به گزارش سایت طلا ، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز شنبه با افزایش 33 هزار و 404 واحد روبهرو شد.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن با افزایش 6 هزار و 793 واحد به رقم 318 هزار و 841 واحد رسید.
ارزش روز بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از 3 هزار و 643 تریلیون تومان رسید.
امروز معاملهگران بورس بیش از 7.4 میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب 929 هزار نوبت معامله و به ارزش 6105 میلیارد تومان داد و ستد کردند که اگر ارزش معاملات فرابورس که امروز به 3 هزار و 192 میلیارد تومان رسیده را هم در نظر بگیریم، ارزش معاملات امروز بورس تهران و فرابورس به بیش از 9 هزار و 297 میلیارد تومان رسیده است.
کارشناسان دلیل رشد شاخص بورس را فشار تقاضا برای خرید سهام ناشی از سرازیر شدن نقدینگی سرگردان به بازار سرمایه میدانند.
البته در این بین هشدارهای اقتصاددانان و کارشناسان نیز قابل تأمل است که حضور در بورس باید همراه با شناخت بازار و تحلیل شرکتها باشد. زیرا سرمایهگذاری در بازار سرمایه همراه با ریسک است، بنابر این اکثر کارشناسان و مسؤولان بورس توصیه میکنند کسانی که تازه وارد بازار سرمایه میشوند، حتماً ابتدا از ارزهای اولیه که معمولاً با تخفیف همراه است و نیز سهام شرکتهای دولت که برای اولین بار عرضه میشود و همچنین از خرید سهام صندوقهای سرمایهگذاری و شرکتهای سرمایهگذاری استفاده کنند تا دچار زیان نشوند و ریسک آنها به حداقل کاهش یابد.
امروز عمده نمادهای مهم بورسی مانند پتروشیمی خلیجفارس، فولاد مبارکه، ملی مس، گلگهر، بانک ملت، چادرملو و هلدینگ نفت و گاز پتروشیمی تأمین بودهاند.
امروز شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی در بورس تهران 3.5 درصد رشد کرده و به رقم 258 هزار و 122 واحد رسید.همچنین شاخص قیمت با معیار هموزن 2.1 درصد افزایش یافته و به رقم 211 هزار و 19 واحد رسید.
شاخص آزاد شناور با افزایش 3.5 درصدی به رقم یک میلیون و 301 هزار و 3 واحد رسید. شاخص بازار اول بورس با رشد 3.9 درصدی به رقم 715 هزار و 852 واحد رسید.
شاخص بازار دوم بورس با افزایش 2.9 درصد به رقم یک میلیون و 945 هزار و 588 واحد رسید. امروز نمادهای پربیننده مربوط به بانک ملت، بانک تجارت، مخابرات ایران، فولاد مبارکه ، پالایش نفت اصفهان و ملی مس ایران و بانک صادرات و بانک اقتصاد نوین بودهاند.
بازگشت فرابورس به کانال ۱۱ هزار واحد
شاخص کل فرابورس نیز ۳۸۳ واحد رشد کرد و در رقم ۱۱ هزار و ۲۴۸ واحد ایستاد.
در این بازار ۴۷۱ هزار معامله به ارزش ۳۱ هزار و ۹۲۲ میلیارد ریال انجام شد.
سنگآهن گوهر زمین، پتروشیمی مارون، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، سهامی ذوبآهن اصفهان، سرمایهگذاری صبا تامین، پتروشیمی زاگرس و پتروشیمی تندگویان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی فرابورس داشتند.
همچنین سهامی ذوبآهن اصفهان، پتروشیمی زاگرس، بانک دی، سیمان لار سبزوار، کشت و صنعت شهداب ناب خراسان، فولاد هرمزگان جنوب و هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه نمادهای پربیننده فرابورس بودند.
شاخص بورس در هفته جاری به کدام سو میرود؟
یک کارشناس بازار سرمایه پیشبینی کرد در معاملات هفته جاری شاهد روند مثبت برای بازار خواهیم بود اما روند صعودی بازار برخلاف چند وقت گذشته چندان پرشتاب نخواهد بود.
«امیرعلی امیرباقری»، ارزیابی خود از روند معاملات بورس در هفتهای که گذشت را این گونه بیان کرد: در نخستین هفته خردادماه، اصلاح معاملاتی در نمادهای بزرگ بازار ادامه پیدا کرد و کلیت بازار را تحت تاثیر خود قرار داد.
وی ادامه داد: این اصلاح ناشی از چند عامل بود که مهمترین علت آن مربوط به آزادسازی سهام عدالت، انتخاب روش مدیریت به صورت مستقیم توسط برخی از سهامداران و ابهام در شیوه آزادسازی به روش مستقیم بود.
