از داروی مالاریا برای درمان و کاهش چشمگیر عوارض ناشی از بیماری کووید-۱۹ خبر ساز شده بود.

پروفسور دیدیه رائول در تازه‌ترین بولتن اطلاع‌رسانی روزمره خود که در شبکه اجتماعی توئیتر منتشر می‌شود در خصوص وضعیت بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ در شهر مارسی گفته که این بیماری در حال از بین رفتن کامل است.

این پزشک فرانسوی تصریح می‌کند که برغم انجام آزمایش‌های تشخیص به روی بیش از ۱۲۰۰ تن از ساکنان شهر مارسی تنها یک مورد ابتلا به بیماری شناسایی شده است.

عفونت‌شناس فرانسوی با اعلام اینکه یافته‌ها حکایت از بهبود اوضاع و متوقف شدن پیشروی بیماری دارد، تصریح می‌کند: «کند شدن روند اپیدمی در مارسی ناشی از انجام نظام‌مند تست‌های تشخیص و درمان به موقع بیماران است.» وی در ادامه سخنان خود را با این جمله تکمیل می‌کند: «زیرا ما می‌دانیم که درمان مدت حمل ویروس را کاهش می‌دهد.»

پروفسور رائول همچنین با اطمینان از ادامه همین روند در دیگر شهر‌های فرانسه خبر می‌دهد. به گفته او: «این دوره بحرانی در حال مرتفع شدن است و منحنی برای همه نقاط کشور روند نزولی را نشان می‌دهد.» این پزشک فرانسوی موج دوم بیماری که بسیاری از متخصصان و پژوهشگران نسبت به آن هشدار داده اند را منکر شده و تاکید می‌کند که در هیچ جایی شاهد موج دوم نخواهیم بود.

وجود موارد پراکنده به معنی پویایی همه‌گیری نیست
مدیر انستیتو مدیترانه‌ای بیماری‌های عفونی شهر مارسی در ادامه سخنان خود یادآور می‌شود: «ممکن است موارد پراکنده‌ای اینجا یا آنجا در صورت مسری بودن فوق العاده یک فرد مشاهده شود، اما این نمی‌تواند به معنی پویایی همه‌گیری تلقی شود. اپیدمی در حال پایان یافتن است.»

این سخنان امیدبخش در حالی از سوی یکی از مشهورترین متخصصان بیماری‌های عفونی فرانسه ایراد می‌شود که طی روز‌های گذشته چندین کانون جدید شیوع بیماری در مناطق مختلف این کشور از جمله در «دوردونی»، «کلامار» و «وانده» مشاهده شده است.

از سوی دیگر، برغم آنکه آمار‌های رسمی منتشر شده از چگونگی انتشار ویروس کرونا و شیوع بیماری کووید-۱۹ در اروپا، وضعیت کم‌تر نگران کننده‌ای را به تصویر می‌کشد، اما سازمان جهان بهداشت در تازه‌ترین موضع گیری در این خصوص بر ضرورت هشیاری و در پیش گرفتن تدابیر احتیاطی حداکثری تاکید کرده است.

خطر شیوع مجدد بیماری
بسیاری از متخصصان و مقامات بهداشتی در جهان، بویژه مسئولان سازمان جهانی بهداشت نسبت سهل انگاری در مهار کامل ویروس کروتا و شیوع موج جدید بیماری کووید-۱۹ هشدار داده‌اند.

مایکل رایان، مسئول بخش فوریت‌های بهداشتی سازمان جهانی بهداشت از این دست متخصصان است که بدون نام بردن از کشوری نسبت به نادیده گرفتن خطر اوج گیری مجدد بیماری و در پیش گرفتن اقدامات کورکورانه برای خروج هر چه سریع‌تر از قرنطینه ابراز تاسف کرده است.

طبق پیش بینی این مسئول سازمان جهانی بهداشت در صورتی که بیماری در سطحی ضعیف در کشور‌های فاقد توان و ظرفیت لازم برای شناسایی کانون‌های جدید باقی بماند خطر شیوع و اوج‌گیری مجدد آن تقویت می‌شود.

کروناویروس هرگز از بین نخواهد رفت

از طرفی سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: کروناویروسی که باعث بیماری کووید-19 می‌شود مانند بیماری ایدز به یک بیماری همه‌گیر بومی تبدیل می‌شود.

مایک رایان، متخصص فوریت‌های پزشکی سازمان بهداشت جهانی هشدار داد که این ویروس نیز مانند ویروس ایدز باقی خواهد ماند و نیازمند تلاش گسترده برای مقابله با آن خواهیم بود.

رایان گفت: "باید بدانیم که ممکن است این ویروس موجب همه‌گیری‌های بومی در جوامع بشری شود و هرگز از بین نرود."

وی افزود: "من فکر می‌کنم مهم است که واقع‌بین باشیم و فکر نمی‌کنم کسی بتواند پیش‌بینی کند که این بیماری از بین می‌رود. من فکر می‌کنم وعده‌ای در این مورد وجود ندارد و هیچ زمانی برای از بین رفتن آن نیست. این بیماری ممکن است به یک مشکل طولانی مدت تبدیل شود یا ممکن است غیرازاین باشد."

بااین‌حال، وی اظهار کرد: جهان در جستجوی روشی برای مقابله با این همه‌گیری و نیازمند تلاش‌های گسترده بیشتری است.

رایان خاطرنشان کرد: واکسن‌ها برای سایر بیماری‌ها مانند سرخک نیز تولید شده اما این بیماری هنوز از بین نرفته است.

رایان معتقد است که برای پایین آمدن خطر، کنترل ویروس بسیار مهم است، چون میزان ابتلا به این بیماری در سطح ملی، منطقه‌ای و جهانی همچنان بالاست.

دولت‌های سراسر جهان با این سوال روبرو هستند که چگونه باوجود کروناویروس جدید می‌توانند اقتصاد خود را مجدد بازیابی کنند.

اتحادیه اروپا نیز روز چهارشنبه برای بازگشایی تدریجی مرزها که به دلیل این‌همه‌گیری بسته‌شده‌اند، تاکید کرد.

این اتحادیه گفت: هنوز برای نجات‌ صنعت گردشگری در فصول گردشگری تابستانی دیر نشده است.

اما کارشناسان بهداشت عمومی معتقدند که برای جلوگیری از شیوع موج جدید ابتلا به این بیماری، احتیاط شدید لازم است.

رایان تاکید کرد: باز کردن مرزهای زمینی نسبت به کاهش سفرهای هوایی ریسک کمتری دارد و چالشی متفاوت خواهد بود.

ماریا ون کرکوو، اپیدمیولوژیست سازمان بهداشت جهانی گفت: "ما باید بدانیم که قرار است مدتی طول بکشد تا از این بیماری همه‌گیر رهایی یابیم."