وقتی خرید چینی‌ها به داد اقتصاد اروپا می‌رسد

با توجه به اینکه همه‌گیری کووید ۱۹ بخش اعظمی از اقتصاد اروپا را فلج کرده،‌ کشورهای این قاره تلاش می کنند تا جاده پرپیچ و خم اقتصاد خود را احیا کنند.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا به نقل از شین هوا،‌ نشانه ها حاکی از آن است که تقاضای خرید از سوی چینی ها در حال تسکین آسیبی است که کرونا به اقتصاد اروپا زده است. توافق نامه صادرات محصولات غذایی و کشاورزی میان رهبران چین و اتحادیه اروپا به امضا رسیده است. در ماه مه،‌ تصمیم مشترک وزرای اقتصاد چین و کشور اروپایی یونان راه را برای ارسال انواع محصولات غذایی یونان به پکن هموار ساخت.

این رویکرد به ویژه در روزهای درگیری اقتصاد جهان با کووید ۱۹ بسیار سودمند و متقابل است. صنایع دستی لهستان یکی دیگر از محصولات اروپایی است که در بازارهای چین با مشتری خوبی همراه بوده و توانسته زمینه ساز معاملات تجاری و اقتصادی میان این دو کشور شود. این در حالی است که پیش از این ،‌ مشاغل فعال در صنایع دستی لهستان دچار آسیب شدیدی از کرونا شده بود.

به گفته یک کارشناس اقتصادی در یوگوسلاوی،‌ بحران کرونا موجب بسته شدن فروشگاه ها و مغازه های تخصصی در سرتاسر دنیا شده است. اکنون بیش از ۹۰ درصد اقتصاد تعدادی از کشورهای اروپایی حاصل صادرات کالاهایی است که به چین انجام می دهند. این کالاها در میان مردم چین مشتری ویژه خود را داشته و جذاب است. قطارهای باری از سرتاسر قاره اروپا راهی چین می شوند تا محصولات غذایی، کشاوری، صنایع دستی و ... را به چین برسانند.

خودروسازان آلمانی صادرکنندگان دیگری از اروپا هستند که اعلام کردند بیش از ۳۰ درصد خودروهای تولیدی خود را به چینمی فرستند که این مقدار رو به افزایش نیز بوده است. خودروسازی مرسدس بنز پس از تعطیلی موقت به دلیل شیوع کووید ۱۹ ، مدتی است دوباره فعال شده و توانسته صادرات خود را کشورهای مختلف از سر بگیرد.

چین در سال های اخیر به بازار اصلی بسیاری از کشورهای اروپایی تبدیل و موجب رونق اقتصاد آنها شده است.