امیرباقری اظهار داشت: برخی از عوامل مانند ابهامات موجود در زمینه آزادسازی سهام عدالت، رشد چند برابری شاخص بورس در چند وقت اخیر و سودهای چشمگیری که فعالان بازار کسب کرده بودند دست به دست یکدیگر دادند تا شناسایی سود از جانب سهامداران ایجاد و زمینه شکل گیری صفوف فروش در بازار فراهم شود.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه صف های فروش موجود در بازار از یک جایی به بعد شکل هیجانی به خود گرفت و کلیت بازار را تحت تاثیر خود قرار داد، گفت: صفهای سنگین فروش ایجاد شده در بازار تناسب چندانی با چشم انداز اقتصادی، صنایع و سهام بنیادی نداشتند.
وی با اشاره به اینکه سهام گروه پالایشی در بازار رشد چندانی را همسو با رشد کلی بازار تجربه نکردند، افزود: این گروه از رشد کلی بازار جا ماندند و حتی می توان گفت شرایطی بدتر از شرایط کنونی را برای این گروه نمیتوان تصور کرد.
وی با بیان اینکه قیمت نفت و سطح تقاضای فرآورده های نفتی در پایین ترین سطح خود قرار دارند، گفت: بنابراین به نظر می رسد از این به بعد اخبار منتشر شده در خصوص این گروه اخبار خوب و مثبتی باشد.
امیرباقری افزود: با توجه به هیجانی که چند وقت اخیر در کلیت بازار شکل گرفت، این گروه همراه با سایر نمادهای بزرگ بازار مانند گروه بانکیها که رشدهای چند برابری را تجربه کرده بودند به استقبال اصلاح رفتند که این اصلاح تناسبی چندانی با واقعیات صنعت و کلیت اقتصاد ندارد.
امیرباقری با بیان اینکه موضوع تامین مالی دولت از طریق انتشار اوراق بدهی از دیگر عوامل تاثیرگذار بر گستردگی اصلاح شاخص بورس در بازار هفته گذشته بود، گفت: این اقدام چنین تصوری را برای برخی از فعالان بازار ایجاد کرد که به احتمال زیاد مقداری نقدینگی از طریق اوراق بدهی از بدنه بازار سرمایه خارج خواهد شد.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: با توجه به موضوع هدف گذاری تورم از طرف بانک مرکزی و انتشار اوراق بدهی توسط دولت، این احتمال وجود دارد که نرخ بازده مورد انتظار بازار همگام با تورم کمی کاهش پیدا کند که این موضوع تا حدودی قضیه را برای سهامی که رشدهای سنگین و چند برابری داشتند دشوار خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه انتظار ما این است که در میان مدت راه سهام از یکدیگر جدا شود و کلیت بازار به صورت هیجانی شاهد جهش و ریزش نخواهد بود، گفت: مسیر حرکت سرمایه و نقدینگی به سمت سهامی خواهد رفت که رشد کمتری داشتند و از چشم انداز بهتری برخوردارند.
امیرباقری با بیان اینکه درست است که کلیت بازار با رشد مواجه شده و همه سهم ها فارغ از عملکرد خود به دلیل دارایی و تورم انتظاری از رشد بهره مند شدند، گفت: برخی از عرضه های اولیه از جو بازار استفاده می کنند و با ارقامی بیشتر از ارقام متناسب با سودسازی خود در بازار عرضه می شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به اینکه همه عرضه اولیه ها در بازار از سوی فعالان بازار با استقبال مواجه می شوند به همین دلیل برخی از سهام بیشتر از ارزش ذاتی خود در روز عرضه اولیه قیمت گذاری می شوند که این موضوع باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد تا جو بازار تاثیرگذار بر عرضه های اولیه نباشد.
وی روند بازار را مورد پیش بینی قرار داد و گفت: اصلاح در بازار در میان مدت و بلندمدت درخصوص برخی از سهام ادامه پیدا می کند و یک سری از سهام که نسبت به کلیت بازار از رشد کمتری برخوردار بودند بیشتر مورد توجه فعالان بازار واقع خواهند شد.
امیرباقری گفت: در هفته جاری به دلیل شفاف سازی هایی که از سوی مسوولان در زمینه روش مستقیم سهام عدالت ایجاد میشود، احتمالا وزنه سمت تقاضا سنگینتر از عرضه باشد و شاهد روند مثبت برای بازار در هفته جاری خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه روند صعودی بازار برخلاف چند وقت گذشته چندان پرشتاب نخواهد بود، افزود: این روند مثبت شدت چندانی ندارد و برای تداوم روند صعودی بازار باید برخی از تصمیمات، واقعیات و چشم اندازهای اقتصادی موجود در بازار و خارج از بازار همگام با بازار سرمایه مثبت باشد تا بتوان شاهد تداوم روند صعودی شاخص بورس برای میان مدت و بلندمدت در بازار باشیم.
وی در پایان به فعالان بازار توصیه کرد و گفت: سهامداران نباید صرفا جریان نقدینگی را ملاک تصمیم گیری خود برای خرید سهام قرار دهند زیرا هیجانات موجود در بازار زودگذر است و چیزی که در نهایت در بورس موجب کسب انتفاع از سوی فعالان بازار می شود واقعیات شرکت ها، دارایی ها و سودسازی و عملکرد آنها است.