به گزارش سایت طلا ، دو اقتصاد نخست جهان پس از حدود سه سال کش مکش در نهایت بر سر فاز نخست توافق تجاری به تفاهم رسیدند. با این حال تنش های تازه بر سر مسائلی نظیر نقش شرکت های چینی در توسعه فناوری ۵G، اختلاف بر سر نقش چین در شیوع کرونا در جهان و مساله هنگ کنگ بار دیگر روابط این دو کشور را به شدت تیره و تار کرده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا این ماه سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی چین در سهام شرکت های چینی را منع کرد. سناتورهای آمریکایی نیز با تصویب طرحی خواستار ممنوعیت معامله سهام شرکت های چینی در بورس های آمریکا شده اند.
با این حال به نظر می رسد اصلی ترین گزینه تحریمی چین برای آمریکا، تحریم بخش بانکی این کشور باشد که توسط نمایندگان کنگره به بهانه دخالت چین در امور داخلی هنگ کنگ پیشنهاد شده است. اکنون پس از اعمال محدودیت هایی در جریانات تجاری، دسترسی به تکنولوژی و صدور ویزا برای اتباع چینی، گزینه تحریم بانکی می تواند چالشی برای تمام اقتصاد چین باشد.
لو جی وی، وزیر دارایی سابق چین نیز هشدار داده است آمریکا در حال تغییر راهبرد خود از مقابله تجاری به جنگ مالی با چین است. بانک مرکزی چین نیز با درک خطر تحریم های احتمالی آمریکا به توسعه پروژه ارز دیجیتالی خود و گسترش مقبولیت یوان در مبادلات تجاری شدت بخشیده است. از سوی دیگر چین که با در اختیار داشتن ۱.۱ تریلیون دلار اوراق قرضه وزارت خزانه داری آمریکا، دومین دارنده بزرگ این اوراق در جهان است می تواند با فروش آن ها فشار بازدارنده زیادی به نظام مالی آمریکا وارد سازد.
وانگ هویی یائو، مدیر اندیشکده " چین و جهانی سازی" گفت: خیلی بعید نیست که آمریکا علاوه بر تحریم های فناوری شروع به اقداماتی در حوزه سرمایه گذاری کند. آمریکا بر نظام مالی جهان سلطه دارد اما این وضعیت قرار نیست تا ابد ادامه پیدا کند و تحریم های مالی آن اثر کوتاه مدت دارند. فقط ممکن است چین را وادار کند تا سریع تر نظام مالی خود را توسعه دهد.
اکنون بیش از ۱۵۰ شرکت بزرگ چینی در بازار بورس آمریکا حضور دارند که ارزش سهام آن ها ۱.۲ تریلیون دلار است. با توجه به سهم دو درصدی یوان از ذخایر ارزی جهانی، شرکت های این کشور برای بهره گیری از نظام مالی جهانی وابستگی زیادی به دلار دارند.
پاتریک تومی، عضو کمیته بانکی کنگره آمریکا گفت: با توجه به منافع مالی و تجاری نظام دلاری برای چین، فکر می کنم توسعه اهرم فشار مالی می تواند برای تحت فشار قرار دادن دولت چین موثر باشد. اقتصاد چین تا آینده ای محسوس به تراکنش های دلاری وابسته خواهد بود و تحریم ها می تواند برای مدتی طولانی بسیار نیرومند ظاهر شوند.