به گزارش سایت طلا ، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران که از اواخر هفته گذشته روند تعدیل و عقب نشینی شاخص را در پیش گرفته، امروز هم با افت دو درصدی 1986 واحد کاهش یافته و به رقم 967 هزار و 610 واحد رسید.
شاخص کل با معیار هم وزن امروز 3596 واحد افت کرده و به 306 هزار و 567 واحد رسید که این شاخص هم 1.1 درصد کاهش داشته است.
ارزش بازار در بورس اوراق بهادار امروز به بیش از3632 تریلیون تومان رسید.
امروز معاملهگران بورس بیش از 10 میلیارد و 656 میلیون سهام حق تقدم و اوراق مالی در قالب 1.3 میلیون نوبت معامله و به ارزش 10 هزار و 500 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
اگر ارزش معاملات فرابورس را که به 4159 میلیارد تومان رسید حساب کنیم، امروز معاملهگران بیش از 14 هزار و 659 میلیارد تومان در بورس تهران و فرابورس دادو ستد کردند.
امروز عمده معاملهگران حقیقی در صف فروش سهام خود بودند و عمده شرکتهای حقوقی در صف خرید سهام بودند و این علامت کافی است که نشان دهد، رفتار سرمایهگذاران حقیقی هیجانی است و از روی تحلیل صورت نمیگیرد .
در صورتی که کارشناسان بارها تذکر دادهاند، حضور در بازار بورس باید همراه با تحلیل، مطالعه و همراه با صبر باشد و از رفتارهای هیجانی خودداری شود.
همچنین عقب نشینی شاخص کل در روزهای اخیر نشان میدهد بخشی از رشد شاخص در هفته گذشته به صورت حبابی بوده که الان در صدد تعدیل بازار است و تازه واردان در بورس به این نکته توجه داشته باشند که سرمایهگذاران در بورس اولا از پس اندازهای کناری برای سرمایهگذاری استفاده کنند و ثانیا در هنگام خرید سهام صورتهای مالی شرکتها و ارزندگی سهام را در نظر بگیرند و استراتژی بلندمدت و میان مدت برای خود در نظر بگیرند و از رفتار هیجانی تحت تاثیر القائات فضای مجازی و شایعات پرهیز کنند.
از طرفی مدیران شرکتهای بورسی و هلدینگها با ارائه سهام شرکتهای خود و انتشار اوراق نسبت به جمع آوری نقدینگی در بازار اقدام کنند تا بازار کمی عمق ووسعت بگیرد.
کدام نمادها بیشترین بازدهی مثبت را در ریزش بورس داشتند؟
شاخص بورس از سهشنبه هفته گذشته تا حالا ۸۰ هزار واحد سقوط کرده و میانگین بازدهی سرمایهگذاری در چهار روز کاری اخیر، منفی هشت درصد بوده. با این حال چند نماد بورسی حتی در دوران ریزش بازدهی قابل توجهی داشتهاند. رکورددار آنها نماد غدام متعلق به شرکت خوراک دام پارس است. قیمت سهام این شرکت از سهشنبه تا حالا با وجود ریزش ۸۰ هزار واحدی ۲۲.۷ درصد رشد کرده و از ۹ هزار و ۴۳۵ به ۱۱ هزار و ۵۷۶ تومان رسیده است. نماد میهن متعلق به شرکت بیمه میهن در رتبه دوم قرار دارد. قیمت سهام این شرکت در رزوهایی که شاخص کل ۸۰ هزار واحد ریخت و اغلب نمادها شاهد صف فروش بودند، از ۴۶۷ به ۵۶۷ تومان رسیده و ۲۱.۵ درصد رشد کرده است. دتولید متعلق به شرکت داروسازی تولید دارو هم با بازدهی ۲۱.۴ درصدی در مقام سوم قرار دارد. از جمله دیگر شرکتها با بازدهی چشمگیر در روزهای قرمزرنگ بورس میتوان به خساپا با رشد ۲۱.۲ درصدی، کدما با رشد ۲۰.۹ درصدی و کفپارس با رشد ۲۰.۲ درصدی اشاره کرد.
امروز شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی با افت 2 درصدی به رقم 257 هزار و 359 واحد رسید.
شاخص قیمت با معیار هم وزن 1.1 درصد افت کرده و به رقم 203 هزار و 244 واحد رسید.
شاخص آزاد شناور با کاهش 2 و نیم درصدی به یک میلیون و227 هزار و 533 واحد رسید.
شاخص بازار اول بورس با کاهش 2.9 درصد به رقم 752 هزار و 564 واحد رسید.
شاخص بازار دوم بورس که معاملات بلوکی و عمده در آن انجام میشود و امروز شرکتهای حقیقبی بیشتر در صف خرید و جمع آوری سهمهای ارائه شده سرمایهگذاران خرد بودند تنها نیم درصد کاهش یافت و به رقم یک میلیون و 884 هزار و 532 واحد رسید.
نمادهای پربیننده شامل بانک ملت، بانک تجارت، پالایش نفت اصفهان، ملی مس، فولاد مبارکه، بانک صادرات و گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو بودند.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز بیش از ۱۰۶ واحد افت داشت و بر روی کانال ۱۰ هزار و ۹۵۵ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار دو میلیارد و ۸۴۶ میلیون برگه سهم به ارزش بیش از ۴۱ هزار و ۵۸۹ میلیارد ریال داد و ستد شد.
