سایت خبری طلا

شاخص بورس تهران 33 هزار واحد ریزش کرد/ آیا بورس در روزهای آتی با ریزش سنگین مواجه می شود؟

منبع: سایت طلا


بازار سرمایه امروز هم مانند روزهای اخیر نزولی به پایان رسید و شاخص این بازار که در ساعات ابتدایی معاملاتی روندی صعودی داشت، بیش از ۳۳ هزار واحد کاهش یافت.یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه معاملات بورس در وضعیت کنونی بیشتر تحت تاثیر آزادسازی سهام عدالت است، گفت: اگر در وضعیت کنونی برنامه‌ریزی خوبی برای مدیریت بازار صورت نگیرد موج اصلاحی تبدیل به ریزش‌های سنگینی خواهد شد که باعث ترس و خروج همه سهامداران از بازار می‌شود.


در معاملات امروز بورس تهران شاخص بورس همانند روزهای کاری گذشته کاهشی بود.

امروز شاخص کل با 33 هزار و 151 واحد کاهش 926 هزار و 688 واحد، شاخص قیمت با افت 8809 واحدی 246 هزار و 237 واحد و شاخص کل هم‌زن _ ارزش با 3808 واحد کاهش 206 هزار و 935 واحد شد.

همچنین شاخص هم‌وزن به 312 هزار و 528 واحد رسید که نسبت به روز کاری قبل 5752 واحد افت داشت. شاخش بازار آزاد شناور 442 هزار و 503 واحد کاهش یافت و به یک میلیون و 243 هزار و 798 واحد رسید. 

عضو هیات مدیره شرکت مشاوره سرمایه گذاری آرمان آتی، گفت: بازار سهام طی چند ماه گذشته رشد پرشتابی را تجربه کرد و انتظار می‌رفت شاخص به مدار اصلاح وارد شود که با توجه به افت فعلی شاخص به نظر می‌رسد طی یک یا دو روز آینده روند نزولی بازار متوقف می‌شود.

وی با بیان اینکه طی ماه‌های گذشته بازار سرمایه شاهد ورود سرمایه‌گذاران جدیدی بود که بخشی از آنها غیرحرفه ای هستند، ادامه داد: روزهای ابتدایی افت بازار بر مبنای انتظارات اصلاحی شکل گرفت اما ترس سرمایه گذاران حقیقی تازه وارد از روزهای منفی منجر به بروز رفتارهای هیجانی، صف فروش و طولانی‌تر شدن فرآیند اصلاح شد و ما شاهد روزهای منفی بیشتری بودیم.

عضو هیات مدیره شرکت مشاوره سرمایه گذاری آرمان آتی افزود: باید توجه کنیم که داد و ستد در بازار سرمایه فرآیند پیچیده و تخصصی است که به دانش، آگاهی و تجربه نیاز دارد و افراد بدون کسب تخصص و تجربه لازم در روزهای اصلاح بازار هیجانی عمل می‌کنند و باعث تشدید نوسان شاخص می‌شوند.

در پایان معاملات امروز شاخص بازار اول با 25 هزار و 757 واحد کاهش 679 هزار و 609 واحد و شاخص بازار دوم با 60 هزار و 785 واحد کاهش به یک میلیون و 867 هزار و 4 واحد رسید.

حجم معاملات امروز بازار سرمایه 4 میلیارد و 877 میلیون سهم در 787 هزار و 484 دفعه بوده است. ارزش معاملات امروز هم 6 هزار و 382 میلیارد و 846 میلیون تومان بود.

بیشترین تاثیر در شاخص را شرکت‌های صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، ‌شستا و معدنی و صنعتی گل گهر داشتند.

بازگشت فرابورس به کانال ۱۰ هزار واحد

شاخص کل فرابورس نیز با ۱۹۷ واحد ریزش به کانال ۱۰ هزار واحد بازگشت و رقم ۱۰ هزار و ۸۲۵ واحد را ثبت کرد. در این بازار ۶۱۹ هزار معامله به ارزش ۶۲ هزار و ۱۸۷ میلیارد ریال انجام شد.

در این بازار پتروشیمی مارون و سنگ اهن گهر زمین نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و فلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، سهامی ذوب آهن اصفهان، پتروشیمی زاگرس، سرمایه گذاری صبا تامین و توسعه مولد نیروگاهی جهرم نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند.

سهامی ذوب آهن اصفهان، سیمان لار سبزوار، بانک دی، پتروشیمی زاگرس، گروه کارخانجات صنعتی تبرک، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی و فولاد هرمزگان جنوب نمادهای پربیننده فرابورس بودند.

در اردیبهشت ماه شاخص کل فرابورس به ارتفاع ۱۱ هزار و ۱۱۳ واحدی رسید تا با ۲۹ درصد رشد نسبت به فروردین‌ماه، روند مثبت خود را تداوم بخشد و بازدهی خود را از ابتدای سال به ۶۹ درصد برساند.

