سایت خبری طلا

آخرین تغییرات شاخص نفت ،دلار و بورس های جهان

منبع: سایت طلا


در معاملات امروز بازار جهانی انرژی، هر بشکه نفت برنت دریای شمال 40.91 دلار قیمت‌گذاری شد.از طرفی بیشتر شاخص‌های بورسی مهم جهان در آمریکا و اروپا امروز ریزشی بودند. در مقابل بورس‌های آسیایی روند مثبتی را در پیش گرفتند. اجرای بسته محرک اقتصادی در اروپا هم ارزش یورو را بالا برد.شاخص دلار در ادامه ریزش های خود به ۹۶ واحد رسید.


به گزارش سایت طلا  به نقل از بلومبرگ، در معاملات امروز بازار جهانی انرژی هر بشکه نفت برنت 40.91 دلار قیمت‌گذاری شد که نسبت به دیروز 92 سنت افزایش داشته است.البته قیمت برنت طی ساعات گذشته تا 40.98 دلار هم بالا رفت.

قیمت نفت آمریکا هم 61 سنت  رشد کرد و به 38.02 دلار رسید.

به گزارش پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی اوپک، قیمت نفت تولیدی این سازمان در آخرین مبادلات روز گذشته 34.84 دلار در هر بشکه بوده است. 

به گزارش رویترز، دلیل رشد امروز قیمت نفت امیدوار شدن بازار نسبت به تمدید سیاست کاهش عرضه از سوی تولیدکنندگان اوپک‌پلاس بوده است. 

از طرف دیگر اجرای سیاست محرک اقتصادی توسط بانک مرکزی اروپا بازار را نسبت به بهبود اوضاع در آینده نزدیک امیدوار کرده است. 

بهترین عملکرد هفتگی بورس‌های آسیایی در 9 سال گذشته

علیرغم آنکه آمارهای اقتصادی نشان می‌دهند که شیوع ویروس کرونا با اعمال محدودیت در فعالیت‌های اقتصادی با هدف کنترل این ویروس آسیب جدی به اقتصاد کشورها زده، اما این روزها سهامداران ترجیح می‌دهند نسبت به بهبود اوضاع اقتصادی امیدوار باشند.

البته انتظار می‌رود که بر اساس آماری که امروز در آمریکا منتشر خواهد شد میزان اشتغال از دست رفته به خصوص در  بخش خصوصی غیرکشاورزی نشان‌دهنده بدتر شدن اوضاع بیکاری در این کشور باشد.

بورس آمریکا

در وال استریت، بیشتر شاخص‌ها ریزشی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۰۵ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۶ هزار و ۲۸۱.۶۹ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۳۴ درصد کاهش تا سطح ۳۱۱۲.۳۵ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با افت ۰.۶۹ درصدی در سطح ۹۶۱۵.۸۱ واحدی بسته شد.

در اروپا شاخص استاکس 600 به لطف رشد بانک‌ها، شرکت‌های بیمه‌ای،‌خودروسازان و شرکت‌های مسافرتی 1.3 درصد بالا رفت. درواقع دلیل اصلی رشد بورس‌های اروپایی تصمیم بانک مرکزی اتحادیه اروپا برای تخصیص پول بیشتر برای کمک به اقتصاد یان اتحادیه در سایه شیوع ویروس کروناست.

علیرغم آنکه استاکس 600 هنوز 15 درصد نسبت به بیشینه خود پایین‌تر است اما توانسته از کمینه خود در ماه مارس 37 درصد رشد کند.

 شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۶۴ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۳۴۱.۴۴ واحد بسته شد.  شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۰.۴۵ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۲ هزار و ۴۳۰.۶۵ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با افت ۰.۲۱ درصدی در سطح ۵۰۱۱.۹۸ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۷۸ درصد پایین رفت و به ۷۵۶۶.۸۰ واحد رسید.

