بازتاب بورس و نفت جهانی به کشف واکسن کرونا

همه شاخص های مهم بورسی جهان با صعود محسوسی بسته شدند.نتایج اولیه مثبت از آزمایش یک واکسن برای کرونا و همچنین احتمال اجرای سیاست‌های محرک اقتصادی بیشتر در آمریکا باعث شد تا بورس این کشور در معاملات شب گذشته روند مثبتی را در پیش گیرد.از طرفی با بروز نشانه هایی از اجرایی شدن کاهش تولید توافق شده از سوی اوپک پلاس و همچنین افزایش تقاضا بخاطر کم شدن محدودیت های ناشی از کرونا، قیمت نفت، امروز برای چهارمین روز متوالی افزایش یافت.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ، انتشار اخبار مثبت از پیشرفت های دارویی در مقابله با کرونا باعث صعود شدید شاخص های بورسی در جهان شد. در انگلیس واحد تحقیقات پزشکی دانشگاه آکسفورد از رضایت بخش بودن نتایج اولیه آزمایش واکسن خود بر روی میمون ها خبر داده و در امریکا نیز یک شرکت دارویی به نام " مدرنا" از موفقیت واکسن تولیدی این شرکت در بلوکه مردن روند تکثیر ویروس کرونا در بدن میزبان خبر داده است. به دنبال اعلام این موفقیت، ارزش سهام این شرکت در بورس آمریکا با صعود ۲۰ درصدی همراه شده است.

جینگ یی پن، استراتژیست بازار در بانک " آی جی" گفت: بازارها نسبت به یافتن واکسن بسیار امیدوار شده اند و همین عامل آن‌ها را به جهش وا داشته است. بسیاری به این نتیجه رسیده اند که تنها با یافتن واکسن مناسب می توان کرونا را شکست داد.

از سوی دیگر با وجود کاهش سرعت شیوع کرونا در جهان، این بیماری کماکان در حال گرفتن جان انسان ها در نقاط مختلف است و ضرورت رعایت نکات بهداشتی باعث شده است تا بسیاری از واحدهای اقتصادی در سراسر جهان با حداکثر ظرفیت خود مشغول به فعالیت نباشند.

تاکنون بیش از چهار میلیون و ۸۹۴ هزار و ۲۷۸ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۳۱۶ هزار و ۷۳۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۹۱ هزار و ۹۸۱ نفر، انگلیس با ۳۴ هزار و ۷۹۶ نفر، ایتالیا با ۳۲ هزار و ۷ نفر، فرانسه با ۲۸ هزار و ۲۳۹ نفر و اسپانیا با ۲۷ هزار و ۷۰۹ نفر بوده است.

دیگر عامل امیدبخش برای بازارها، تداوم روند بازگشایی کسب و کارها و رفع تدریجی ممنوعیت های رفت و آمدی در نقاط مختلف بود. جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا در سخنانی گفته است که احتمالا از سه ماهه سوم سال رشد اقتصادی این کشور به محدوده مثبت بازخواهد گشت.

البته یک ماه پیش هم بازارهای سهام به کشف داروهای کرونا از سوی شرکت گیلیاد واکنش‌های مقطعی نشان داده بودند. این واکنش‌ها اما تداوم نیافت و پس از چند هفته خوش‌بینی‌ها کاهش یافت.

باید منتظر ماند و دید که آیا کشف واکسن جدید مدرنا هم به همان سرنوشت دچار می‌شود یا بازگشایی سریع‌ترِ کسب‌وکارها را به‌دنبال خواهد داشت.

بورس آمریکا

در معاملات شب گذشته شاخص S&P500 به بالاترین میزان در 10 هفته گذشته رسید.

دلیل رشد بورس آمریکا نتایج مثبت آزمایشات اولیه واکسن کرونا و همچنین احتمال اجرای سیاست‌های محرک اقتصادی بیشتر بوده است.

پس از آنکه شرکت داروسازی مدرنا اعلام کرد که در آزمایشات اولیه واکسن کرونا به نتایج خوبی رسیده است، ارزش سهام این شرکت 19.96 درصد بالا رفت.

شاخص S&P500 نسبت به ماه مارس و زمانی که به کمترین میزان در چند سال گذشته رسیده بود اکنون 32 درصد رشد کرده اما در ماه می نوسان چندانی نداشت چرا که سهامداران از یک طرف امیدوار بودند که اوضاع اقتصاد آمریکا بهبود یابد و از طرف دیگر نگران شکل گیری موج دوم شیوع کرونا منتظر بهبود در سایه کاهش محدودیت‌های اجتماعی و فعالیت‌های اقتصادی بودند.

کن پلکاری، کارشناس بازار ارشد مؤسسه اسلیت استون، در فلوریدای آمریکا می‌گوید: نتایج مثبت فاز نخست آزمایش واکسن کرونا توسط مدرنا به طور قطع به شکل‌گیری روند رشد منجر می‌شود.

سهام شرکت‌های هواپیمایی نیز در بورس آمریکا و با اعلام خبر بهبود اوضاع پروازها رشد کرد.