در ۲۳ روز معاملاتی اردیبهشت، بازارهای فرابورس ایران شاهد رد و بدل شدن ۶۹ هزار و ۴۹۸ میلیون ورقه به ارزش یک میلیون و ۱۲۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال بودند که این میزان دادوستد طی ۲۰ هزار ۷۹۰ نوبت معاملاتی رقم خورد. بدین ترتیب حجم، ارزش و تعداد دفعات معاملات نسبت به اردیبهشت‌ماه سال گذشته به ترتیب با رشد ۷۹ درصدی، ۶۶۶ درصدی و ۳۷۸ درصدی همراه شدند.

به طور میانگین در روزهای کاری اردیبهشت‌ماه، روزانه ۳ هزار و ۲۲ میلیون ورقه به ارزش ۴۹ هزار و ۶۰ میلیارد ریال میان معامله‌گران بازارهای فرابورس دست به دست شده است.

سایه سنگین سهام عدالت بر معاملات بورس

«نوید قدوسی» امروز  با اشاره به اینکه آزادسازی سهام عدالت در بدترین زمان ممکن در مرحله اجرا قرار گرفت، افزود: موجی که اکنون در بازار وجود دارد در ادامه موج مثبتی است که در اردیبهشت ماه ایجاد و باعث وسوسه بسیاری از افراد تازه‌واردی شد که با هدف کسب سود بدون هیچ اطلاعاتی به این بازار ورود کردند.

وی با اشاره به اینکه نقدینگی‌هایی که از سوی این افراد وارد بازار شد زمینه افزایش پرشتاب قیمت سهام در بازار را فراهم کرد، افزود: افراد تازه‌وارد یا به صورت مستقیم اقدام به خرید سهام کردند یا از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های سبدگران برای نخستین بار دست به سرمایه‌گذاری در بورس زدند.

قدوسی با تاکید بر اینکه نقدینگی سهامداران تازه‌وارد بیشتر به سمت سهم‌های بزرگ و شاخص‌ساز سوق پیدا کرد، گفت: بعد از رشدهای چشمگیری که بازار تجربه کرد سهامداران تصمیم به فروش این سهم‌‍‌ها و شناسایی سود گرفتند و فشار فروش اصلی در بازار در چند روز اخیر بر روی اینگونه سهم‌ها ایجاد شد.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، اکنون نقدینگی سهامداران تازه وارد در حال خروج از بازار است که متاسفانه مدیریت خوبی هم برای جلوگیری از این اتفاق صورت نگرفته است.

وی خاطرنشان کرد: احتمال افزایش فشار فروش در بازار هفته جاری به دلیل تعطیلاتی که در پیش داشتیم قوت گرفته بود اما وجود مشکل در  سیستم معاملاتی در کنار فشار فروش باعث شد تا بازار روز شنبه به طرز شدیدی در مسیر روند نزولی قرار بگیرد.

قدوسی با بیان اینکه اکنون بازار که وارد فاز اصلاحی شده است نیازمند مدیریتی است که بتواند اصلاح را فقط به شکل اصلاح در بازار ظاهر کند، گفت: مدیریت بازار باید به گونه‌ای باشد که بعد از منطقی شدن قیمت‌ها و انجام معاملات به میزان دست به دست شدن سهام، به مرور قیمت‌ها برای موج حرکت بعدی آماده شوند.

وی با اشاره به اینکه نحوه مدیریت بازار در وضعیت کنونی باعث افزایش سطح ترس در بازار شده است، گفت: بازار در معاملات خود از ریتم حرکتی مشخصی برخوردار است، در صورت بهم ریختن این هماهنگی  برگرداندن جسارت خرید به بازار دیگر کار راحتی نخواهد بود.

قدوسی افزود: امیدواریم نهادهایی همانند سازمان بورس، صندوق توسعه بازار و حقوقی‌های فعال در بازار با هماهنگی بیشتر و قدرت بالاتر سعی در کنترل هیجانات ایجاد شده در بازار داشته باشند.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: نقدینگی وارد شده به بازار از سوی تازه واردهایی است که تحلیل درستی از بازار ندارند؛ بنابراین در زمان وجود هیجان این نقدینگی‌ها باید به گونه‌ای مدیریت شوند که اتفاق خطرناکی برای بازار رخ ندهد.

وی معتقد است که با توجه به وضعیت قیمت ارز و وجود انتظارات تورمی، ریزش بازار چندان منطقی نباشد و شاخص بورس به زودی دوباره به مدار صعود بازخواهد گشت.

وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد دیگر نشاطی که قبلا در معاملات بازار حاکم بود وجود نداشته باشد و بازار دچار رکود نسبی شود، اظهار داشت: اگر جو منفی در بازار ادامه پیدا کند بازار تا مدتی با حجم معاملات به نسبت پایین همراه می شود مگر اینکه اطلاعات بنیادی بیشتر و جدیدتری از فروش و معامله شرکت‌ها منتشر شود که بتواند بر روند بازار تاثیرگذار باشد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش حدود ٣٠ درصدی قیمت‌ سهام شاخص‌ساز به نظر می‌رسد در وضعیت کنونی قیمت آنها به دلیل سودآوری و ارزش جایگزینی که دارند به جذابیت رسیده باشد.