سایت خبری طلا

دارندگان کد بورسی برای فروش سهام عدالت نباید به شعب بانک‌ها مراجعه کنند/مشمولان سهام عدالت، سهام خود را نفروشند

منبع: سایت طلا


سخنگوی ستاد راهبری سهام عدالت گفت: آن دسته از مشمولان این سهام که دارای کد بورسی هستند، خودشان می‌توانند از ۱۰ خرداد به فروش سهام اقدام کنند و نیازی به مراجعه به شعب بانکی نیست.


به گزارش سایت طلا ، حسین فهیمی  گفت: ثبت‌نام برای متقاضیان فروش سهام عدالت از 6 خرداد 99 در شعبه بانک‌هایی که شماره شبا حساب مشمولان سهام عدالت در آن‌ها ثبت شده است، آغاز می‌شود.
وی در ادامه با اظهار این مطلب که طبق اطلاعیه‌هایی که از قبل اعلام شد، مشمولان دریافت سهام عدالت تا پایان روز 8 خرداد فرصت برای ثبت مالکیت مستقیم یا غیر مستقیم سهام خود دارند، گفت: هر چند عنوان شده که از 6 خرداد متقاضیان فروش سهام می‌توانند به شعب بانکی مراجعه کنند، اما عملیات فروش از 10 خرداد آغازخواهد شد.
فهیمی در ادامه توضیح داد: به عبارت دقیق‌تر دارندگان سهام عدالت که تصمیم به فروش سهام خود دارند، می‌توانند با مراجعه به شعب بانک‌ها و تکمیل فرم‌های مربوطه، 30 درصد از سهام عدالت موجود در سبد (پرتفوی) خود را به فروش رسانند.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که افراد دارای کد بورسی نیز نیاز به مراجعه به شعب بانکی دارند؟ گفت: خیر، نیازی به مراجعه به شعب بانکی نیست. افرادی که کد بورسی دارند، از 10 خرداد می‌توانند سبد سهام عدالت خود را که متشکل از 36 شرکت بورسی است، مشاهده کنند و میزان دارایی خود در هر سهم و هر نماد را به جزئیات داشته باشند.
سخنگوی ستاد راهبری سهام عدالت در ادامه با اظهار این مطلب که جلسه شورای عالی بورس تصمیم به فروش تنها 30 درصد از سبد سهام عدالت هر مشمول را گرفته است، گفت: این تصمیم از یک سو برای جلوگیری از فشار فروش زیاد به بازار سرمایه درنظر گرفته و از سوی دیگر برای آن دسته از مشمولانی که نیاز مالی شدید دارند، اخذ شده است؛ تا به این ترتیب امکانی فراهم شود تا در این شرایط سخت اقتصادی، دارایی مالی از فروش 30 درصد از سبد سهام عدالت را دریافت کنند.
فهیمی در ادامه خاطرنشان کرد: فروش بیشتر از 30 درصد، منوط به جلسات بعدی و نظرات اعضای شورای عالی بورس دارد.

 تکلیف افرادی که روش مدیریت غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند چیست؟ 
سخنگوی ستاد راهبری سهام عدالت در پاسخ به این پرسش که آیا این میزان فروش 30 درصدی سهام شامل افرادی که روش مدیریت غیرمستقیم را انتخاب کرده اند نیز می‌شود؟ گفت: خیر، این موضوع برای این دسته از مشمولان نیست. این گروه از افراد که مدیریت غیرمستقیم سهام عدالت را انتخاب کرده و در واقع مدیریت سهام خود را به شرکت‌های سرمایه گذاری استانی سپرده اند، می‌توانند کل سهام خود را به یکباره به این شرکت‌های سرمایه‌گذاری فروخته و واگذار کنند.
فهیمی در ادامه تاکید کرد: البته فروش سهام به این روش (واگذاری به شرکت‌های سرمایه گذاری برای افرادی که روش مدیریت سرمایه گذاری غیرمستقیم انتخاب کرده اند)، پس از پذیرش شرکت‌های سرمایه گذاری استانی در بازار سرمایه (بورس یا فرابورس) خواهد بود.
به گفته فهیمی، نگهداری کل سهام، فروش کل سهام یا نگهداری بخشی از سهام و فروش بخشی دیگر برای افرادی که روش دوم یعنی مدیریت غیرمستقیم را برگزیده اند، منوط به پذیرش شرکت‌های سرمایه گذاری استانی در بازار سهام است. به این ترتیب این گروه از افراد دیگر نیازی نیست از 6 خرداد به شعب بانک‌ها مراجعه و فرم‌های فروش را تکمیل کنند.

مشمولان سهام عدالت، سهام خود را نفروشند

وی با بیان اینکه این شرکت‌ها در ۱۰ سال گذشته ثابت کردند که از جمله سهم‌های بنیادی بازار هستند و از ارزش نگهداری برخوردارند، گفت: اگر مشمولان سهام عدالت، سهام خود را نگه دارند و در افزایش سرمایه‌ها شرکت کنند سرمایه آنها تبدیل به یک دارایی با رویکرد قابل توجهی خواهد شد.

فهیمی افزود: مشمولان سهام عدالت اگر نیازی به وجه حاصل از فروش سهام خود ندارند بهتر است سهام خود را نفروشند و به آن به عنوان دارایی بلندمدت نگاه کنند.

مهلت انتخاب روش مدیریت سهام عدالت تمدید نمی‌شود

وی درباره تمدید مهلت زمان تعیین شده برای انتخاب روش مدیریت سهام عدالت افزود: مشمولان سهام عدالت تا هشتم خرداد فرصت دارند نسبت به انتخاب روش مدیریت سهام خود اقدام کنند، تاکنون تصمیمی برای تمدید آن اتخاذ نشده و بهتر است سرمایه‌گذاران تا مدت زمان تعیین شده در خصوص نحوه مدیریت خود برای سهام عدالت تصمیم‌گیری کنند.

سهام عدالت، اهرم قابل اعتماد ایجاد تعادل در بورس

وی در واکنش به حاشیه‌های ایجاد شده در زمینه تاثیر منفی آزادسازی سهام عدالت بر افت شاخص بورس گفت: این اقدام نه تنها هیچ‌گونه تاثیر منفی بر روند بازار نداشته بلکه با تاثیر مثبت همراه بوده است.

 فهیمی با بیان اینکه بازار برای ایجاد تعادل نیازمند تناسب بین عرضه و تقاضا است، گفت: سهام عدالت یکی از اهرم‌های قابل اعتماد و مطمئن برای ایجاد تعادل و تناسب در بازار است.

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی افزود: آزادسازی از ۱۰ خرداد به بعد انجام می‌شود و اصلاح شاخص بورس که اکنون در بازار ایجاد شده است به دلیل نوسانات مثبتی است که از ابتدای سال شاهد آن در بازار  بودیم.

وی با تاکید بر اینکه رشد پنج درصدی بازار به صورت روزانه بسیار خطرناک به نظر می‌رسد، گفت: بازار زمانی به تعادل می‌رسد که نوسان داشته باشد، همچنین نسبت به تحولات اقتصادی واکنش نشان دهد و با آمیزه‌ای از عرضه و تقاضا در بازار همراه باشد.