به گزارش سایت طلا ، بر اساس جدیدترین آمار ارائه شده از بازار مسکن شهر تهران در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ در ۱۰ منطقه ارزان قیمت شهر تهران، تنها ۲۸ درصد معاملات انجام می شود و مناطق میانی، محدوده مورد علاقه سفتهبازها است. به بیان دیگر هم اکنون تقاضا برای واحدهای لوکس و ارزان قیمت به شدت کاهش یافته است.
انجام ۳۵ درصد معاملات در سه منطقه
اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ از میان مناطق ۲۲ گانه شهر تهران ۳۵ درصد معاملات در سه منطقه ۵، ۲ و ۴ انجام گرفت. به طور کلی ۷۲.۸ درصد معاملات در ۱۰ منطقه شهر به ترتیب شامل مناطق ۵، ۲، ۴، ۱۰، ۱۴، ۸، ۷، ۱، ۱۵ و ۳ انجام گرفت. از بین مناطق مذکور فقط منطقه ۱۵ جزوه مناطق ارزان قیمت محسوب می شود که میانگین نرخ مسکن در این منطقه ۹.۵ میلیون تومان در هر متر مربع است.
در ۷ منطقه ارزان قیمت فقط ۱۵ درصد معاملات انجام شده است
هفت منطقه ارزان قیمت در بازار مسکن پایتخت در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ به ترتیب منطقه ۱۸ با میانگین ۷.۸ میلیون تومان در هر متر مربع، منطقه ۲۰ با نرخ متوسط ۸.۸ میلیون تومان، منطقه ۱۷ با ۸.۹ میلیون تومان، منطقه ۱۶ با ۹.۱ میلیون تومان، منطقه ۱۹ با ۹.۴ میلیون تومان، منطقه ۱۵ با ۹.۵ میلیون تومان و منطقه ۱۲ با ۹.۷ میلیون تومان هستند که در کانال کمتر از ۱۰ میلیون تومان قرار دارند. مناطق مذکور صرفاً ۱۵.۴ درصد معاملات مسکن را به خود اختصاص دادند.
در این بین منطقه ۱۸ با میانگین قیمت ۷.۸ میلیون تومان در هر متر مربع با ۲۳۴ فقره معامله تنها ۲ درصد قراردادهای خرید و فروش مسکن شهر تهران در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ را در بر گرفت. با توجه به اینکه حدود ۷۷ درصد معاملات بازار مسکن شهر تهران از نوع سرمایه گذاری و سفته بازی است، بخش قابل توجهی از این ۲ درصد را دلالها تشکیل می دهند.
کسادی بازار مسکن در دو منطقه گران قیمت
از سوی دیگر ۵ درصد مبایعه نامهها در گرانترین منطقه تهران یعنی منطقه ۱ با میانگین قیمت ۳۳.۸ میلیون تومان در هر مترمربع به امضا رسید که هشتمین منطقه از نظر تعداد معاملات محسوب می شود. منطقه ۳ نیز با میانگین قیمت ۳۰.۶ میلیون تومان و ۴.۴ درصد معاملات رتبه دهم از نظر تعداد قراردادهای خرید و فروش را به خود اختصاص داد.
نمایههای مذکور میتواند نشاندهنده آن باشد با وجود آنکه بازار در تسلط سفتهبازها و سرمایه گذاران قرار دارد، کانون مورد علاقه این گروه مناطق میانی متناسب با توان اقشار متوسط است. بررسی ها نشان میدهد سهولت خرید و فروش آپارتمان و دستیابی آسانتر به نقدینگی در زمان مقتضی، مهمترین دلیل تمایل دلالها به مناطق میانی شهر تهران است.
میانگین قیمت مسکن شهر تهران در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ به ۱۶ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان در هر متر مربع رسید که نسبت به ماه قبل ۱۱ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۳.۹ درصد رشد نشان داد. تعداد معاملات نیز ۱۱ هزار و ۳۱۰ فقره بود که نسبت به فروردین امسال ۸۰۹ درصد افزایش و نسبت به اردیبهشت پارسال ۶.۷ درصد کاهش یافت.
کاهش ۵۸ درصدی معاملات مسکن در تهران
مصطفیقلی خسروی گفت: از ابتدای فروردین 98 تا نهم اردیبهشت در سراسر کشور تعداد قراردادهای خرید و فروش ملک 56 هزار و و780 فقره بود که در مدت مشابه امسال با کاهش 39 درصدی به 34 هزار و 449 فقره رسیده است.
وی ادامه داد: از اول فروردین امسال تا دیروز 29 هزار و 46 فقره قرارداد اجاره در سامانه ثبت شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با 34 هزار و 10 فقره حدود 15 درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به وضعیت معاملات مسکن تهران گفت: از یکم فروردین تا نهم اردیبهشت 98 تعداد 8973 مبایعه نامه در شهر تهران به امضا رسیده بود. در حالیکه تعداد مبایعات از یکم فروردین تا نهم اردیبهشت امسال 3724 فقره بوده که نشان میدهد قراردادهای خرید و فروش 58 درصد کاهش یافته است.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه اجاره نامه ها نیز در شهر تهران 50 درصد کاهش یافته است، یادآور شد: در بازه زمانی اول فروردین تا نهم اردیبهشت سال گذشته 9609 اجاره نامه در تهران به امضا رسیده بود در حالی که این تعداد در همین بازه زمانی طی امسال 4789 فقره بوده است.
خسروی گفت: معاملات مسکن در اردیبهشت امسال نسبت به زمان شیوع کرونا (اسفند و فروردین) مقداری افزایش یافته اما از یکم تا نهم اردیبهشت امسال نسبت به زمان مشابه سال گذشته تعداد قراردادهای خرید و فروش ملک در کل کشور 25 درصد و در شهر تهران 49 درصد کاهش نشان میدهد. اجارهنامهها نیز در کل کشور 18 درصد و در شهر تهران 28 درصد افت کرده است.