شاخص داوجونز 911 واحد معادل 3.85 درصد در معاملات شب گذشته بالا رفت و S&P500 نیز 3.15 درصد رشد کرد. نزدک کامپوزیت هم 2.44 درصد وارد محدوده سبز شد.

از جمله شرکت‌هایی که زیرمجموعه شاخص S&P500 رشد کردند شرکت‌های گردشگری و ارائه دهنده خدمات مسافرت دریایی بودند.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۴.۲۹ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۰۴۸.۵۹ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش ۵.۶۷ درصدی و ایستادن در سطح ۱۱ هزار و ۵۸.۸۷ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با صعود ۵.۱۶ درصدی در سطح ۴۴۹۸.۳۴ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۴.۷ درصد بالا رفت و به ۶۷۷۹.۳۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی/جهش سهام اقیانوسیه

از طرفی به دنبال انتشار گزارشاتی از یک واکسن احتمالی برای ویروس کرونا، سهام آسیا اقیانوسیه جهش کردند.

شرکت مدرنا دوشنبه شب اعلام کرد که داروی این شرکت در فاز اول آزمایش انسانی خود کاملاً موفق عمل کرده و همه ۴۵ بیمار دریافت کننده آن پس از دریافت ۲ دوز از دارو، آنتی‌بادی ویروس کرونا تولید کرده‌اند.
گسترده‌ترین شاخص سهام آسیا اقیانوسیه ام‌اس‌سی‌آی در خارج از ژاپن ۱.۵۹ درصد بالا آمد و نیکی ژاپن ۱.۷۲ درصد جهش کرد.

در بازار چین، کامپوزیت شانگهای ۰.۶۵ درصد رشد کرد و هانگ‌سنگ در هنگ‌کنگ ۲ درصد جهش کرد.

ای‌اس‌اکس استرالیا ۲.۰۹ درصد جهش کرد و کوسپی کره‌جنوبی با جهش ۱.۸۴ درصدی روبرو شد.

در بازار ارز، نرخ برابری دلار با یوآن چین بدون تغییر در ۷.۱۰۸۶ واحد باقی ماند، اما دلار توانست نرخ خود در برابر ین ژاپن را ۰.۰۷ درصد تقویت کرده و به ۱۰۷.۴۰ واحد برساند.

قیمت نفت آمریکا با ۱۰ درصد جهش به ۳۲ دلار رسید / برنت ۳۵ دلاری شد

قیمت نفت برای چهارمین جلسه متوالی در معاملات امروز در بحبوحه بروز نشانه های از اینکه تولیدکنندگان در حال کاهش تولید هستند و تقاضا در حال افزایش است، بالا رفت.

با کم کردن محدودیت های ناشی از قرنطینه، تقاضا برای نفت در حال افزایش است.

هر بشکه نفت برنت با 37 سنت افزایش 35.18 دلار فروخته شد. این نوع نفت در ساعات اولیه معاملات به بالاترین رقم از 9 آوریل رسیده بود.

هر بشکه نفت خام آمریکا با 99 سنت افزایش 32.81 دلار معامله شد. این نوع نفت نیز تا 33.44 دلار، بالاترین رقم از 16 مارس نیز بالا رفته بود.

قرارداد تحویل نفت WTI برای ماه ژوئن امروز منقضی می شود اما نشانه بسیار کمی مبنی بر تکرار دوباره سقوط تاریخی قیمت نفت آمریکا به زیر صفر که در ماه گذشته رخ داد، وجود دارد زیرا نشانه هایی برای افزایش تقاضا و سوخت دیده می شود.

یکی از دلایل تقویت قیمت نفت، بروز نشانه هایی از کاهش تولید اوپک پلاس و اجرای تعهداتشان است.

اوپک پلاس در نیمه نخست ماه می، میزان صادرات نفت را به شدت کاهش داده است، شرکت هایی که محموله های نفتی را رهیابی می کنند، از یک آغاز با قدرت در اجرای تعهدات توافق کاهش تولید خبر می دهند.

هیوروکی کیکوکاوا، مدیرکل بخش تحقیقات نیسان سیکیوریتی گفت: «احساس سرمایه گذاران بهبود یافته زیرا اوپک پلاس ظاهرا همانطور که متعهد شده اند، در این ماه تولید خود را کاهش می دهند و کاهش های داوطلبانه هم در ماه ژوئن وجود دارد.»

وی افزود: «همزمان، در مورد کاهش محدودیت ها در جهان که به تقویت فعالیت های اقتصادی و افزایش تقاضا برای سوخت کمک خواهد کرد، خوش بینی وجود دارد.»

از دیگر عوامل تقویت قیمت نفت، کاهش تولید نفت خام آمریکاست؛ چنانکه انتظار می رود، تولید نفت در 7 حوزه بزرگ تولید نفت شیل این کشور در ماه ژوئن، رکود کاهش روزانه 197 هزار بشکه را بزند و به 7.822 میلیون بشکه در روز برسد. بر اساس اعلام اداره اطلاعات انرژی آمریکا، این رقم تولید نفت آمریکا، کمترین میزان از آگوست 2018 به شمار می رود.