امروز نمادهای پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، مدیریت انرژی تابان هور (وهور)، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا) و بیمه کوثر (کوثر) تاثیر مثبت بر شاخص این بازار را داشتند.
همچنین نماد سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم)، فرابورس ایران (فرابورس) و شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع) با تاثیر منفی بر شاخص این بازار همراه بودند.
پیشبینی بازگشت رشد به بورس؛ از فردا
«وحید ویسی زاده» امروز به افت چند روز اخیر شاخص بورس اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال تاکنون بازار رشد بسیار سریع و پرشتابی را تجربه کرد و به صورت روزانه بین سه تا پنج درصد رشد را با خود به همراه داشت.
وی با بیان اینکه به جز برخی از سهام که دارای حباب قیمتی هستند کلیت بازار از این قاعده مستثنی است، ادامه داد: در چند وقت اخیر رشد بازار در سهمهایی رخ داد که جزو سهام بزرگ و بنیادی بازار تلقی میشدند در حالی که تا چند وقت گذشته رشد اینگونه سهمها بسیار دشوار بود.
ویسی زاده بر اراده دولت برای هدایت نقدینگیهای در اختیار مردم به بورس تاکید کرد و افزود: به دنبال حمایت دولت، مردم از این بازار استقبال کردند و حجم گستردهای از نقدینگیهای خود را به سمت ورود به این بازار سوق دادند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در کنار حمایت دولت برخی از مسایل بنیادی حاضر در کشور حامی رشد اتفاق افتاده در بازار بودند، افزود: نرخ سود بانکی که روند کاهشی را در پیش گرفته است میتواند بر روند بازار و رشد بنیادی شاخص بورس تاثرگذار باشد.
وی به روند تورمی ایجاد شده در کشور اشاره کرد و افزود: در چند وقت اخیر شاهد افزایش قیمت طلا و سکه در بازار بودیم و بازار مسکن هم از ابتدای سال تاکنون به لحاظ قیمتی با رشد همراه شده است، این موضوع به طور حتم بر دارایی و قیمت فروش شرکت ها تاثیرگذار خواهد بود.
ویسی زاده علت اصلی رشد شاخص بورس را نقدینگی موجود در بازار اعلام کرد و گفت: در فروردین و اردیبهشت ماه اصلاحهای ایجاد شده در بازار کمتر از نیم ساعت بوده و بازار دوباره به مسیر اصلی خود بازگشت به همین دلیل اکنون وارد فاز اصلاحی بسیار شدیدی شده است.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در سه روز اخیر برخی از افراد به دلیل رشد پرشتابی که شاخص بورس تجربه کرد به فکر شناسایی سود افتادند، گفت: فردی که در ابتدای سال اقدام به سرمایهگذاری در سهمهای بزرگ بازار کرد چیزی بالغ بر ٨٠ درصد سود دریافت کرده است؛ بنابراین طبیعی است که این فرد به لحاظ مالی رفتاری ترس از کاهش سود یا از بین رفتن سود به دست آورده را داشته باشد و به سمت شناسایی سود برودو زمینه افزایش عرضه در بازار فراهم شود.
وی اظهار داشت: اکنون شاهد فشار فروش سنگین در سهمهای بزرگ و شاخص ساز بازار مانند شرکت های پتروشیمی و بانکی و معدنی هستیم که این موضوع تا سال گذشته میتوانست برای بازار نگرانکننده باشد و خبر از اصلاح جدی در بازار را بدهد اما در وضعیت کنونی با توجه به نقدینگی موجود در کشور به نظر میرسد که بازار به زودی به روند صعودی خود باز خواهد گشت.
ویسی زاده خاطرنشان کرد: براساس پیشبینیهای صورت گرفته روند رشد همهگیر شرکتها در بازار و بدون توجه به موضوع خاص تعدیل خواهد شد که میتوان آن را به عنوان موضوعی مثبت در بازار تلقی کرد.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: اگر همه سهمها همزمان با یکدیگر در صف خرید قرار بگیرند چندان اتفاق خوبی در بازار نیست اما این اصلاح ایجاد شده در بازار در رشدی که قرار است دوباره به بازار بازگردد جنبه احتیاط را برای سرمایه گذاران تازه وارد ایجاد میکند و سهم های کمتر رشد کرده مورد اقبال بازار قرار خواهند گرفت.
وی افزود: سهمهایی که از چند روز گذشته وارد اصلاح شده بودند دوباره از روز گذشته در مسیر صعود قرار گرفتند که این موضوع نشان میدهد بازار تا حدودی به صورت هوشمندانه در حال حرکت است.
ویسی زاده به صفهای فروش سنگین ایجاد شده در بازار تاکید کرد و افزود: برخی تصور میکنند که با توجه به وجود چنین وضعیتی در بازار اکنون بورس به پایان کار خود رسیده در حالی که ورورد سرمایه گذاران تازه وارد و رود حجم گسترده نقدینگی به این بازار نشان دهنده چنین موضوعی نیست.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه اگر صف فروش در بازار امروز یا فردا جمع آوری نشود زمینه ترس بین سهامداران ایجاد میشود، گفت: سهامداران باید این موضوع را مدنظر داشته باشند که همیشه بعد از رشدهای پرشتابی که بازار تجربه کرده و سودهای شدیدی که در اختیار مردم قرار گرفته طبیعی است بازار وارد فاز اصلاح شود و سرمایهگذاران اقدام به سیو سود کنند.