اعلام خبر بسیار قدرتمند ترامپ به چین
رئیسجمهوری آمریکا تاکید کرد، اگر ضرورت داشته باشد ایالات متحده بعد از خروج نیروهایش از افغانستان به این کشور بازمیگردد. او همچنین گفت، در روزهای آینده یک خبر "بسیار قدرتمند" درباره چین خواهد داشت.از طرفی مشاور اقتصادی ترامپ گفت دولت حمایت های مالی لازم از شرکت هایی که از چین به آمریکا نقل مکان کنند را انجام خواهد داد.
به گزارش سایت طلا ،دونالد ترامپ،سهشنبه در کنفرانس مطبوعاتی خود گفت: اگر مجبور شویم، اگر مجبور باشیم که برگردیم، همیشه میتوانیم برگردیم و ما به آنجا باز خواهیم گشت.
ترامپ گفت هیچ جدول زمانی برای خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان ندارد، اما خاطر نشان کرد که کمتر از ۸۰۰۰ نیروی آمریکایی در افغانستان هستند.
پیش از آن جاناتان هافمن، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا به خبرنگاران گفت، ایالات متحده در مسیر کاهش حضور نظامی خود در افغانستان به ۸۶۰۰ نیرو تا ماه ژوئیه است.
ایالات متحده و گروه شبهنظامی طالبان در تاریخ ۲۹ فوریه توافق صلحی را پس از ماهها مذاکره به امضا رساندند. این توافق صلح بر پایه کاهش خشونت میان طالبان و دولت افغانستان تنظیم شد. وعدههای اصلی این توافق صلح، خروج نیروهای خارجی از افغانستان در ازای آغاز مذاکرات صلح بین افغانها و تضمین طالبان به عدم حمایت از گروههای تروریستی بود.
خبر "بسیار قدرتمند" درباره چین
رئیسجمهوری آمریکا همچنین سهشنبه به خبرنگاران گفت، او در روزهای آینده یک اعلامیه و خبر "بسیار قدرتمند" درباره چین خواهد داشت و اشاره کرد که این موضوع ممکن است درباره تنبیه و مجازات این کشور باشد.
ترامپ در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا طرحهایی برای اعمال تحریمهایی علیه چین بابت اقداماتش در هنگکنگ دارد، گفت: ما اکنون در حال انجام کاری هستیم. گمان میکنم از نظر شما جالب باشد، اما امروز نمیتوانم درباره آن صحبت کنم. این مطلبی است که شما در روزهای آینده میشنوید. از نظر من، بسیار قدرتمند است.
پنجشنبه گذشته، کایلی مکانانی، سخنگوی کاخ سفید گفت دونالد ترامپ از اقدامات چین در قبال هنگکنگ ناراضی است. هفته گذشته چین لایحهای برای جرمانگاری برخی فعالیتها در هنگکنگ در نظر گرفت و همزمان اعتراضات در این دولتشهر با وجود ممنوعیت تردد بابت شیوع کرونا به جریان افتاد.
کنگره ملی خلق چین پنجشنبه این لایحه را به رای میگذارد. اتحادیههای تجاری هنگکنگ در اعتراض به این لایحه خواستار اعتصاب سراسری امروز (چهارشنبه) شدند. پکن بارها گفته است، وقوع اخلال در هنگکنگ نتیجه مداخله خارجی است. مقامهای آمریکایی به تحریم چین و تغییر احتمالی سیاست در قبال منطقه اداری ویژه هنگکنگ تهدید کردهاند.
آمریکا برای خروج شرکتهای این کشور از چین پول میدهد!
از طرفی در شرایطی که با همه گیری کرونا و اخلال در زنجیره تامین، آمریکا در تهیه برخی قطعات حساس به مشکل برخورده است، دولت دونالد ترامپ به دنبال ارائه مشوق هایی به شرکت های آمریکایی برای انتقال از چین است.
لری کودلو با بیان اینکه دولت از همه شرکت های آمریکایی که قصد بازگشت از چین یا هنگ کنگ را داشته باشند استقبال می کند گفت: هر کاری از دستمان بربیاید برای تامین مالی لازم از سرگیری فعالیت های آن ها انجام خواهیم داد.
تنش ها بین آمریکا و چین در هفته های اخیر بر سر مساله کرونا و هنگ کنگ افزایش پیدا کرده است. آمریکا چین را مقصر شیوع کرونا در جهان می داند و دونالد ترامپ تهدید کرده است در صورت اثبات نقش چین در شیوع کرونا در جهان، این کشور را تحریم خواهد کرد. از سوی دیگر تصویب لایحه جنجالی امنیتی هنگ کنگ توسط چین باعث تشدید تنش های بین دو اقتصاد بزرگ جهان شده است تا جایی که ترامپ هشدار داد هنگ کنگ ممکن است جایگاه خود را به عناون مالی نخست آسیا از دست بدهد.
کودلو از چین خواست تا به توافق یک کشور و دو سیستم که خودمختاری هنگ کنگ را دست کم تا سال ۲۰۴۹ تضمین می کند پایبند باشد. وی حاضر به اظهار نظر در خصوص اینکه اختلاف آمریکا و چین بر سر مساله هنگ کنگ بتواند فاز نخست توافق تجاری را نابود کند نشد.