شاخص MSCI آسیا، اقیانوسیه خارج از ژاپن 0.7 درصد رشد کرد و توانست کاهش ارزش ساعات اولیه را جبران کرده و دوباره به بیشینه خود در 12 هفته گذشته نزدیک شود.

این شاخص از ابتدای هفته جاری 7.4 درصد رشد کرده است که بهترین عملکرد هفتگی از دسامبر سال 2011 به بعد به شمار می‌رود.  

فرانکوایس ساواری کارشناس ارشد سرمایه‌گذاری در مؤسسه مدیریت دارایی پرایم‌پارتنرز سوئیس می‌گوید: تصمیم بانک مرکزی اتحادیه اروپا از نظر نقدینگی بهتر از آن چیزی بود که انتظار می‌رفت. بازار بر مبنای این نگاه که همه چیز رو به بهبود است و در نیمه دوم سال جاری اوضاع رو به بهتر شدن پیش می‌رود روند رشد را در پیش گرفته است. 

البته در بورس‌های بین‌المللی همه منتظر انتشار آمار دقیق اشتغال آمریکا هستند که انتظار می‌رود حاکی از بدتر شدن اوضاع در این کشور باشد. 

ارزش یورو در معاملات امروز به 1.1380 دلار رسید که نهمین روز متوالی رشد را تجربه کرده و در بالاترین میزان از روز 10 مارس قرار دارد. این طولانی‌ترین روند رشد روزانه یورو از سال 2004 تا کنون محسوب می‌شود. 

برخلاف یورو اما دلار سه هفته متوالی است که روند کاهش ارزش را تجربه می‌کند و حالا به کمترین میزان در سه ماه گذشته رسیده است. از طرف دیگر نگاه‌ها معطوف به نشست دو روزه بانک مرکزی آمریکاست که قرار است طی هفته پیش‌رو برگزار شود. 

شاخص دلار

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۸۱ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۹۶.۵۲۸ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۴۷ دلار اعلام شد.  

در سه ماهه نخست امسال اقتصاد سوئیس ۲.۶ درصد کوچک تر شده است که بدترین عملکرد فصلی اقتصاد این کشور در طول چهار دهه اخیر محسوب می شود. در نتیجه این رشد ضعیف، بعید به نظر می رسد که بانک مرکزی سوئیس در سیاست خود برای تزریق نقدینگی به بازارهای مالی و یا تغییر در نرخ بهره فعلی تجدید نظر کند.

نتایج نظرسنجی صورت گرفته از ۶۰ کارشناس ارزی توسط رویترز نشان می دهد که یک سوم این افراد معتقدند دلار در ماه ژوئن نخواهد توانست دست به یک پیشروی بزرگ بزند هر چند که احتمال تضعیف بیش از حد آن نیز ضعیف خواهد بود.

جین فولی، کارشناس مسائل ارزی در " روبو بانک" گفت: بازارها بین جریان مختلفی از اخبار گیر کرده اند. از یک سو شاهدیم که بانک های مرکزی جریان عظیمی از نقدینگی را به بازارها تزریق کرده اند و از سوی دیگر تنش های ژئوپلتیکی به سطوح کم سابقه ای رسیده است که می تواند عواقب ناگواری برای اقتصاد جهانی داشته باشد.

در حوزه تجارت خارجی نیز عملکرد ناامیدکننده اقتصاد های آمریکایی ادامه دارد؛  صادرات آمریکا تا پایان ماه آوریل با کاهش ۲۰.۵ درصدی نسبت به ماه قبل مواجه شده است که این رقم در طول یک دهه اخیر بی سابقه بوده است. در طرف واردات نیز آمریکایی۱۰.۷ درصد کمتر از ماه قبل واردات داشته اند. آمارهای مشابه منتشرشده برای کانادا نیز نشان می دهد در ماه آوریل صادرات با کاهش ۲۹.۷ درصدی و واردات با کاهش ۲۵.۱ درصدی مواجه شده است و افزایش کسری تراز تجاری، دلار کانادا را تحت فشار قرار داده است.